Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » FRAME HAKKINDA BİR SORU

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 13.09.2000   #1 (permalink)

Yer: istanbul/turkey

Dreamweaver kullanmaya başladım.iki frameli bir sayfa yaptım yani sağ ve sol olarak.şimdi sol menüyü düzenliyorum fakat bu frame içerikli bir şey oluyor. butonlar,logo,sayaç,data,bir iki tanede arama motoru.anlıyacağınız aşağıya doğru uzuyor.her şey buraya kadar çok normal.kayıt ediyorsun ve explorerdan test edince sol frame yarım gözüküyor ve yanında aşağıya kaydırma çubuğu yok.haliyle sadece framenin sadece altını görebiliyoz.bu birinci sorum
ikinci sorum ise DW de 800*600 çözünürlüğe göre nasıl sayfa yapıyoruz. yaptığım sayfaları 800*600 çözünürükten fazla olanlarında çalşıtırabiliorum

arkadaşlar şimdiden teşekkür ediyorum.herhalde içinizde en yavaş anlıyan kişi benim.kusura bakmayın herkese bye

------------------
CaMBaZzzZ şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 14.09.2000   #2 (permalink)

Yer: istanbul
önce her framei ayrı ayrı kaydedeceksin. sol.htm, sag.htm gibi. sonra frameseti kaydedeceksin. index.htm gibi. herhalde bunnarı yapmışsındır. sonra bir tane yüzer menü var ya. hani layer falan buttonu var içinde. işte o yüzer menüde framelerle ilgili bir sekme mi diyorlar ondan var. hani üst tarafta. eğer yoksa viewdan açmalısın.
sonra orda mesela soldaki frami seç. altta onun properties'ini gösteren yüzen bi aparat olacak. onun üstünde biyerlerde scroll var. onu ayarlayacaksın. default ya da yes gibi bişeyler yapmalısın. sonra diğer framinkini de yap istersen. ayrıca (burası önemli) framelerin uzunlukları yazıyor orda biyerde. misal 220 piksel gibi. soldakini 220 yaptın diyelim. o zaman sağdakini de "relative" olarak seçmen gerek. o zaman değişik çözünürlüklerde sorunsuz olur. yerleştirme için de sol framin içindeki htm sayfasını ayrı bi yerde aç ve düğmelerini filan sol üst köşeden başlayacak şekilde aşağıya doğru yerleştir. biras deneme yanılma yap. umarım yardımcı olmuşumdur.
ichabod şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 14.09.2000   #3 (permalink)

Yer: istanbul
bir de bişey unutmuşum. framelerin boyunu ayarlayacağın yeri açmak için frame windowundan frameseti seçmen gerekiyor. yani windowun içindeki temsili framelerin içlerine değil de çevrelerine bas. o zaman properties de framset olacak ve ordaki temsili frame resimlerine basarak uzunlukları ayarlayabilirsin.
ichabod şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

soru , hakkinda , frame

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 06:15.