|
|
#1 (permalink) |
|
en iyi dosya paylaşım siteleri
örnekle açıklayayım: punkreas isimli müzik siteme, tek deneyim sahibi olduğum fileden sitesi vasıtasıyla mp3'ler koymaktayım ve şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım ancak hani olur ya ilerde bu sitenin kapanması durumunda ne yapacağımı düşündüğümde karalar bağlıyorum. tamam ücretsiz servislere böylesi bel bağlamak saçma gelebilir ama blogger veya flickr gibi isimler karşısında mesela insan 10 sene sonra da koyduğu şeylerin orada kalacağını biliyor ancak fileden için böyle bir güven hissetmiyorum. bildiğiniz güvenilir gözümüz kapalı sırtımızı yaslayabileceğimiz fileden tarzı paylaşım siteleri neler var? yukarda bahsettiğim handikapa düşmemek için ne gibi önlemler önerebilirsiniz acaba? zira kapanırsa yüzlerce yazıdan binlerce link editlemek durumunda kalacağım.. ek olarak, fileden deneyimlerinizi de paylaşmanızı rica edicem. özellikle aynı bilgisayardan çok hesap açıp da bu sebeple hesapları kapatılan oldu mu? ya da herhangi bir sebepten ötürü dosyaların yok olması gibi sorunlar vs. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: en iyi dosya paylaşım siteleri
Dosya paylaşım siteleri ile ilgili bir bilgim yok, hiç kullanmadım ama anlattığınız olayı ben olsaydım bu tür bir siteye güvenerek oluşturmazdım.
Maddi durumunuzu bilmiyorum, yıllık 90-100 usd civarında 100 gb disk alanı olan hostlar alınabiliyor. Ben bluehost ve easycgi kullandım, her ikisinde 2-3 gb civarında dosyam bulunuyordu, 1000 gb da trafik destekliyordu (bu rakamlara yaklaştığımızda ne oluyor tabi onu bilmiyorum, gerçekten doğru rakamlar mı bunlar diye) şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Basılı işler yapıyorum mesela, 150-200 mb'lik zip dosyalarını da müşterilere/matbaalara siteye yükleyerek gönderiyorum. Eğer maddi olarak yıllık 100 usd sorun getirmeyecekse bence böyle bir hosta taşımanızda fayda var, herşey sizin kontrolünüzde olur. Bluehost 6 domain destekliyor bu arada. Ama ASP desteği yok. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
cevabınız için teşekkür ederim. işin aslı, dreamhost abonesiyim ve şu an için pakedimde 320 gb alan ve 6400 küsür gb da trafik limiti var. yani bu söylediklerinizin de üstünde. fakat bu rakamlar maalesef güvenilir olmuyor. misal fileden ile kıyaslarsak 15 gb alan + 100 gb trafiğe 200 dolar istiyor yıllık. dreamhost pakedinden ucuz olması çok mantıksız. benim de çok bilgim yok. gerek zoque'tan gerek başkalarından duyduklarıma göre konuşayım; kaynak kullanımı diye bir şey varmış ve hostumun bulunduğu bilgisayarın işlemcisini çok meşgul edersem anında hesabı deaktif ediyorlarmış. yani demek oluyor ki o tip hostların verdiği rakamların zerre önemi yok, varsa yoksa kaynak kullanımına dikkat etmek lazım. bu yüzden bu denli yüksek trafikli işlemleri kendi hostumu riske atmadan ücretsiz servisler aracılığıyla halletmek amacındayım ancak elbette bu da insanı sınırlıyor ve dahası ilerde ne olacağı malum.
bu kaynak kullanımı hakkındaki bilinmezliğe olan isyanımı (=P) aşağıdaki konuda dile getirmiştim: Hosting seçimi? benim orda söylenenlerden anladığım; atıyorum 10 kişinin aynı anda sitemden dosya indirmesi, 1000 kişinin farklı zamanlarda indirmesinden daha tehlikeli olabilir benim için. o zaman yukardaki ilk mesajımda söylediklerime bir de dreamhost'un bu türlü trafik kullanımına yaklaşımıyla ilgili bir soru eklemiş olayım bu vasıtayla. belki de dediğiniz gibi ordan gitmek daha mantıklıdır. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Izmir
|
Hazır konu açılmışken, bahsi geçen kaynak kullanımı konusunda bilgilendirecek arkadaşlara ben de sormuş olayım. Benim kaynak kullanımından anladığım, etkileşimli site yapılarının ortaya çıkmasıyla gündeme daha çok gelen bir konu olduğu. Wordpress mantıklı, sunucu ile sıkı database ilişkileri olan olan siteler bu konuda daha sıkıntılı sanki. Statik yapıda çalışan ve işlevi HTML kodlarına göre resim, yazı, ses, video gibi dosyaları kullanıcının bilgisayarına gönderen siteler bundan etkilenmiyor gibi gelmekte bana. Açıklayan bir arkadaş olursa ben de sevinirim açıkcası.
