|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: iskenderun
|
Asp de Include sorunu
Mesajı düzelterek yazıyorum. sayfa içinde 3 adet linkim var link1.ASP, link2.ASP, link3.ASP bu linklere tıkladığımda sayfanın herhangi bir yerinde table ın içinde bu linklerin açılmasını istiyorum. link1e tıklayınca->link1.ASP, link2 ye tıklayınca->link2.ASP gibi sitede bu şekilde bir kod buldum ama bir türlü olmadı istediğim kısımda hep main.ASP nin içeriği görünüyor(zaten xxx.inc.ASP şeklindeki ifadede inc yi de silmem gerekiyor) <% select case request("content") case "bio"%><!-- #include file="bio.inc.ASP" --><% case "guest"%><!-- #include file="guestbook.inc.ASP" --><% case else %><!-- #include file="main.inc.ASP" --><% end select %> bunu en doğru nasıl yapabiliriz Teşekkürler.
Mesaj Anafor tarafından 06.08.2008 (20:25) yeniden düzenlendi. Açıklama: hatalı izahat |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
Re: Asp de Include sorunu
öncelikli olarak alacağın bilgiyi tanımla (DIM) ile (ben burda sayısal değerler kullanmıştım, o nedenle cint ile dönüşüm yapıyorum);
Kod:
dim islem
islem=cint(request("islem"))
şeklinde deneyebilirsin.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Linklere tıklayınca sayfadaki belirli bir bölgede içeriğin değişmesini ya ajax(duymuşsundur) teknolojisi ile yada basit olarak o bölgeye bir iframe yerleştirerek ve linkleri bu iframe içinde açarak yapabilirsin. Eğer tecrübeli bir tasarımcı değilsen iframe tekniğini kullanmanı tavsiye ederim. iframe tekniğinde, tablonun içindeki kodun şu şekilde olmalı; Kod:
<table><tr><td> <iframe name="iframeadi" width="500" height="300" border="1" src="main_inc.ASP" scrolling="auto"></iframe> </td></tr></table> Kod:
<a href="link1.ASP" target="iframeadi">Link 1'e git </a>
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: iskenderun
|
evet demek istediğim tam olarak buydu.
iframe ile zaten yapabiliyorum,ASP ile yapmayı planlıyordum.Ama tam olarak beceremedim. Aslında oxigen arkadaşın yazdığı bir kodu bir table içinde açtırmayı planlıyorum
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
include, ASP yorumlanmadan önce scripte dahil edilir, dolayısıyla if, case, switch bloklarında ayrı ayrı include kullanamazsınız.
bunun yerine execute deneyebilirsiniz. benzer örnekler forumda mevcut, arama ile ulaşabilirsiniz. ancak baştan yapmaya çalıştığınız ise, tamamen ASP mantığını aykırı bir durumum. daha önceden tavsiye edilen gibi, ajax ile içerikleri dinamik değiştirmeniz gerekmektedir. bunun yanı sıra iframe ile de çalışabilirsiniz.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!