»
Cok frameli sayfada title degistirmek
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: iST TR
|
Simdi birden cok frame olan bir sayfada ben framelerden birine butonlarımı koydum. Buton tıklanınca diger frame de başka bir sayfa açıyorum. Lakin sayfa değil frame değiştiği için, title değişmiyor. Bunu değiştirmenin bir şekli, yolu varmıdır? Yani mantıken yok öle bişi herhalde ama, web değil mi bu? Pshop kitapları hayal edinde hemen peşisıra yapıverin demiyormu? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
olmaz olur mu..
frameset in title i browser in title i dir. yani NK da index.HTML title in degismesi icin her linke ayri frameset dosyasi yapacaksiniz ve linkin targeti da "_top" olucak... index den kurtulup yeni bir frameset dosyasi ile sonuca varilabilir bir baska deyisle. ------------------ Saygilar, aftermath ....................... www.aftermath2000.org .......................<!-- [Bu mesaj aftermath tarafindan yeniden gözden gecirilmistir (03 Ekim 2000).]--> |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: iST TR
|
Yok hayir bu sekilde degil aftermath . Benim dedigim galiba dhmtl ile yapiliyormus. Ben tek frame degistigi zaman sayfada title in degismesini istiyorum. Degisen frame e yaradan o gucu kuvveti nasl verebilir? bunun cozumunu merak ediyorum<!--
[Bu mesaj zoque tarafindan yeniden gözden gecirilmistir (04 Ekim 2000).]--> |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: Cok frameli sayfada title degistirmek
Bir srcript içinde document.title özelliği okunabilir, yazılabilir.
Örnekler : <script language="vbscript"> sub window_OnLoad document.title="Yeni Sayfa Basligi" end sub </script> <script language="JavaScript"> //bu script icin body tag soyle olmalidir: //<body onload="OnLoad"> function OnLoad() { document.title="Yeni Sayfa Basligi" } </script> Mesela soyle kullanilabilir . . . yenipen=window.open(url, name, features) yenipen.title="Yeni Pencere Basligi" . . . |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!