|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
hani dhtml'yle yapılır ya, sol tarafta sıralanmıs ana başlıklar, mouse her ana başlığın üzerine gittiğinde ( ya da bastığında ) ana başlığın alt başlıkları açılır aşağıya doğru. diğer ana başlıklar da aşağıya kayar. kaynak gosterebilirseniz sevinirim... forumda, bu konunun bahsinin geçtiğini hatırlıyorum fakat arattığım anahtar kelimelerden sonuç alamadım. bu yuzden tum uyelerden ozur dilerim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
http://www.bratta.com gibi bi çok sitede var (adres yanlış olabilir). Ara bi arama motorunda bulursun bu adresleri ayrıca bu dediğin şey pclife mayıs 2001 sayısında dediğinin aynısı var.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
En son mesaj fil tarihinde yazılmış olsa bile gündeme gelmeye değer...
Doyurucu cevaplar olduğu için yukarı talımakta sakınca görümüyorum.Eminim kimileri faydalanacaktır bu topicden. Ben bir sualle katkı da bulunmak istiyorum bu sohbette... Aradım ama bulamadım, neyi? Böyle klasik horizantal dhtml menü olacak ve arka fon rengi üzerine gelince değişecek. Buraya kadar sorun yok, binlerce var örneği...Ne varki ben bu linklerin yer aladığı kutuların dikdörtgen değil sağ 45 derece yatık dörtgenler olmasını isitiyorum. Böyle bir scripttin hazır hali de makbuldür... Birde mantığından bahsedersek tadından yenmez. Hazır aklıma gelmişken can alıcı bir soruda sorayım. (konu çarpmış gibi olmasın) Bu dhtml'ler neden sabit koordinatlarda tutuluyor ve sola yapışmak durumunda kalıyor sayfalar? Bu sorunun amacı yukarda istediğim tür bir menüyü JavaScript-applet ile elde edip edemeyeceğimi anlamak. Çok teşekkür ederim, |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
işin püf noktası, kullanılan menünün içinde yer aldığı layer'i bir yere fixe etmek zorundasınız, bu left=0, top=0 da olabilir, ama ben orada herhangi bir table içerisindeki resme fixe ettim, resim nereye giderse o resmi takip ediyor...
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Layerları Sola dayama problemi için forumda bir çok konu var ama bunların bir çoğu JavaScript programlamayla yapılıyor. Benim denediğim bir teknik İE için çalışıyor diğerlerinde deneyemedim.
Layeri sabit bir nesnenin içine ekliyorum mesela bir table yada td hücre içine ve left ile top parametrelerini boş bırakıyorum. Böylece sayfa ortalanmış bir table içindeyse layerlarda otomatik olarak onunla oynuyor. Koordinatı pixel olarak sabitlenmiyor konum olarak sabitleniyor. Not: Bu metotun hataları varsa lütfen uyarın hatamı düzelteyim.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!