Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Nette güç birliği ve ortaklık

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 05.09.2000   #11 (permalink)
kalkadoon

Yer: Mel, Australia
Yararli bir fikir meydana cikartilabilirse neden olmasin diyorum. Elimden geldigince destekleyebilirim. "Net olmayan" dedigin dusuncelerini paylasmani bekliyorum.
kalkadoon şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 05.09.2000   #12 (permalink)
Ozan

Yer: Istanbul/Türkiye
Birlikte çalışma konusunda onlarca kez bu tip tartışmalara katıldım. Internette onlarca yabancı tasarım yayını var. Tüm siteler birbirlerini destekliyor. Shift, Kaliber, Design Graphik gibi kaliteli siteler birbirlerine verdikleri destek ile gün geçtikçe büyüyorlar. Ben de her fırsatta bunu bizlerin de yapması gerektiğini tekrarlıyordum. Fakat artık sürekli bunu söylemekten sıkıldım. Çünkü katıldığım ve başlattığım tartışmalar ile bu tip bir işi yapmak için gerekli olan birçok şeyi öğrenmiş oldum. Kısaca anlatıp sizinle de paylaşmak isterim...

Tanışabilme Olanağı

Yüzyüze tanışabilme, görüşebilme olanağı projenin sağlıklı yürümesi için çok önemlidir. "Nasıl olsa e-posta atabiliyoruz, ICQ'muz da var." diye düşünürseniz hayal kırıklığı ve hüsran sizi bekliyor demektir. Şayet projeye mutlaka katılması gereken kişilerden biri diğerlerinin bulunduğu ilde değilse o il için de farklı birkaç kişinin bulunmasını öneririm. Böylece sözkonusu projenin A Şehri ve B Şehri şeklinde bölümlere ayrılarak çalışması faydalı olabilir.

Katılımcının Kişiliği
:: Ruh Faktörü

Birlikte çalışacak insanlar herşeyden önce girişimci, bu işe vakit ayırabilecek, tam anlamıyla gönül verecek insanlar olmalı. Aksi takdirde ummadığınız kadar büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Projeye katılacak olan kişi, diğer proje üyelerini yarı yolda bırakmayacak niteliklere sahip olmalıdır. Çalışmaya başladığı günkü heyecanını projenin gelişme aşamasında da sürdürebilmelidir.

:: Sorumluluk Duygusu

Projeye katılacak kişiler mutlaka sorumluluk sahibi olmalıdır. Yazıları, gönderilmesi gereken tarihte göndermeli, her işini zamanında, eksiksiz yapmalıdır. Görevini zamanında yerine getirmeyen kişi, diğer proje üyelerini zor durumda bırakacaktır. Bu durum, projenin sağlıklı yürümesine en büyük engellerden biridir.

:: Eşitlik

Proje grubunda kimse kendini diğerinden üstün görmemelidir. "Proje başkanı benim" diyen kişiden bir an önce uzaklaşmak menfaat icabıdır. Aksi takdirde ilerki günlerde bu kişinin başınızı ağrıtacağı kesindir.

:: Karşılıklı Saygı

Proje başkanından reklam sorumlusuna kadar herkes birbirine saygı duymalıdır. Görevini geçerli bir nedenden dolayı yerine getiremeyen kişi, yetkiliye bunu saygı çerçevesi içerisinde açıklayabilmelidir. Karşılıklı saygının tam olarak sağlanmasıyla proje içerisinde tatsızlık ve anlaşmazlık çıkma olasılığı en aza indirilmiş olur.

Çeşitli çalışmalardan ve tartışmalardan gözlemlediğim durumlar bunlar. Konu ne olursa olsun, birlikte çalışmayı düşünüyorsanız yukarıdaki konuları göz önünde bulundurmanızı öneririm.

Sevgilerimle,
İyi Çalışmalar.

Ozan KARAKOÇ

Müzik Kutusu - http://www.muzikkutusu.com
Y3k - http://y3k.roots.gen.tr <!--

[Bu mesaj Ozzy tarafindan yeniden gözden gecirilmistir (05 Eylül 2000).]-->
Ozan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.09.2000   #13 (permalink)
oklavuz

oklavuz's Avatar

Yer: Adana/TR
arkadaşlar tekrar merhaba,
öncelikle şunu belirteyim elimde olmayan ve kimsenin başına gelmesini istemediğim sağlık sebepleri yüzünden açmış olduğum bu konu hakkında cevap yazamadığım için özür dilerim.
biliyorum bu konuda birçok forum açıldı ve tamamına yakınından bir sonuç alınamadı fakat ben gerçekten bu sefer bir sonuca varmak istiyorum.
Aklımda pek net olmayan fikirler var demiştim
daha önce mesajımda.Aslında daha önce bir arkadaşımızın açmış olduğu başlıktakine benzer bir konu üzerine bu düşüncem yani fen bilgisi ve teknoloji üzerine ayrıca içinde sıfırdan(ama tam anlamıyla sıfırdan başlayanlar için)webmaster dersleri içeren bir site tabii ki içeriğe eklentiler de olabilir bunu tartışabiliriz.bana içerik ve dizayn konularında yardımcı olabilecek ciddi arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
fakat şu anda monitorumun muhtemelen bir enteresi yandığı için bilgisayayrımı kullanamıyorum bu mesajı ise bir internetten yazıyorum sorun ne zaman hallolur bilmiyorum henüz ama bir şekilde mesela burdan veya e-mail yoluyla bana ulaşabilrseniz sevinirim.
ilginize şimdiden çok teşekkür ediyorum
hepinize çalışmalarında başarılar diliyorum kolay gelsin....
oklavuz şu an çevrimdışı  
Old 13.09.2000   #14 (permalink)
oklavuz

oklavuz's Avatar

tamam usta bende pes ediyorum hepinize işlerinizde kolaylıklar diliyorum başınızı ağrıttım kusura bakmayın
oklavuz şu an çevrimdışı  
Old 16.09.2000   #15 (permalink)
kasif

