|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Freising DE
|
Arkadaşlar maksadım yeni konular açıp sayfayı doldurmak değil ama ne zaman bir şeyler arasamda cevabını bulamasam ilk işim buraya uğrayıp arama motoruyla konuyu aratmak bulamayınca arkadaşlarda yararlanır belki diye bir konu açıyorum. Şimdide derdim HTML kodlarını en iyi sıkıştıran bir proğram. Yardımlarınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
selam,
HTML kodlarini sikistirmak derken saniyorum gzip'ten bahsediyorsunuz. gzip apacheye modul olarak calisabildigi gibi, PHP'nin built-in fonksiyonlari ilede yapilabiliyor, mutlaka ASP ile de bir yolu vardir. mantik olarak, sayfa size gonderilmden once gzip ile sikistiriliyor (linux gzip ile alakasi yok) ve browseriniza sikistirilmis olarak gonderiliyor, browser'da bunu yorumlamaya baslamadan once decompress ediyor. oldukca yeni bir teknoloji aslinda ama bir o kadarda faydali lakin yaptigim denemelerde 7'de 1'ine kadar sikistirilma oldugunu farkettim bu gayet basarili. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Teferruat için teşekkür ederim
Benim kasteddiğim yaptığım HTML dosyasını hani resim dosyalarını photo ımpact ta sıkıştırdığımız gibi sıkıştırmak istiyorum. Mesela m.gif dosyası 35 kb diyelim sıkıştırdıktan sonra 10 kb oluyor böylece resim kapasitesi azalıyor ve sahifenin açılması daha kolay oluyor.HTML dosyaları için de böyle bir proğram vardı ama bir türlü bulamıyorum. Sanırım yeterince anlatabildim?
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
http://makcan.virtualave.net/cgi-bin...ressor-cgi.zip adresinde birtane HTML kodlarını şıkıştıran bir cgi script var ama hiç kullanmadım.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
en basit yolu
TAB kullanmaktan kaçın. Mümkün mertebe tek satıra kod yaz. o zaman en sıkıştırılmış kodu elde edersin.
ama bunun için programlarda var tabi. yalnız sana tavsiyem sıkıştırılmamış halini sakla mutlaka, çünkü sıkıştırılmış halinde güncelleme yapmak imkansız gibidir..
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: TR İstanbul
|
HTML Shrinker
Ben böyle bi program biliyorum.
Şu linkten çekebilirsin... http://www.winsite.com/cgi-bin/dload...inkerLight.exe programın HTML dosyasında temizleyebildikleri şunlar; Unnecessary end of lines Unnecessary quotes within tags Unnecessary spaces Unnecessary shift spaces All tabs All unnecessary comments All unnecessary bytes within scripts and Java tags Fakat cemshid'in dediği gibi HTML dosyalarının sıkıştırılmamış halini bulundurman lazım. Aksi halde kodların içinde kayboluyorsun. (Bi kere denemiştim ) |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
link arızalı galiba
link ya yavaş yada bağlantı yok ama ismi yetti başka bir adres buldum buraya yazıyorum arkadaşlar da bakmak ister belki
ftp://ftp.ciril.fr/pub2/tucows/files...AHOOTS_1_5.EXE Proğram fena değil sağol arkadaşım, hem sayfalardan kod almak isteyenlere de biraz zorluk oluşuyor. İstediğin kodu arada dur işin yoksa
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Birde...
Birde bu tip programlar kodşarla oynarlar.Yani kodların goruntusunu değiştirirler. "/" yerine &125 yazar mesela.(Rakamı attım). Boyle oluncada sayfanın acılması normal sureye gore uzar...Cunku bunlar cozulmeye urasılır...!
Ama diyosan ben manyak bişe yaptım kimse gormemeli ozaman kullanabilirsin tabi...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!