|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Turkey/Istanbul
|
şimdi ben HTML'den anlamam pek ama pascal'la falan bir dönem uğraşmıştım o yüzden programlama dillerine o kadar da yabancı değilim ama sanırım bu editörlerin kolaylığına kaptırdım kendimi... şöyle bir yanlış var gibi gördüğüm: <tr> <td width="200"><a href="http://www.kompletarott.f2s.com/astro_cin/astro_cin.htm"><font size="1" face="Tahoma"><strong>ÇİN ASTROLOJİSİ</strong></font></a></td> <td width="200"><a href="http://www.kompletarott.f2s.com/astrokelt.htm"><font size="1" face="Tahoma"><strong>KELT ASTROLOJİSİ</strong></font></a></td> </tr> şimdi bu kod içinde ne diye font'u elli kere aynı şekilde ifade etmek zorundayız ? yani default olarak bunu en başta ve bir kez tanımlamanın yolu olsa gerek herhalde... asıl öğrenmek istediğim de bu... forumdaki bir arkadaşın da dediği gibi bilmemek değil öğrenmemek ayıp diyerek kendimi avutayım bari ![]() |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Tabiki yolu var
Verdiğin örnekte arkadaşımız muhtemelen Frontpage veya benzeri programlarla çalışmıştır. HTML ile kodyazarak çalışsaydı bu sorun ortaya çıkmazdı. Her neyse ben sözü fazla uzatmayım ve sorunun cevabını vereyim.
Body takısı içinde font büyüklüğünü ve font çeşidini ayarlayabilirsin. Örneğin; <BODY bgColor=#ffffff text=#000000 style="font-size: 11px; font-family: Verdana"> Sevgiler...Sasygılar...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
bannerkatilinin de belirtigi gibi bunu CSS ile yapabilirsin. benim sana vermek istedigim farkli bir kullanimi:
body { BACKGROUND-COLOR: white; font-FAMILY: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-SIZE: 11px; color: #3c3c3c; scrollbar-face-color: #F5F5F5; scrollbar-shadow-color: #336699; scrollbar-highlight-color: #336699; scrollbar-3dlight-color: #336699; scrollbar-darkshadow-color: #336699; scrollbar-track-color: #F5F5F5; scrollbar-arrow-color: #336699; margin: 0 0 0 0; } a:link { color: #336699; text-decoration: underline; font-family :Verdana,Tahoma,Arial,Helvetica,sans-serif;} a:visited { color: #336699; text-decoration: underline; font-family :Verdana,Tahoma,Arial,Helvetica,sans-serif;} a:active { color: white; text-decoration: none; background-color:#336699 ; font-family :Verdana,Tahoma,Arial,Helvetica,sans-serif;} a:hover { color: white; text-decoration: none; background-color:#336699 ; font-family :Verdana,Tahoma,Arial,Helvetica,sans-serif;} bu sayede body'i tanimliyorsun. td { font-family: Verdana,Tahoma,Arial,Helvetica,sans-serif; color: #3c3c3c; font-SIZE: 11px; } td a:link { color: #336699; text-decoration: underline; font-family :Verdana,Tahoma,Arial,Helvetica,sans-serif;} td a:visited { color: #336699; text-decoration: underline; font-family :Verdana,Tahoma,Arial,Helvetica,sans-serif;} td a:active { color: white; text-decoration: none; background-color:#336699 ; font-family :Verdana,Tahoma,Arial,Helvetica,sans-serif;} td a:hover { color: white; text-decoration: none; background-color:#336699 ; font-family :Verdana,Tahoma,Arial,Helvetica,sans-serif;} td'yi tanimliyorsun.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
allaire homesite ile birlikte gayet kolay kullanımlı bir CSS editörü geliyor..
tavsiye ederim
|
Zoque'a hoşgeldiniz!