|
|
#1 (permalink) |
|
|
Merhaba, İnternete hareketli ve 3D goruntuleri izlemek için elimde iPIX denen bir program var.Yanlız bunun tam olarak ne oldugunu bilmiyorum.Dahası bu programda çalışacak resimler(animasyonlar) yapmak istiyorum.Bu konuda bana detaylı bilgi verebilecek olan var mı? Tesekkürler, |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
IPIX aslında bir fotoğraf çekim hilesi (ya da tekniği)
Geniş açılı özel bir kamera ile çekilen iki adet fotoğraf sözkonusu. Biz bu fotoğrafları kamera etkisi ile görebiliyoruz. Böylece dosyalar çok hafif ve kalteli olabiliyor |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
IPIX 360 derece görüntü yaratmak için kullanılan bir teknik. Kedigözü olarak tabir edilen bir objektif taşıyan özel kameraları war (sanırım kodak bir çoğu). Özel bir pod üzerine yerleştirilen kamera, ilk önce yatay sonra da dikey olarak 360 derece döndürülerek fotoğraflar çekiyor. Kameranın tek ölü noktası, podun tam altı, oraya da istenilen bir imaj yerleştirilebiliyor. Daha sonra da bu program aracılığı ile birleştirilerek, yine IPIX plugini aracılığı ile görüntülenebiliyor. Quicktimeın QTVR'ı gibi, ziyaretçi kamerayı istediği gibi çevirme şansına sahip. Böylece interaktif bir alan sağlanmış oluyor. Kamera sistemi 2000$dan başlıyor, 3500$a kadar yolu war. Compex fuarında standlarına uğrayıp infokit istemiştik, bir email gönderdiler, isteyen olursa mailı forward edebilirim.
İyi çalışmalar. K.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul/Türkiye
|
bizde bir ara galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlamak için yapmıştık öyle birşey..
aşağıda adresi vardır.. http://cimbom.yenimuzik.com |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!