»
DW sorusuuu size göre basit bana göre değil
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul/turkey
|
şimdi sayfamızı yaptık kaydediyoruz.test ediyoruz.fakat bakıyorum ki oda ne sayfa tasarladığım gibi gözükmüyor. layerlar aşağıya kaymış. sanırım bu çözünürlük ayarlarından kaynaklanıyo.sormak istediğim. DW de atıyorum mesela 800*600 e göre bir sayfa yapmak istiyoruz.bunu nasıl ayarlıyoruz.ayrıca ayarını yaptıktan sonra ki ayarı varsa; editörde yaptığım şekilde sayfayı nası görüyorsam kaydettiğim zamanda aynı şekil görebilirmiyim. sorduğum soru bu. umarım anlatabilmişimdir. genelde anlatımım çok zayıftır. şimdiden teşekkürler........ ------------------ http://mincinos.cjb.net |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Dreamweaver'da dreamweaverin kendi urettigi layerlarla is yapmaya kalktiginda sorun cikacaktir cogu zaman emin ol
![]() 1- Netscape resize fix denilen bir script var bu olmadan dreamweaverla olusturulan layerlar NS'de bir hic oluyor. 2-sayfanin yarisi tablo, yarisi layerken 800*600 da gayet hos ve guzel gozukebilir, ona bir de baska cozunurluklerle bakila, ve aci gercek gorule ![]() E peki bu devasa sorun nasil giderilir? Cozum su cambazcim; Dreamweaverda olusturulan layerin idsi div'dir, bunu LAYER konumuna getirirsen sayfada bir duzelme olmakla beraber bu duzelme ancak layerin koordinatlarini manuel olarak duzgun bir sekilde girersen olabiliyor ![]() Ikinci bir sikkin da var, o da sayfani tamamen layerlarla yapmak, kaplamak ))Ha bir ucuncu bir sikkin daha var(ki bu senin icin bana cok zor gibi geliyor), o da layer koordinatlarini div id'siyle girdikten sonra hersey hallolup bittikten sonra sayfanin hatasiz calismasi icin cozunurluk ve browser behaviorlarini sayfaya yerlestirmektir. Kolay gelsin ------------------ Saygilar, sevgiler, Onur ------------------------------ . : A n o d y n e :IN: M o t i o n : . ------------------------------ |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
birde,
marginler 0 olunca, daha dogru gorunuyor layerlar.. yani dw deki halleriyle ie veya ns deki konumlari preferences dan da layer icin div yerine LAYER kullan seklinde ayarlayabiliyorsun boylece manual duzeltmeye de gerek olmuyor bundan sonraki calismalarda ------------------ Saygilar, aftermath ....................... www.aftermath2000.org ....................... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!