|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul,Turkiye
|
selam ben bır sayfada bırden cok frame kulanıyorum burası dogal bırsey lakın bır frameden bır lınke tıklıyınca explorerdekı framelerın bulundugu index.htm dosyasından degısıklık olmasını yanı anasayfa olayını cozemedım cozemedıgım gıbıde anlatamıyorum.. olayın ozu su ben index.htm nın ıcıne 1.htm ve 2.htm dıye ıkı frame koydum 1.htm dekı lınke tıklıyınca index.htm de bu olayın calısmasını ıstıyorum sanırım sımdı anlattım
|
|
|
#2 (permalink) |
|
verdigim örnekte index.HTML, 1.HTML ve 2.HTML diye 2 frameden olusmakta :
<frame SRC="1.HTML" FRAMEBORDER=0 border=0 NAME="menü" NORESIZE SCROLLING=no> <frame SRC="2.HTML" FRAMEBORDER=0 border=0 NAME="anasayfa" NORESIZE SCROLLING=no> 1.HTML icindeki bir linke tikladiginda bunun 2.HTML'e ait bölüm icinde cikmasi icinde: <A href="yeni acilacak sayfa.HTML" target="anasayfa"> yazmamiz gerekiyor. kisacasi framelere isim verip linklerin hangi kisimlar icinde acilacagini belirliyoruz.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
zoque
evet ama ben bunu ıstemedım anlatamıyorum
benim sorunum bu ben bu kodları koyunca main.htm deki linke tıklıyınce bunun index.htm de acılmasını ıstıyorum ama index.htmye nasıl ısım verıcegımı ve target tagını nasıl kulanıcagımı anlamadım yapamadım.
|
|
|
#4 (permalink) |
main.HTML mi? 1.htm yerine main.HTML , 2.HTML yerine index.HTML yazabilirsin. sayfa bu sekilde olup index.HTML icinde yeni bir frame'mi var? Kod:
-----------------------------
| | |
| main.htm | index.HTML |
| | |
-----------------------------
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Sıyırdım
ben sızın dılınızde anlatmaya calısıcam ama sorun bende
simdi elimizde bir index.htm var bunun altında 1.htm ve 2.htm dıye frameler var buraya kadar anlasıyoruz ( Benım dedıgım main.htm yı unutalım ) ben 2.htm deki bir linke tıklıyınca bu lınk index.htm de gerceklesıcek.. sanırım bu sefer anlatmayı basardım.. gene olmadıysa ornekleme yapıcam..
|
|
|
#6 (permalink) |
|
2.htm icinde linklere target="_top" yazarak bir dene. olmazsa örnek verirsin artik
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Oldu
saolun bende bunu soruyordum ana sayfanın target="burdakı ismi neydi" yada indexin icine name mı yapmalıyım dıye
ama oldu _top mus
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!