|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Adana/TR
|
Benim başımın derdi cgi uzantılı scriptler. Öncelikle yaptığım işlemleri sıralamak istiyorum 1-Microsoft'un sitesinden pws türkçe sürümünü download ettim 2-Pws'yi bilgisayara kurdum(kurarken hiçbir hata vermedi) 3-Active perl 5.60 sürümünü download edip kurdum. 4-Hakkı öcal'ın PHP kitabında anlattığı gibi registerydeki değişiklikleri yaptım.(zip dosyası içinden çıkan dll dosyalarını system dizinine kopyalamak browscap.ini dosyasının içndeki değişikleri de yaptım tabii aynen kitapta açıklandığı gibi) 5-Herşey normal gözüküyordu hemen heyecanla test.pl ve merhaba.PHP uzantılı iki dosyayı çalıştırdım ve o da ne gayet güzel çalışıyor.. 6-Sıra cgi uzantılı script'e gelmişti test.cgi'yi çalıştımak için browser'a http://bilgisayarımın_Adı/cgi-bin/test.cgi yazdım ve aman tanrım!!browser ölümcül hata verdi.yani kısacası pws cgi'yi yorumlayamadı. 7-Sonra registery kayıtlarında slah/ters slash'de hata olup olmadığını perl.exe'in yolunun doğru verilip verilmediğini kontrol ettim hepsi doğru ve kitapta verildiği gibiydi. 8-Artık kafam iyice bozuldu ne yapsam olmuyordu bende pws'yi baştan kurdum tabi activeperl'i de.Ayarları tekrar yaptım sonra da bardağı taşıran son damla gerçekleşti artık pl ve PHP uzantıları da yorumlayamıyordu pws. Şimdi; a-Ben nerde hata yaptım inanın çıldırmak üzereyim belki bunun için bu kadar uzun ve detaylı yazmaya çalıştım kusura bakmayın bana yardım ederseniz çok sevinirim edemesseniz bakırköy'e beni ziyarete gelebilirsiniz!!! bu işin şakası ama gerçekten yardımlarınızı 4 gözle bekliyorum Saygılar ------------------ Bilmemek değil sormamak AYIPTIR... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
.pl uzantısını sunucu yorumluyor fakat .cgi ı yorumluyamıyor.....
Bunun tek bir nedeni olabilir o da .cgi uzantısının active perl e registry kayıtları üzerinden tanıtılmamış olmasıdır. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\W3SVC\Paramater\ScriptMap bu kayıt dizinin içine değer ekle diyip .cgi ı ekle ve ardından "C:\perl\bin\perl.exe %s %s" bu kaydı gir. Burdaki directory senin active perli kurdun directory bunu unutma. Saygılarımla HaKaRi |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!