Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Cookie

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 21.02.2001   #1 (permalink)

Yer: İstanbul

Bir form oluşturmak istiyorum.
Ama bu formu şu özelliklerde yapmak istiyorum.

1. Formu bir kere dolduran kişinin karşısına sonraki gelişlerinde form çıkmasını istemiyorum. Bunu nelerle nasıl gerçekleştirebilirim?
2. Yaptığım örnek formda dataları bir text dosyasına yazdırıyorum. Fakat bu dosya erişilebilir bir dosya olduğundan pek güvenli değil. Nasıl yapılabilir (kendi root directory'si haricinde başka bir yere link vermek haricinde) ve ben bu dataları SQL server'a atabilir miyim?
3. Kesinlikle doldurulması gereken alanları doldurmadığında kullanıcının karşına bir mesaj nasıl çıkartırım?

Amacım öncelikle mantığının kavranması ve farklı çözümleri öğrenmek.

Yardımcı olursanız sevinirm.

Teşekkürler...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 21.02.2001   #2 (permalink)

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Cookie İle

1-)Cookie Kullanımı ile ilgili http://evcilasp.mucit.gen.tr/home/makale.asp?id=18
e göz atabilirsin.
2-)Text dosyasına başkalarının erişmemesi için permission değerlerini düzenlemelisin. Sanırım NT sunucu kullanıyorsun. Permission (izin) ayarları için hosting firmanın sağladığı konsolu kullanabilirsin. Bundan başka form'dan gelen bilgileri elbette MS SQL 'e iletmen olanaklı. Ancak bunun için ASP, gibi bir arabirim kullanman ve yeterli SQL bilgisine saip olman gerekli.
3-)
Bunun için ilk yol client-side(istemci-taraflı) bir program(JavaScript)kullanmak Bu program basitçe şöyle birşey olur:
<script language=JavaScript>
function validate_it ()
{
if(document.forms[0].ad.value = "")
{
alert("Lütfen ad boşluğunu doldurun");
document.forms[0].ad.focus();
return false;
....
Diğer form değerleri..
return true;
}
}
</script>
Formu denetlemek için de form tagına
<form action=form.ASP onSubmit=return validate_it()>
Yazmalısın
Bundan başka bu denetlemeyi doğrudan formda kullandığın program içerisinden de yapabilirsin.

PS: Bu mesaja stalker'in eli degmistir=P

» Monofactor -Journal | Showcase | » DevArt Gallery
ScottJr şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 21.02.2001   #3 (permalink)

Tesekkürler...

Ben yoğun bir cevap bekliyordum gün içinde.
Sanırım bayan olmam arkadaşları rahatsız etti.
Old 21.02.2001   #4 (permalink)

arap_kadri's Avatar

Yer: Ankara/Turkiye
Görsel: 2
Bayanlıkla alakası yok sanırım...
Bildiğim kadarıyla forumlar standart paketler halinde kuruluyor ve hemen hemen hepsinde standart olarak çalıştığı için kimseler bu konuyla haşır neşir olmamıştır. Sebep bu olsa gerek...

Old 21.02.2001   #5 (permalink)

Yer: İstanbul TÜRKİYE
Selam Dostum;
ASP kullandığını varsayarak direkt cevaplara geçiyorum.
1- Formun işlem sayfasına (actionunda belirtilen sayfa) tüm işlemler bittikten sonra sayfanın en altına şöyle küçük bir ekleme yap.
<%
response.cookies("form")("geldimi")=1
response.cookies("form").expires=now()+365
%>
Bu tek başına birşey ifade etmez. Kullanıcının bilgisayarına bir cookie gönderir ve bu cookienin değerini 1 yapar. Şimdi anasayfana da aşağıdaki kodları ekledin mi işlem tamamdır. Önce ufak bir menü tasarlayalım.
<table border=0><tr><td>
<a href="anasayfa.HTML">| Ana Sayfa |</a></td>
<td>
<a href="ikincisayfa.HTML> İkinci Sayfa |</a></td>
<% if request.cookies("form")("geldimi")=1 then %>
</tr></table>
<% else %>
<td>
<a href=form.ASP> form |</a>
</td></tr></table>
<% end if %>
Bu hazırladığımız menü eğer kullanıcı formu doldurduysa şu şekilde görünecektir.
| Ana Sayfa | İkinci Sayfa |
Yok eğer doldurmamışsa aşağıdaki gibi.
| Ana Sayfa | İkinci Sayfa | form |
Şimdi herşey tamam gibi görünüyor ama ya kullanıcı browsere direkt form sayfasının adresini girerse? Bu kodlarla bal gibi formu kurcalayabilir. Bunu engellemek için ise aşağıdaki kodları formun işlem sayfasının en başına yazman yeterli olacaktır.
<% @language=vbscript
Codepage=1254
%>
<% Option Explicit
Response.buffer=true
%>
<% if request.cookies("form")("geldimi")=1 then
Response.write "Dostum sen bu formu daha önce doldurmamış mıydın???"
Response.end
end if
%>

2- Neden veri tabanı kullanmıyorsun? Access 2000 mesela?

3- Yine form işlem sayfasında şu konrolleri yap.
Formumuzdan 3 değer aldığımızı farzedelim, Adı, Soyadı, Görüşleri.
<% dim adi, soyadi, gorusleri
adi=Request.form("adi")
soyadi=Request.form("soyadi")
gorusleri=Request.form("gorusleri")

if len(adi)=0 or adi="" Then
Response.write "Adınızı girmediniz!"
Response.end
else if len(soyadi)=0 or soyadi="" then
Response.write "Soyadınızı girmediniz!"
Response.end
else if len(gorusleri)=0 or gorusleri="" then
Response.write "Görüşlerinizi belirtmediniz!"
Response.end
end if
end if
end if
%>
ASP ile bu şekilde halledebilirsin ama ben sana ScottJr'ın verdiği JavaScript'i tavsiye ederim, o daha hızlı çalışıyor
sniper şu an çevrimdışı  
Old 22.02.2001   #6 (permalink)

Düşünce ve bilgi paylaşımınız için teşekkürler.
Sevgiyle kalın...
Old 22.02.2001   #7 (permalink)

Yer: İstanbul TÜRKİYE
DÜZELTME!!!

Selam Seher;
Dün cevabımda küçük bir yanlışlık yaptığımın farkına eve gidince vardım. Şimdi bunu düzeltiyorum.
--------------------------------------------------
Şimdi herşey tamam gibi görünüyor ama ya kullanıcı browsere direkt form sayfasının adresini girerse? Bu kodlarla bal gibi formu kurcalayabilir. Bunu engellemek için ise aşağıdaki kodları formun işlem sayfasının en başına yazman yeterli olacaktır.
<% @language=vbscript
Codepage=1254
%>
<% Option Explicit
Response.buffer=true
%>
<% if request.cookies("form")("geldimi")=1 then
Response.write "Dostum sen bu formu daha önce doldurmamış mıydın???"
Response.end
end if
%>
--------------------------------------------------
Olarak yazdığım satırda küçük bir hata var. Yukarıdaki kodları formun işlem sayfasına yazman gerekli diye yazmıştım. Formun işlem sayfasına değil de formun bulunduğu sayfanın en başına yazmalısın.
Çalışmalarında başarılar...
sniper şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

cookie

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:51.