|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul [okul], balikesir [evim guzel evim]
|
merhabalar; bazý web sitelerinde, sayfanýn icinde dikdortgen, ana sayfadan ayrý renkte, kendi scrollbarý(hatta degisik renklerde)olan ve genellikle metin iceren bolumler goruyorum. acaba bunlarý nasýl olusturabilirim? tesekkurler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bunlar sanırım iframe'le oluor.forumda arattırsan bu konu hakkında baya bişi bulabilirsin.
ben de bu forum sayesinda örendim bu naneyi
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Merhabalar,
Sayfa içinde başka bir sayfa için "iç çerçeve (iframe)" kullanılabilir. Zaten gerekli cevaplar verilmiş. Include file daha farklı bir olaydı. site sahibi bir sayfaya isterse 100 sayfa include etsin, siteyi gezen kişi onu yine tek sayfa olarak görür. iframe etiketi kullanılmadıkça. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Genellikle bu "onMouseover" şeklinde kaydırmalar iframe ile alakalı zannediliyor. Halbuki böyle birşey yok. Kaydırma işi katman (layer) ile alakalıdır. Biraz açıklarsak. Bir katmanın (layerın) içinde diğer bir katmanı (layerı) kaydırmaktır aslında bu iş. Forumun arama özelliği sayesinde çok daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. MİNİ NOT: Bu açıklamalarım özel birisine karşı değildi. Sadece küçük birkaç hatırlatma yapmak istedim. Yanlış anlaşılma olmasın. Sevgiyle..
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
muratka
bu iframe e örnek olarak yeni başladığım sitemde[http://khanjar.cjb.net] bişiler bulabilirsin.heralde aradığın şey sanırım böle bişi. tabi bunu örenmemi sağlayan Passion'un sitesinde de bi örnek görebilirsin... saygılar,
|
|
|
#8 (permalink) |
|
ya da linke tiklayabilirsin.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul [okul], balikesir [evim guzel evim]
|
netscape desteklese fena olmaz...
Arkadaslar ilginiz icin hepinize cok tesekkurler... Sevgili ahmetharun, kastettigim ornek aynen sayfandaki gibiydi (bu arada eline saglik, sayfa cok hos gorunuyor
)Zoque'nin verdigi cevaptaki linkte Passion'un verdigi soyle bir cevap vardi: "....Sen zoque.com ana sayfasında olduğu gibi ortalanmasını istiyorsun. Çerçeve (frame) kullanabilirsin. İster sağına ve soluna boş birer sayfa, istersen de hem üstüne, hem sağına, hem soluna, hem de altına koyarak tam ortalarsın..." Iste burada kafam biraz karisti. Bizim universitemizdeki bilgisayarlarda cogunlukla netscape kullanildigindan, iframe yerine yukarida anlatildigi gibi frame kullansam daha iyi olacak galiba... Tekrar tesekkuler |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!