Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Millet forum yapmak cok mu zor

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 05.09.2000   #1 (permalink)
Khazad-Dum

Yer: istanbul turkiye
Yaf bakıyorumda herkes forumları ubb den alıyo.niye??Cok mu zor forum yapmak.Ama gercekten bilenler var ASP yi falan ii derecede.Neden kendileri yapmıyolar???
Khazad-Dum şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 05.09.2000   #2 (permalink)
aftermath

aftermath's Avatar

Yer: İzmir, TR
amerikayi neden bastan kesfedeyim?
ayrica ben sahsen ubb nin özelliklerini tasiyan bi forum kodlayamam.

napicam? ya dandik free ler ile idare edecegim ya da bastiricam parayi...

------------------
Saygilar,
aftermath

.......................
www.aftermath2000.org
.......................
aftermath şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 05.09.2000   #3 (permalink)
Khazad-Dum

Ama sonucta yapabilirsiniz.Ben onu ogrenmek istedim.
saygılar..
Old 06.09.2000   #4 (permalink)
Passion

Passion's Avatar

Yer: ankara
Cem Abi'ye bu konuda katılıyorum..
Ama uğraşıp yapanlar da var. http://evcilasp.mucit.gen.tr
mucit arkadaşımız çok güzel bir sistem ile üyelikli bir forum yapmış..ASP ve veritabanı ile.. Yani yapanlar da var. Ama istediğimiz özellikler de hazırı varken ne gerek var?

------------------
Sevgilerimle...
Passion

günLÜK
net.Guide
Passion şu an çevrimdışı  
Old 06.09.2000   #5 (permalink)
kasif

Yer: Samsun
aftermath'a
<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>
amerikayi neden bastan kesfedeyim?
<HR></BLOCKQUOTE>

Sizi bilemem ama ben amerikayı yeniden keşfetmek yanlısıyım.Neden keşfetmeyim ki neden bu zevki sadece birisine bırakıp ben sadece geri kalanla yetineyim, neden hep başkalarının açtıgı yoldan yürüyeyim ya diger tarafta çok daha güzel bir dünya varsa ve bu dünyayı ilk keşfetme zevkini ben yaşayacaksam....
Uzun lafın kısası bu -amerikayı yeniden keşfetme- cümlesinden sıkılmaya başladım desem yeridir.Çogu konuda yerli yersiz yapıştırıyor degerli arkadaşlarımız bu cümleyi, ancak halen ben tam anlamını çözebilmiş degilim.Yani birileri bişeyleri buldu diye hep onlar mı kullanılmalı??Oysa ki bence yetinilmemeli daha güzeli için ugraşılmalı...
Diyecegim şudur elbette ubb'nin bu formu oldukça güzel ve de karmaşık bir forum ve tümüyle kullanana ait olmasıda bir diger güzel yanı ama şu unutulmamalı en güzel degil daha güzelleri yapılabilir.Ama birileri keşfetti diye biz sadece manzarayı seyredersek zor.

Passion'a
Yani yapanlar da var. Ama istediğimiz özellikler de hazırı varken ne gerek var?
<HR></BLOCKQUOTE>

Haklısın tabi hazırı varken neden taş atıp kolumu agrıtayım nasıl olsa birileri daima benim için hazırlayacaktır.
Bilinmez belkide hayatın dengesi budur birileri üretir, birileri tüketir önemli olan hangi tarafta olmak istedigindir...

Sevgi ve saygılarımla ...

------------------
º°¨¨°º©º°¨¨°º©º°¨¨°º
&gt;&gt;&gt; kasif &lt;&lt;&lt;
º°¨¨°º`¨(^-^)¨`º°¨¨°º
kasif şu an çevrimdışı  
Old 07.09.2000   #6 (permalink)
JarusaLem

Bilinmez belkide hayatın dengesi budur birileri üretir, birileri tüketir önemli olan hangi tarafta olmak istedigindir...
<HR></BLOCKQUOTE>
Himm... Dusundurucu... Baya...

