Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Programci mi? Tasarimci mi?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.09.2000   #11 (permalink)

aftermath's Avatar

Yer: İzmir, TR

ne kadar renkli bir konu oldu cok sevdim

ne kadar programcisin ne kadar grafikersin demissin ya,
sabit isim, yani freelanceleri saymassak, almanlarla... onlarin grafikerligini yapiyorum, bunu yaparken tek satir HTML yazmam bile taleb edilmiyor. ama türkiye de evet HTML de bana ait ufak tefek PHP de yaziyorum. ben yaptim bu secimi zaten.
gerekliydi..
grafikdi..

------------------
Saygilar,
aftermath

.......................
www.aftermath2000.org
.......................
aftermath şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.09.2000   #12 (permalink)

abacus's Avatar

Yer: Londra
Görsel: 7
http://www.zoque.com/ubb/Forum2/HTML/000159.html

bu linkteki yazıları okuyupta afallamayan yok sanırım burda Türkiyede sanata sanatçıya verilen değeri hepimiz çok iyi biliyoruz biz sibel can yaa da ibrahim tatlıses değiliz öyleyse sanatçıda değiliz(benim değilim zaten)

Jarusalem sen kafa patlacaksın bir site yapacaksın sonra bir başka ademkocal çıkacak senin yaptığın site için böle şeyler düşünecek eğer bu senin zoruna gitmeyecekse sonuna kadar grafik olayına devam et

karar senin

------------------
abacus
-------------
abacus şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.09.2000   #13 (permalink)

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Hepsi fasafiso...
Herseyden biraz anlayin derim. Ama bir de uzmanlik konunuz olsun, sizin sevdiginiz, yapmaktan hoslandiginiz, para icin degil! istediginiz, sevdiginiz icin yapin. Bilin ki sadece para icin yapinca is cok zevksiz bi hal aliyor.
Ben kendime hic bir sey diyemiyorum; ne webmasterim, ne grafikerim, ne coderim.
Ben garip biseyim ya. Insanlar grafiklerimi seviyor, ama javascriptte oynama yapip yeni bir layer scripti olusturdugum zaman da zevk aliyorum.
Bu tamamen istek isi, zevk isi.
Sevgili Adem kafana hangisi uyarsa onu yap derim, parayi her turlu kazanirsin, bir sekilde de soz sabihi olursun merak etme
ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 18.09.2000   #14 (permalink)

vain's Avatar

Yer: İstanbul, Türkiye
konu benim de çok hoşuma gitti, her harfini okudum bu konunun. ben bu işe başladığımda -başladığımı fark etmedim bile- bitirdiğim zaman haz aldığım şeyler yapmaktı amacım, photoshopu açar, internetten indirdiğim bi resme birkaç plug-in efekt uygular, olanları görünce inanılmaz bir zevk alırdım, sonra gelişti, birşeyler oldu, web tasarım yapmaya başladım, derken 3d grafikler gördüm, ucundan tuttum, ona da başladım, derken video editing, müzik ve flash, şu an kaybolduğumu hissediyorum, hepsini seviyorum, hepsinde devamlı gelişmeye çalışıyorum, bu arada Türkiye'nin en zor bölümlerinden mimarlığı bitirmeye çalışıyorum.. ve yoruluyorum hem de çok, ama hiç demedim ki ben sadece flasha ya da 3D'ye ağırlık vereyim, çünkü hepsinden zevk alıyorum. en başında olduğu gibi hala derdim para değil, hoş para olsadı şimdiye kadar bırakmış olmam lazımdı bu işi, para işi iyi yapınca zaten kendisi -hemen olmasa da birgün- gelecektir. eğer biri baskın gelmiyorsa ikisini de yapmaya devam et derim ben, en azından dene. sevgiler

------------------
|Ersin Koç
vain şu an çevrimdışı  
Old 18.09.2000   #15 (permalink)
JarusaLem

Evet.. Fikirleriniz... Görüsleriniz benim icin cok onemli idi.. Saolun bunu da benden esirgemediniz. Aslinda bakirlirsa benim endisem her ikisiyle ugrastigim zaman her ikisinde de bazi seylerin eksik oldugunu dusunuyorum.. Yani zaman yeterli degil mi gibi geliyor bana her ikisiyle ugrastigim zaman.. Evet her ikiside bana zevk veriyor.. Vain' in dedigi gibi.. tasarim yaparken renklerin uyumu oldugun kadar da alt yapisiyla da güzel olmasini isterim yaptigim isin... bilmiyorum.. bu konu hakkinda daha da cok konusmak ve fikirlerinizi almak isterim.. bir insanin yeteneklerini nasil belirlersiniz.. Yani baska bir sekilde sorayim.. Neye ne kadar yetenegimiz var? Ben secemedim..

