|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
madem konu yeniden açıldı ben de...
Bu konuyu eskiden okuyup çok ilgilenmiştim.Kafamı kurcalamıştı epey bi süre.Benim düşüncem ise grafikerliğin sanatsal bir yetenek olduğudur.Programcı,kodçu, sonradan kurslarla okullarla kendi kendine öğrenebilir.grafik yapmayı da sonradan öğrenirsiniz.Ama bu işin içinde kendi öz-yeteneğiniz yatar.Resim yapmak gibi.Grafikerlik asla bilgisayarla yapılacak bi iş de değildir.Bunun güzel sanatlarda verya endustriyel tasarımcılık dallarında okunup öğrenilmesi lazımdır.Mesela diyelim bir logo tasarlıycaz (engin bilgili resim hocam bi logo nun fiyatı bir milyardır der) logo önce kağıt üstüne çizilir.Ondan sonra scanle veya başka bi işlemle grafik programları aracılığıyla üzerinde oynanır.Ben 3-D sanattan bahsetmiyorum ki o da önce kağıt üzerine taslağı yapılmalıdır.grafik,teknik çizim,endustri tasarımı bunlar zor işler.Eğitimi şart.Ayrıca yetenek,ilham da geliyor.Ama maalesef burda ne olacağın konusunda bir cevap yok onu kendin bulmalısın ki zaten konu acılalı cok oldu bişeye karar vermişsindir JaruSalem |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Ne alaksi va canim simdi, her ikisi de sonradan ogrenilir. Sonra programcilik denince, hicbir estetik karsiligi olmayan birseymis gibi anliyor insanlar. Programci da yaptigi iste pekala estetik olabilir. Ornek istiyorsaniz - http://www.pocomail.com 'a bakin. Bir email client ne kadar estetik olabilir. Bunu ister bir OS, yada bir kelime islemci yada ASP, cgi, her ne icin dusunurseniz dusunun ayni.
Selamlar
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Programci mi? Tasarimci mi?
İyi para kazanmak için ikisinide kullanabilirsiniz yeterki işinizi iyi yapabilin... Para konusunda programcılık birkaç adım önde görünüyor tabi...
Programcılık için tabir-i caizse kayışı kopartmış olmanız gerekir... En azından ya siz onu ya da o sizi ilerde muhakkak kopartacaktır... Zevk meselesi... Kabiliyetim olsaydı tasarımcı olmayı isterdim ama şartlar ve yatkınlık beni programcılığa itti... Hızla kaçıyorum
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Eh artık yükünü tutmuştur... 6 sene önce ben hala aynı lafları konuşuyordum... 6 sene sonra muhtemelen ve umarım bambaşka bir sektörde olurum... Kaçmaya devam ediyorum...
|
|
|
#26 (permalink) |
|
artık tasarımcı / programcıdan ileri bi olay oldu bu durum. arayüz tasarımcısı, arayüz kodlamacısı(?
), banner uygulamacısı, flash uygulamacı vs. vs. baya farklı kollar oluştu.
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
|
|