------------------
JarusaLem

Old 07.09.2000   #7 (permalink)
VooDoo

Yer: istanbul,türkiye
bende bu forumun freeware versiyonu vardı. türkçeleştirdim bunu ve canım çıktı. baştan yazmanın ne kadar zor ve zaman isteyen bir iş olduğunu düşünmek bile istemiyorum. ayrıca türkçeleştirirken kafa yormuyorsunuz ama yazarken matematik kafayı çok yoruyor bilemiyorum.

------------------
©¿©
VooDoo şu an çevrimdışı  
Old 07.09.2000   #8 (permalink)
aftermath

aftermath's Avatar

Yer: İzmir, TR
<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Mesaji gönderen kasif:
Sizi bilemem ama ben amerikayı yeniden keşfetmek yanlısıyım.<HR></BLOCKQUOTE>

bilemem tamamiyle amaca bagli. otur düsün. hizli yol almak gerekiyorsa, sonuca biran önce ulasmak istiyorsan hazir ürünleri kullanicaksin. eger sonuc seni ilgilendirmiyorsa, sonuca ulasman icin izledigin steplerin tadini cikarmak ve sonunda basardim hazzini duymak istiyorsan yaparsin.

sonucta ne demek istedigimi sende anlayabiliyorsun.

iki yolda dogru yoldur ikisi de yanlis degildir. amaclar farkli. ikisinin de amaci forum kurmak degil aslinda. bu konu herkezin kendi calisma path ini izleyisini söyleyecegi yoldur dolayisiyla hazir alirik tak tak tak döserim diyene de yorum yapilamaz, agir agir yazarim tadini cikarir dünyayi fetederim diyenede birsey denilemez.

konuyu yazarken possible yanitlari düsününüz sizi tatmin etmeyeceginiz fikri dogarsa yazmayiniz.

"Amerikayi tekrar kesfetme" söz öbegini anlamanizi saglamak (!) icin yardimci olayim!
Amac nedir diye sorun sonrasinda bu cümleyi düsünün.

Neden evindeki tv yi sen tekrar icat etmiyorsunda elalemin icadini kulaniyorsun gibi yersiz bir geyige girmiycem olay sapacak.

------------------
Saygilar,
aftermath

.......................
www.aftermath2000.org
.......................
aftermath şu an çevrimdışı  
Old 07.09.2000   #9 (permalink)
Khazad-Dum

Simdi hernekadar ben soruyu sormus olsamda bu konu hakkında bi seyler yazmak istiyorum.Aslında bu ozellik turk insanında var.Yani bulunmus biseyi niye yenden bulayım.O zaman sende bulunmamısı bul.Yok o cok zor.E o zaman bulunmusu biraz gelistir.İi de neden gelistireyimki zaten yapılmıs.Glistirmeye gerek yok.Bence bizler bole dusunuyoruz.Bakın bizler diyorum.Herkes alınsın (ben dahil).Yani bi sey var diye yapılmıs hazır diye onla yetinmek yerine daha iisini bulmaya calıssak.Diyorum bunu ama bende napcam hic bisi.Bunu yazdıktan sonra gitcem yine aynı seyler hazır seyleri alcam.Simdi hani bu bi siteden grafik calma olayı varya.Onu yapanlarda ole dusundugu icin calıyo belki.Aslında ikisi farklı gibi yani biri parayla satılıyo.Otekisinin hakkı baskasına ait e satılı deil.Ama onu calan adamda sole dusunmuyomu:Ya nede olas bu grafik yapılmıs.ben bi daha niye yapayımki.Adam nerden bilcek benim o grafigi aldıgımı diye alıyor.deilmi.
Neyse bunlar benim goruslerim.Kimsenin sahsına bi sozum yok...
saygılar
Old 07.09.2000   #10 (permalink)
kasif

Yer: Samsun
<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Mesaji gönderen aftermath:

konuyu yazarken possible yanitlari düsününüz sizi tatmin etmeyeceginiz fikri dogarsa yazmayiniz.
<HR></BLOCKQUOTE>
yukarıdaki cümle ile anlatmak istediginizi anlayamadım kusura bakmayın açıklarsanız sevinirim aftermath.

