|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Çift domain farklı diller
Selamlar, Bir web sitesi projesi üzerinde çalışıyorum, şuan için site içeriğini Türkçe hazırladım fakat ilerleyen zamanda ingilizce versiyonunu da yapma planları içindeyim. Fakat normal Türkçe | English seçimleri dışında farklı bir yol uygulamak istiyorum. İngilizce olan kısıma farklı bir domainden, Türkçe olana farklı bir domainden ulaşılsın istiyorum. site isimleride farklı olacak doğal olarak ama içerik ve tasarım birbirinin aynısı. Şuan aklımdaki fikir ise, mevcut tasarımı, db ve yönetim panelini tek host üzerinde barındırmak, Türkçe olan kısım için olan domain direk buna ulaşacak, diğer domain içinde aynı hosta domain alias ile bağlantı kurmak. Sayfa başlığında ise Split aracılığı ile domain içeriğini ayrıştırıp gerekli session ile istenen domaine ait dil, tasarım ve bilgileri göstermek. Sizce uygulamak istediğim yöntem mantıklı mı? Yada bunu yapmanın daha kolay mantıklı bir yolu daha mevcut mu? SQL database aynı sunucu üzerinde ayrı domain hesapları olarak bağlayabilirim fakat upload edilecek resimlerin hesaplar arası yüklenmesi mümkün olur mu emin değilim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Muğla
|
Re: Çift domain farklı diller
merhaba;
belki şöyle bir şey deneyebilirsin. Request.ServerVariables("HTTP_X_FORWARDED_HOST") 'u kullanarak siteye hangi domain ile ulaşıldığını belirleyebilirsin. Hazırladığın bir dosyada dil için değişkenler tanımlayabilirsin. Mesela If Request.ServerVariables("HTTP_X_FORWARDED_HOST") = "www.birincidomain.com |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Muğla
|
Re: Çift domain farklı diller
merhaba;
belki şöyle bir şey deneyebilirsin. Request.ServerVariables("HTTP_X_FORWARDED_HOST") 'u kullanarak siteye hangi domain ile ulaşıldığını belirleyip koşullu ifadelerle dili de tanımlayabilirsin. If Request.ServerVariables("HTTP_X_FORWARDED_HOST") = "www.ikincidomain.com" Then Lang = "EN" Else Lang = "TR" End If Hazırladığın bir dosyada dil için değişkenler tanımlayabilirsin. Mesela If Lang = "EN" Then StrPencere = "Window" Else StrPencere = "Pencere" End If Bu sayfayı tüm diğer sayfalara include ettiğinde sanırım sorunu çözmüş olursun. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!