Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Programci mi? Tasarimci mi?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 01.07.2006   #31 (permalink)

mrtksn's Avatar

Yer: istanbul - ankara
Re: Programci mi? Tasarimci mi?

programcılık ezber değil; ezberlenecek bir kaç şey var zaten program yazmaya başlayabilmek için; programlamada yaratıcılık ise bir soruna bulunan çözümde yatmakla birlikte; programlamada tasarım da vardır; bu görsel tasarım değil, program tasarımıdır. ama tabi arka planda olan bitenden insanların haberi olmuyor; programcı kullanıcıyı etkileyebilmesi için ya bir işi daha iyi yapan bir uygulama yada tamamen orjinal bir uygulama geliştirmesi gerekir; mesela ben skype dan çok etkilendim; programda görsellik pek yok ancak internet üzerinden cep telefonumu arayabiliyorum
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 01.07.2006   #32 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
Armagan Durmaz tarafından gönderilen mesaj:
Bence programcılık ezber tasarım ise yaratıclık yani bir yetenek
İnsalar kodlarıyla degil goruntusuyle ilgileniyor
Programcılık ezberden fersahlarca uzak bir şeydir ama hayal gücüne değil analitik zekaya daha yakındır.

Konuyu biraz dağıtmış olduk ama zaten pek konu kalmış durumda değil zaman aşımı.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.07.2006   #33 (permalink)

Yer: Bursa

Günümüzde programcılık adına hemen hemen herşey mevcut değil mi? Yeni birşey yapmak için bu aşama da da düşünmek gerekmiyor mu? Evetse programcılıkta bir yaratıcılık ister değil mi?

Denir ki grafikçilik yetenek gerektirir. Doğru, fakat programcılıkta ayrı bir yetenek gerektirmez mi? Forumlarda binlerce kişi programlama ile uğraşıp çözemeden işten soğuyup bırakıyorlar.

Neyse; Daha öncede söylenmiş zaten, TR statüsünde şuanda her konudan az da olsa (gerçi kişiyi dahada zorluyor ama..) bilgin olacak. Azda olsa ASP bileceksin, PHP bileceksin, Delphi bileceksin, Photoshop vs.. ne gerekiyorsa herbirinden bilgin olacak, azda olsa kullanacaksın.

Ülkemizde kişilere yapılan sürgün hangi ülkede vardır ki, koca bir projeyi bir kişiye yığmak sadece Türk zekasına aittir sanırım.
aspogren şu an çevrimdışı  
Old 02.07.2006   #34 (permalink)

mrtksn's Avatar

Yer: istanbul - ankara

Alıntı:
aspogren tarafından gönderilen mesaj:
Günümüzde programcılık adına hemen hemen herşey mevcut değil mi? Yeni birşey yapmak için bu aşama da da düşünmek gerekmiyor mu? Evetse programcılıkta bir yaratıcılık ister değil mi?
ne demek istediğini tam anmalmadım?
abd patent dairesi başkanı 1899 da şöyle buyurmuş: "artik yeni hiçbir sey yok. icat edilebilecek her sey icat edildi" .

zaten eğer programları sadece bir işlem yapmak için yazıyorsanız bundan mazoşist zevkler dışında bir keyif almanız mümkün değil bence. "hehe , oğlum buldum bak şöyle yapsam süper olur" diyebilmek lazım.
Old 03.07.2006   #35 (permalink)

Armagan Durmaz's Avatar

Yer: Istanbul

Kusura bakmayın anlatma kıtlığım yüzünden... Ben ezber derken mesela komutlarda hata yaptığım zaman kodların içinde araya araya boguluyodum. İşte burda neyin ne oldugunu ogrenmekti benim demek istedigim ezber. bir onceki yazımda demegi atlattıgım , aklıma gelmeyen Birşey daha tasarım yapacagınız programları kullanmak da ezbere ve öğrenime dayanıyor. Önce neyin ne oldugu ogreniyorsunuz ve baslıyorsunuz ve sonunda bir sey yaratıyorsunuz ama ne derseniz diyin genelde insanlar nasıl görunduğuyle ilgileniyor. Ne kadar zor ve karmaşık komutları olduğuyla degil...
Armagan Durmaz şu an çevrimdışı  
Old 04.07.2006   #36 (permalink)

Mascara's Avatar

Yer: İstanbul

Bu mantıkla Microsoftun yandaşı olabilirsin...

Programlamaya değil göze hitap edeyim dersen

Şaka bi yana ben hala programcılık diyorum... Hem parasal hem işlevsel açıdan... Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum... bilgisayar Şirket Sahibi ve Proje Yöneticisi , Bilgi-İşlem Müdürlüğü, bilgisayar Öğretmenliği...

En iyi para tekstilde var...
Old 06.07.2006   #37 (permalink)

Armagan Durmaz's Avatar

Yer: Istanbul

Bilemiyorum sadece insanları izliyorum ve cahillik yuzundenmidir yoksa başka bir neden mi hep akıllarında görüntü var. Sanıyorlarki yapılan seyin görüntüsü ne kadar iyi olursa o kadar kaliteli yada cekici oluyor. Kaba hatlara sahip olan seyler hep basit ve işe yaramaz gorunuyor onlar için tabi benim bahsettgim sokaktaki bir insan yani bir şirket sahibi değil stoklarını yapılan işleri takip edicek iş yükünü hafifletecek bir program nasıl görünürse görünsün yeterki olsun diyen birisi değil. Sıradan bir insanın da bu tür seyler aramadığı için bu konuya verebileceğim en iyi yorum bu olur diye düşündüm.
yoksa programcılık kötüdür biz tasarımcıyı seçelim demedim ben insalara bakarak tasarımın daha ön planda olacagını savundum ama görüntü olarak nasıl bir ressam güzel bir resim yapmışsa bende güzel bir web sayfası gördüğümde yada Güzel bir program kullandıgmıda ne kadar güzel yapmış bak! işte bu bir yetenek bu bir sanat diyorum,
Tabi görmek var, görmek var
Armagan Durmaz şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

tasarimci , programci

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 06:12.