------------------
JarusaLem

Old 27.10.2000   #16 (permalink)

msecure's Avatar

Yer: Ankara
Merhaba..

Bence once nerde yasadigini bir dusun ..Ve ulkenin nasil is imkani sagladigini. Daha sonrada anliyacaksinki ben her ikisinide cok iyi bilsem iyi olur..Hatta bu ikisiylede kalmayip daha daha baska seyler ogrenmem gerekir diye soyliyeceksin ..Bak dostum para nereden geliyorsa nasil geliyorsa oraya dogru git..Kimse kimsenin cebini bos yere doldurmuyor..Biliyorsan gel diyorlar..Bana su eksik bu eksik deme diyorlar..En az masrafli olani sec ama en saglam olani olsun diyorlar..Ee boyle bir ulkede yasiyoruz sence tek birseymi ogrenmeliyiz?..iyi bakiniz kendinize..
Old 27.10.2000   #17 (permalink)
JarusaLem

Haklisin....

Old 27.10.2000   #18 (permalink)

Yer: istanbul,Turkiye
Programcı :)

bence programcı olmalısın belkı bana yardım ederın ben on kısnın onlıne olabılecegı ve okey tavla pıstı herneyse bunlardan bırını yada bırıleını oynayabıleceklerı sıte dusundum amma velakın ben bu kodları bırak kodlamayı daha orneklerını bıle zor gorur oldum (Sankı gorsem bırsey degısıcek) lakın sen programcı olursan bana bır ıyılık yapıp yol gosterırsın sen programcı ol ne olucak grafıker olup
Old 27.10.2000   #19 (permalink)

blackinwhite's Avatar

Yer: Istanbul, Türkiye
Aftermath'in arada fark olmadigi konusundaki dusuncelerine katiliyorum . Diger yandan bu is zaten ne kadar profesyonel bir is ise o kadar da amatorce. Butun dunyadaki en taninmis webmasterlarin bile kisisel sayflarina bakin, bu ise nasil baktiklarini gorursunuz. Biraz resmiyet, espiri ve diger her sey ic icedir. Bir webmaster -- bir yayimci digelim, ki bu is en nihayetinde amator de olsa, amatorluk konusunda israrliyim, bir medya isi- dusundugu kitleye en iyi sekilde ulasmaya calisiyor. Onun icin aslinda bunu grafikle mi yaptiniz, programcilikla mi yaptiniz cok onemli degil, onemli olan yapip yapamadiginiz. Yani sadece bir grafikci yada sadece bir programlamadan anlayan adamdan bahsedemeyiz.

Bu konuya kafa yorarken karsilastigim ve beni oldukce tatmin eden bir quote:

--------->
"Visual communications of any kind, whether persuasive or informative, from billboards to birth announcements, should be seen as the embodiment of form and functions : the integration of the beautiful and the useful. Copy, art, and typography should be seen as a living entity ; each element integrally related, in harmony with the whole, and essential to the execution of an idea. Like a juggler, the designer demonstrates his skills by manipulating these ingredients in a given space. Whether this space takes the form of advertisements periodicals, books , printed forms, packages, industrial products, signs, or television billboards, the criteria are the same.

--Paul Rand, A Designer's Art
--------->

Sevgiler...
blackinwhite şu an çevrimdışı  
Old 27.10.2000   #20 (permalink)

Tasarımcılığın doğuştan, programcılığın ise sonradan kazanılan bir özellik olduğunu düşünüyorum. Herkes programcı olabilir, fakat herkes tasarımcı olamaz şeklinde bir görüş de mevcut bende. Denizde kum, bende görüş zaten...
Karanfil şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

tasarimci , programci

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 06:25.