Zoque.Forum
»
Apple.com'daki pencere efekti nasıl yapılıyor?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Apple.com'daki pencere efekti nasıl yapılıyor?
Merhaba,
http://www.apple.com/macbookair/features.html adresindeki veya diğer sayfalarda yer alan ve (+) sembolüyle işaretli olan görsellere tıklandığında bir pencere açılıyor. Bunun nasıl yapıldığını bilen arkadaşlar varsa bir zahmet yardımcı olsun. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Re: Apple.com'daki pencere efekti nasıl yapılıyor?
Alıntı:
Aramızda yardım etmeyi seven çok insan var ve kibarlıklarından dolayı bu konudaki tepkilerini dile getirmemişler büyük bir ihtimalle; bu durumda 'kibar olmama'yı memnuniyetle kabul ediyorum; çünkü rahatsız oluyorum. Bir zahmet üslubumuza dikkat edelim.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Merhaba,
Cevap almak için kimsenin gırtlağına bastığımı hatırlamıyorum ki kaba bir üslubum olsun. Zaten kendi soruma cevap ta bulmuş ve eklemiş durumdaym. Stres yapıp ortamı germenin de bir gereği yok, değil mi? Ayrıca beni eleştirmek için özel mesaj atabilirdin; ifşaya gerek yoktu. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
o yüzden heady'nin uyarısı sadece sana değil, forumdaki tüm yeni üyelere bir yol göstericilik niteliği taşıyor. |
||
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | ||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
Kasıtlı olarak yazılan birşey yok diye düşünüyorum. Arkadaşın üslubuna neden takılmış durumda anlamadım açıkcası. Zahmet kelimesi kullanılarak zaten kabalık durumundan arındırılmış bir cümle...
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
"Bir zahmet" söz öbeği genel olarak "eh artık bunu da yapıverin", "zahmet olucak ama işin bu değil mi zaten, yapıver eline mi yapışır" şeklindeki cümle/düşüncenin kısaltılıp kibarmışçasına dile getirilmiş halidir ve okuyanda hele ki yardım etmeyi düşünen kişide ciddi bir rahatsızlık yaratır(ben görünce sinirleniyorum mesela). Eğer bu anlamda kullanılmadıysa da okuyan kişiler tarafından nasıl algılandığını bilirseniz bir daha kullanmazsınız belki diye oldukça yerinde ve haklı bir uyarı yapmış heady.
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Haklı olarak uyarı da bulunulmuş. Fazla büyütmeğe gerek yok diye düşünüyorum.
Alıntı:
" Bunun nasıl yapıldığını bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?" Gibi bir kullanımın daha daha doğru olacağı kanaatindeyim ki bunun da "..yardımcı olabilirler mi hadi olsunlar bakalım" gibi anlaşılma ihtimali var Ne yazıkkı yazılı anlatımda tonlamalar olmadığından böyle sorunlar çıkabiliyor. Mesaj emresumer tarafından 03.07.2008 (13:29) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Alıntı hatası |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Türkçe'nin kullanımı konusunda çok hassas olmamızın sebebi iletişim konusunda netliği ve saygıyı sağlama arzumuzdur. Bu forumda yazım konusunda zayıf olmak bir özür değil. Kendimizi bu konuda zayıf "hissediyorsak" (işte hissetmek çok önemli), başkaları nasıl rica etmiş bakarız, ona göre davranırız. Ya da çok basit cümle kalıpları öğreniriz ve sadece onları kullanırız. Rica etmenin binbir yöntemi yok ki.. Bence üzerinde durulması gereken bir konu. O yüzden konuyu açtım. Gıcıklık yapmaya falan çalışmıyorum. Kimsenin bir şey rica ederken kasması gerekmez. Anlatımda tonlamaların olup olmamasının da konuyla ilgisi yok açıkçası. Çok gerekirse ikonlar kullanılıyor zaten tonlama için. Ben utanmıştım örnek vermeye ama madem örneği veren biri çıktı bunun doğrusunu yazmak da şart oldu: "Şunu şöyle yaptım olmadı, aradım taradım bulamadım; hatta şunu bile yaptım ve şu anda tamamen çözümsüzüm. Bu konuda yardım alabilirsem memnun olurum..." Bu cümlenin her tarafı ya da hiç bir tarafı tonlama olsa/olmasa bir şey farkeder mi? Bırakın yazmayı, yüzüme karşı "bir zahmet şunu yapıver" dense tonlamasına falan bakmam ve yapmam. Aşırı bir tepkiyle yazmıyorum inanın. Birini yakaladım rezil edeyim mantığı da gütmüyorum; zira kompleksleri olan biri değilim. Özellikle herkesin dikkatini çekmek istedim çünkü bu tür talep tarzlarının sayısı artmaya başladı. Yazarken dikkat etmek bu forumun olmazsa olmaz şartıdır. Burada forum kurallarını ve Türkçe'nin kullanımıyla ilgili mesajı ciddiye almak zorunluluğu var. O kurallar bir gecede ortaya çıkmadı. Ben rahatsızlığımı dile getirdim. Sorunun cevabını bilmiyordum ama bilseydim de cevap vermezdim. İnsanların birbirlerine karşı olan tavırlarında yazıyla bile olsa dikkatli olmaları gerektiğine inanırım. Allahtan yukarıda nasıl rica edilmesi ile ilgili bir örnek verdim de "napalım? yalvaralım mı yani?" gibi mesajlar görmeyeceğimi umuyorum. Aklıma (nereden bildiğimi hatırlamadığım) Adana'daki bir minibüs şoförünün İstanbul'dan gelmiş olan bir yolcunun inmek için rica etmesi ve şoförün verdiği cevap ile ilgili hikaye geldi. Sanırım kısaca aşağıdaki gibiydi. - Şöför bey, müsait bir yerde inebilir miyim? - Ne yalvarıyon gardaşım garı gibi, "inecem" de indireyim... Bakış açımız bu sığlıkta olmasın diye kasıyorum sanırım; ama bir kişi bile söylemek istediğimi anlıyor ve tavrında dikkatli olmak için çaba gösteriyorsa ne güzel. Bana tepki vermeye gerek yok... tepkimizi tavrımızda ısrar ederek de verebiliriz. Ama o tavırda ısrar edildiğinde belki de kurallar işleyecek; bilmiyorum. Muhtemelen bu çabamla ben bir çok kişiden "kafayı yemiş adam ya, nelerle uğraşıyor" eleştirisi alıyorumdur ama tavrını değiştiren kişinin kurallara dikkat etmeme sebebiyle forumdan uzaklaştırılma riskini azaltmış olduğumu varsayıyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Evet, bütün bu laf kalabalığının sebebi esas düşüncemi ve amacımı net olarak aktarabilme kaygısıydı. Bir daha böyle bir "rica" gördüğümde bu mesajıma link veririm herhalde... çünkü yazması gerçekten sıkıcı oldu.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!