|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
ICQ'nun 1 Mayıs'tan itibaren paralı olacağı hakkında bir haber duydum. Bu haberin doğru olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olab var mı? ICQ.com'da da böyle bir habere rastlamadım.Ama yine de sormak istedim...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: TR istanbul
|
sanmam
ya canı sıkılan 3 - 5 mesaj sallayıp bunu forward edin yoksa ıcq numaranız gider , yok şu olur bu olur felan şeklinde , bişiler zırvalıyorlar.
ben kesinlikle ihtimal bile vermiyorum.. eğer ICQ firması aklı yerinde oturmuş bir şirketse ( ki bundan şüphemiz yok ) böyle bişeye kalkışmaz.. sonuçta o paralı bile olsa biri çıkar MSQ veya nsq die bi program yapar ) |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
O icq numaranız silinir gibi haberlere bende inanmıyorum da.
Bilmem biraz endişeye düştüm acaba doğru olabilir mi bu haber diye
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: iST TR
|
icq'ya yeni sürümlerine reklam koydular bu sayede elde edecekler gelir parali yapacaklarinda kazanacaklarindan fazla olamaz bence, haliylen mantiken ve uygulamada mümkün değil parali hale getirmeleri, ne kadra cüz'i sembolik falanda olsa tamamen zarar ederler.
Bu arada ben reklam koymalarına bile karşıyım bence iletişim özgürlüğünün kısıtlanması falan bu bağlantı hızımdan çalıyor reklam açması. Altavista ücretsiz isp'lik yapıyor reklam karşılığı mesela ama ekranınızda bir reklam banner'ı o baglantıdan ne tad lezzet alınır bilemem. Bence başka yöntemler bulmalılar gerçekten hizmet kaliteli hizmet vermek istiyorlarsa yoksa alternatiflerine bir kaçış olur. Mesela ben en az icq kadar MSN messenger kullanamaya başladım bile.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli
|
Kesinlikle ihtimal vermem...
Alıntı:
Ama icq'nun paralı olması bence soz konusu bile değil...
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Arkadaşlar ben sizin kadar iddialı konuşmamakla birlikte ICQ'nun uzun bir süre bu işi yapacağını zannetmiyorum. Bildiğim kadarıyla ICQ ücretlendirme hakkını elinde tutuyor
![]() Umarız uzun süre böyle birşey olmaz . Çünkü böyle çok kullanıcısı olan bir programın ücretlendirilmesi "internet=özgürlük" e darbe vurur. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
kesinlikle olmaz
ICQ 'nun milyonlarca kullanıcısı varken ıcq paraya kesinlikle dönüştürmezler... Zaten diğer arkadaşların dediği gibi ıcq geliri için programa reklam alıyor. Bu uydurma bir mesaj. ICQ'nun kapanması %100 söz konusu bile değil... Mantıklıca olaya bakarsak kapanmayacağını anlayabiliriz...
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
neden olmasın?
icq kullanan milyonlarca insan var ve bu insanların icq olmadan birkaç gün nete girdiklerini düşünün, bu insanların dünyayla tüm bağları icq ve bu aracı kullanamamaları onlar için büyük bir olay.
tamam başka programlar da var ama listendeki tüm insanları o programı kullanmaya zorlayamaz ve bu kadar alışık olduğun bir aracı bırakmak birkaç dolardan daha riskli gelebilir. paralı olursa ne olur? eğer 25 milyon kullanıcısı varsa ve paralı olduktan sonra 15 milyonu programı kullanmayı bırakırsa kalır 10 milyon ve senede 5 dolardan(ben böyle duydum) adamların geliri 50.000.000$ yapar!!! Senede 5 doları iletişim için verecek insanlar olduğunu düşünüyorum, hem de çok insan. bu da benim düşüncem, bakalım görelim ne olacak . inşallah olmaz!
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: TR istanbul
|
o mantıkla gidilirse ..
ICQ nun alternatiflerinin sayılı oluşu zaten ICQ nun ücretsiz oluşundan kaynaklanıyordu..
şimdi rekabet iyice kızışır bana sorarsanız eğer bu dedikleriniz varsayımın ilerisine giderse.. iyice suyu çıkar o zaman ICQ 5 dolar yıllık alır bi başkası çıkarda yılda 2 dolara daha kalite ve reklamsız veriyorum bu işi der.. çık çıkabilirsen işin içinden.. Malum rekabet dünyasındayız.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!