Zoque.Forum
»
Eskilerdeki Hack - Türkiye’deki Karanlık Bilişim Dünyası..
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Eskilerdeki Hack - Türkiye’deki Karanlık Bilişim Dünyası..
Bayadır düşünüyordum, acaba yazsam mı yazmasam mı diye,
Nerden başlayacağımı bilmiyorum ama 2000 yılından başlayabiliriz. O internet kafeler yeni kurulmaya başlamış ve Mirc e takılıyoruz. 2000 yılında mirc’ te takılırken hep takıldığımız kanala gelip saldırı yaparlardı merak ettim nasıl olurda böyle bir saldırı yaparlar. Adıını unuttuğum bir programla sanal olarak bot oluşturup kanala kişileri bir anda girip bir anda çıkması olurdu böylede saldırı oluyordu. Neyse aradan fazla geçmeden internette yeni oluşum olucağı hakkında bilgiler gelmeye başlıyor ve biz bilgisayar kullanıcıları bu oluşum içinde yer alıyoruz. Oluşum THB (Türkiye Hackerler Birliği )idi amaç tamamen Türkiye de o dönemde yaşanan şu an hatırlamadığım olaylardı ve biz THB olarak bu olaylara sessiz kalmayacak ve bazı hack girişimleri olacaktır. Bu oluşum 1 yıl sürdü ve sonradan yönetimden bi kaç kişi ayrılıp zamanın İllegal Port adlı hacker grubu kurulacak ve daha sonra 2001-2002 yılında İP//Cyber-Warrior olarak faaliyete devam edicektir. Daha sonra Türkish Hacking Sabotage açılıp İP//CW ye rakip olması ve bu arada TİTHACK, Savşak ve Cigi Cigi kurulmuş olucak. Cehennem ve İllegal-Team açılacak Aslında Hepsinin amacı aynı ancak tek farkları birbirleri ile çatışmaları ve birbirlerini kötülemeleri oldu. Daha sonra Gicik-Team, Turkish-Warrior| Türk Mukavemet Timi, Sniper Team, AYYILDIZ Team adını hatırlamadığım ama hack dünyasında adı geçen diger siteler… Bu aralar bakıyorum herkes hacker olmuş. Ufak bi açıga bakıp binlerce site hackleniyor. Yeri geldi bu yazdığım ekiplerde bulundum. Şimdiki gençler artık kod yazmıyorlar biz zamanında gerektiginde exploit bile derledik yeri geldi kendi mail bomber programızı yazdık yeri geldi keylogger bile yaptık ama kimsenin bilgisine ve şahsına zarar vermedik. Bizim mantığımız şuydu o zamanlar. Bize dokunmayan bin yıl yaşasın. Ama söz konusu vatan olunca bizden fazla saldırgan olan yoktu. Not: Şahsı hiçbir çıkarım yoktur sadece son zamanlarda artan ve hiç hoş olmayan hack olayları yüzünden yazdım. Kaynak : http://www.fikretakin.com/blog/node/21
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Eskilerdeki Hack - Türkiye’deki Karanlık Bilişim Dünyası..
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!