oky, işini görür mü bilemem. video ve SWF dosyalarına (pro üyelikte) izin var ama mp3 olarak birşey yazmamışlar. yıllık 25$. ( bu arada free opsiyonun bandwidthi aslında 100Gb gözüküyor hesapta) aşağıda imajı yükledim. photobucket bana güvenilir gelmekte. ben free servisini kullanıyorum. 2 yıldır unutup girmediğim hesabımda bile sorun yaşamadım. ![]() Ama aklımın bir kıyısında hep Amazon Simple Storage Service var. Forumda sadece cgencerin bir yazısı var. Amazon S3 Sanki en mantıklı ve geleceğe yönelik sistem buymuş gibi geliyor. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
file hosting diye arama yaptınız mı? sonuçta dreamhost, bluehost vs web hosting bunlar.
file hostingde bir iki nokta var bunlardan farklı olarak diye biliyorum. kendi deponu file hosting sağlayan bir şirketten ayarlayabilirsin bu şekilde. (konuda örnek gösterilen şirketler hakkında fazla bilgim yok)
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Benim bildigim tum dosya paylasim siteleri odosyalari silmek icin bahane ariyor. X gun gecti kimse download etmedi, biri bu dosya lisansli degil dedi, o serverimizdaki dosyalarin hepsi uctu vs.
Bildigim kadariyla amazon un buna benzer bir hizmeti var uygun fiyata yuksek bandwith sunuyor diye biliyorum, Amazon S3 bir incele istersen, bir kac kisinin resim icin kullandigini biliyorum ve gayet memnunlardi. Akstra bir ucret gerekecek tabii ki ama sanirim yeterince guvenilir olur
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
@oky senin için araştırdım ve archive.org un upload servisi olduğunu buldum
![]() Hatta Punkreas'dan indirdiğim şarkıyı upload ettim, direkt link veriyor. http://www.archive.org/download/EnBu...urk/Sendin.mp3 Yalnız bant genişliği, alan sınırı var mı yok mu, bulamadım. Archive.org herhalde işini görebilecek güvenilir bir kaynak.
Damacana.org Mesaj erturkerdal tarafından 02.06.2008 (12:10) yeniden düzenlendi.. Açıklama: imla |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Link editleme konusunda küçük bir taktik önerebilirim. Dreamweaver'da find and replace seçeneği yardımı ile bir klasör içinde bulunan yüzlerce sayfada çok hızlı değişiklik yapılabiliyor. Benim de kendi host ve domainimin altında yayınladığım bir blogspot sitem vardı. Yakın zamanda bu tarz bir link değiştirme duruma düştüm. Ftp ile bütün dosyaları bilgisayara indirip DW ile gerekli değişikliği yaptım ve yeniden hosta attım. İnce ayarlar dışında linkleri değiştirmesi çok kısa sürdü. Fakat başta verilen pathlerin benzersiz olması bu işi kolaylaştırıyor. punkreasdaki fileden linkleri yıl-ay-numara itibari ile uğraştırabilir. Ama örnek şu şekilde çalışıyor.
Diyelim tüm linklerin şöyle: http://www.fileden.com/files/2008/6/1/1939061/a.mp3-b.mp3-c.mp3... Sen path değiştirmek isterken Dw'de şu biçimde kullanıyorsun. Find: http://www.fileden.com/files/2008/6/1/1939061/ Replace: http://www.myhost.com/mp3/ Şarkı isimlerine dokunmadan sadece mp3'lerin bulunduğu klasör ve host yolunu değiştiriyorsun. Gayet düzgün çalışan bir sistem. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum, sayenizde hayatımın servisi amazon s3 ile tanıştım
![]() @ooruc; photobucket denedim ancak mp3 dosyası kabul etmediği için işe yaramadı. blogspot link editleme önerin içinse, maalesef blogumu kendi hostumda barındırmadığım için HTML dosyalarını indirmek gibi bir lüksüm bulunmuyor. ben sadece blogger ın custom domain özelliği ile kendi alan adım altından Google ın hostunu kullanıyorum. yani link editlemek biraz problem olacak ancak hiç değilse tavsiye edip hayatımı kurtardığın amazon s3 servisiyle yol yakınken müdahale etmemi sağladığın için çok teşekkür ederim ![]() @aspcibertan; evet muhtemelen file hosting diye aratsaydım bir ton şirket çıkardı karşıma ancak amacım zoque üyelerinin daha önceden kullanıp memnun kaldığı servisleri öğrenmekti veya çok sağlam bir isim bulmaktı ki onu da amazon ile buldum ![]() @soul; hocam haklısın aslında rapidshare premium account