Önemli olan sonuç demeniz beni üzdü dogrusu elbette sonucun önemli oldugu durumlarla bir çok kez karşılaşmışızdır ancak önemli olan sonuçtur sözü bence bu foruma ve üyelerine hiç yakışmıyor.Oysa bizler 2+2'nin niçin 4 ettigini arayan,araştıran,sorgulayan insanlar degilmiyiz? yoksa ben mi bu forumu yanlış tanıdım.Yani burada paylaşılan bilgiler yanlızca sonuca ulaşmak amaçlı mı? Bilmek ,bişeyler ögrenmek amacı hiçmi taşımamakta....

Hızdan bahsediyorsunuz, ne yani şimdi notepadle ugraşan arkadaşlarımızda bıraksınlar bunu daha hızlı olan HTML editörleri kullansınlar ama ben belki onlardan daha fazla çalışırım ama yine notepadimde kendi hakim oldugum HTML taglarımla web tasarımını yaparım bilmem bir tek ben mi böyle düşünüyorum.

Elbette sizi anlıyorum aftermath yani bu forum sanırım 2-3 günde yapılamıyor.Büyük şirketlerde öyle 6-7 ay bekleyecek degil haliyle birileri yapıyor ve onlarda hazır olanları kullanıyor ama zaten sözüm onlara degil sözüm bize kendimize kendime neden belkide bunun yarısı özellige sahip bir forum yapamıyorum veya yapamıyoruz.ve diyorum ki acaba bu konunun temeline indigimizde hepimizde olan şu mantık mı çıkıyor karşımıza amerikayi neden bastan kesfedeyim?

Son olarak bunu bir itiraf olarak mı alırsınız bilmem ama bende kendi web sayfamı yapmıştım bir ara elimden geldigince tüm grafikleri kendim yapmaya çalıştım istedigim benim sayfam demekti ve bir iki gif haricinde her türlü yazı ve resmi kendim yaptım ancak o zamanlar daha web tasarımını yeni ögreniyorum java nedir adını bile durmamışım neyse BBoz'un sitesinden ögrenmiştim HTML'yi tabi oradan da bir JavaScript almıştım.Neyse uzun sözün kısası bir gün sayfamı arkadaşıma gösteriyorum ve dedim ki ;
-"Bak kendi sayfamı yaptım çogunu kendim üerttim 1-2 gif ve JavaScript ile hazırlanan menü hariç" o zaman dedi ki
-"Javascripti sen mi yazdın" hayır dedim daha webi yeni ögreniyorum.Ama dedim bir sürü hazır java var al istedigini kullan yani bildigimiz copy&paste olayı
-"hayır" dedi
-"ben kendi javascriptimi yazmak istiyorum" dogrusu o zaman bu inadı bana saçma gelmişti neden kine nasıl olsa birileri hazırlamış ama bu işe biraz daha girince olayın öyle olmadıgını hazırlarında yeri geldiginde senin hayallerine yetişemedigini ve bazen seni bagladıgını farkettim.

Kıssadan hisse, bir şeyi kişinin kendinin bilmesi gibisi yoktur, bilmek için araştırmak, ögrenmek ögrendikleri uygulamak ve gerekiyorsa AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEK gerekebilir ki insanlar bundan kaçmamalıdır.

Ayrıca tv geyigine beni bulaştırmadıgın için teşekkür ederim aftermath ama eger bir elektronikçi olsaydım %80 kendi tv'mi yapardım.Ögrenmek istedigin buysa.

Sevgiler saygılar ark.

------------------
º°¨¨°º©º°¨¨°º©º°¨¨°º
&gt;&gt;&gt; kasif &lt;&lt;&lt;
º°¨¨°º`¨(^-^)¨`º°¨¨°º<!--

[Bu mesaj kasif tarafindan yeniden gözden gecirilmistir (07 Eylül 2000).]-->
kasif şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
zor , yapmak , forum , millet

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 19:26.