um olduğu için rapid deki dosyalarımın zaman aşımına uğraması gibi bir problem olmayacaktı ancak bildiğim kadarıyla (yanılıyo da olabilirim) rapide atılan dosyalar direkt linkli olmuyor. tek sorun buydu aslında çünkü .mp3 uzantılı dosyaları sitem üzerinden dinletmek için ona ihtiyacım vardı. bunu sağladıktan sonra parasında değildim aslında ve amazon s3 bütün isteklerimi aynen dediğin gibi çok ama çok uygun bir ücretle karşıladı ![]() @erturkerdal; çok teşekkür ederim uğraşıp denediğin için bildiğim kadarıyla archive.org da bir amazon servisi, yabancıya gitmedik yani hehe. archive.org u çok incelemedim ama biraz bakındım. sınırlamalar ile ilgili bir bilgi bulamadım o yüzden o da belirsizlik taşıyor biraz. belki de ben göremedim.şimdi gelelim benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için amazon s3 hakkında bilgiler vermeye. bir kere en baştaki mesajımda dediğim gibi güvenilir isim olayını amazon tamamen karşılıyor. burdan bir artı puan aldı. s3 servisini kullanmak için ilgili sayfadan kredi kartı bilgilerinize varıncaya kadar her şeyi girerek üye oluyorsunuz. ücretler çok uygun: her 1 gb hosting: $0.18 her 1 gb transfer: $0.10 yukardakiler avrupa fiyatı. amerikada sanırım 1 gb host da $0.10 hesabınızı yaratıp aktive ettikten sonra access key ve secret key olmak üzere 2 şifre veriyor. bu şifreler sayesinde harici bir yazılımla aynı ftp gibi alanınıza kavuşuyorsunuz. hatta s3fox adında aynı fireftp gibi kullanabileceğiniz bir eklenti de var lakin bende sürüyle hata verdiği için amazon un kendi yazılımı olan bucket Explorer kullanıyorum. maalesef ücretli bir yazılım, o yüzden şu an trial versiyondayım. memnun kalırsam ya da ona yaklaşan bir alternatif bulamazsam satın alacağım. ftp mantığıyla kullandığınız bu yazılımlar ile yarattığınız bucket'lara dosyalar ekliyorsunuz. henüz çok deneyimim olmadı ama konumuz müzik olduğu için mp3 üzerinden örnek verirsem; yüklediğiniz mp3 ü e sağ tıklayarak özelliklerden read sütununda all user için olan satırı tikliyorsunuz. böylece o dosya herkes için kullanılabilir oluyor. generate web url diyerek aynı fileden gibi verdiği doğrudan linkle artık o mp3 ü dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz sitenizde. anladığım kadarıyla kendi web adresimizle de bu servisi kullanabiliyoruz. anladığım kadarıyla demek yanlış oldu zira kesin öyle çünkü büyük resim hosting video hosting siteleri amazon s3 kullanıyormuş bile. tam projelik bir servis yani aslında. uygun fiyatıyla biz küçük kullanıcılar için de oldukça makul. yani şu saatten sonra bloguma youtube videosu koymayı düşünmem bile. amazon s3 ile kendi adresimden eklerim videoyu ![]() yani videos.punkreas.org/video1.avi gibi bir adresle, amazon s3 üzerinden. bir kere kullandığın kadar öde mantığı süper. bugüne kadar yok 500 gb host yok 5000 gb trafik veren ancak bunları minimum olarak sunan paylaşımlı hosting paketlerinden bıkmıştım. dreamhost umu kapatmayı düşünüyorum şu an. yalnız fazla karışık, biraz alışmam lazım. belki o zamana kadar daha nice özelliklerini keşfedeceğim. keşfettikçe de buradan paylaşırım artık ![]() tekrar teşekkürler.. Mesaj oky tarafından 02.06.2008 (14:04) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Ee, bu arada Amazon S3 tecrübelerinden yararlanacağımız biri olması iyi oldu forumda. Güvenirlilik konusu ve firma desteği benim de çok ilgimi çekmişti. Yine forumdan ilgilenen arkadaşlar için bir-iki adres belirteyim. Bunlar Amazonun farklı servislerinden yararlanan kimi siteler.
http://www.amazon.com/Success-Storie...A36L942TSJ2AJA İçlerinde SmugMug adlı site bünyesinde barındırdığı tüm paylaşılan fotoğraflar için Amazon S3'e geçmiş ve karlılıklarını alttaki yazıyla paylaşmış. http://blogs.smugmug.com/don/2006/11...-me-the-money/ Şurda da Firefox için Amazon Organizer eklentisi var. Kurcalamadım ama belki ilgilenenler çıkabilir. http://www.rjonna.com/ext/s3fox.php |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!