Yer: Samsun
<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Mesaji gönderen Ozzy:

Katılımcının Kişiliği
:: Ruh Faktörü

Birlikte çalışacak insanlar herşeyden önce girişimci, bu işe vakit ayırabilecek, tam anlamıyla gönül verecek insanlar olmalı. Aksi takdirde ummadığınız kadar büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Projeye katılacak olan kişi, diğer proje üyelerini yarı yolda bırakmayacak niteliklere sahip olmalıdır. Çalışmaya başladığı günkü heyecanını projenin gelişme aşamasında da sürdürebilmelidir.
<HR></BLOCKQUOTE>

oklavuz erken havlu atmadın mı??Hayatta bir çok kişi güçlüklerle karşılaşır ve ancak bu güçlükler karşısında pes etmeyip inadına üzerine gidenler kazanır ki bunlarada zaten başarılı insan denir..

Yukarıda Ozzy'nin söylediklerine tamamıyla katılıyorum zaten ben eminim ki bu niteliklere sahip insanlarla kurulmuş bir grup harika işler becerebilir.

Bence önemli olan diger bir noktada özellikle bu şekilde gelişen sanal projelerde, bu projenin başkanı, çünkü bu başkana diger yani gerçek hayattaki başkanlardan çok daha fazla iş düşüyor neden derseniz.Gerçek hayatta en azından grubun başkanı grup üyelerini yüz yüze görebiliyor yeri geldiginde daha farkli şekilde motive ediyor ama sanal projelerde bu pek mümkün olmuyor görsede belki bir veya iki kişiyi görebiliyor burada başkana düşen görev grup üyelerini elinden geldigince iyi tanıyıp kişilik analizlerini yapmaktan geçiyor yani kimseye boyunu aşıcak bir konu verilmemeli yoksa bu üye hem konuyu yapamıyor bazende yapmadım demiyor ve sallıyor ki buda grubun çözülmesini başlatıyor.

Ama yinede bence sanal bir grup kurulabilir yani cidden şu an internet üzerinde çok olanaklar var ses transferi bile yapılabiliyor yani ama olayın bir diger püf noktası burası yani tüm konular grup üyelerince en iyi şekilde hazırlanmalı başkana gelmeli ve başkan bunları yeniden incelemeli ki bu konumda tüm bu çalışmalar hakkında başkanın daha öncesine dayalı bir bilgi birikimi olması geregi ortaya çıkıyor.

Ama sonuç olarak bence yapılabilir yani bu foruma yazan bir çok arkadaşın her ne kadar bu konudan dert yansalarda yukarıdaki özelliklere sahip olduklarını görüyorum göstermiş oldukları bu tepkiyle...

Bende size katılmak isterdim ama ne yazık ki durumum uygun degil belki daha sonra böyle bir gruba katılırım..

oklavuz pes etme, sorunu çöz...

Seviler saygılar...
kasif şu an çevrimdışı  
Old 16.09.2000   #16 (permalink)
oklavuz

oklavuz's Avatar

Kasif gerçekten çok doğru şeyler yazmışsın yazdıklarına katılmamak mümkün değil
fakat bu konuyu başlatalı en azından 2 hafta oldu ve hiçbir somut adım atamadık beni üzen de bu zaten.Ama dediklerini dikkate alacağım ilglendiğin için çok teşekkür ederim
kolay gelsin...
oklavuz şu an çevrimdışı  
Old 16.09.2000   #17 (permalink)
kasif

Yer: Samsun
Sanırım oklavuz sen gerçek zamanla sanal zaman arasındaki farka dikkat etmiyorsun.Sanal dünyada bir çok şey gerçek dünyadakinden daha yavaş gelişebiliyor sanırım bu birazda bu oluşumun yeni olmasından kaynaklanıyor çünkü belkide bir çok arkadaş bu tür gruplar aracılıgı ile o çok sevilen bir cümle varya onu yeniden uyguluyor yani şu cümle

AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEK

iyi çalışmalar ...

------------------
º°¨¨°º©º°¨¨°º©º°¨¨°º
&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;kasif&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;
º°¨¨°º`¨(^-^)¨`º°¨¨°º
kasif şu an çevrimdışı  
Old 16.09.2000   #18 (permalink)
kavacikli

Yer: Beykoz-İSTANBUL
Seni bende destekliyorum Oklavuz.Ne zamandır birisinden böyle bir teklif gelmesini bekliyordum. Neden aynı il içinde bu projeye destek vermek isteyen arkadaşlar bir araya gelip tanışmayı düşünmüyoruz?
kavacikli şu an çevrimdışı  
Old 16.09.2000   #19 (permalink)
uakyol

Yer: Ankara/Adana
-

Mesaj uakyol tarafından 14.01.2003 (17:50) yeniden düzenlendi..
uakyol şu an çevrimdışı  
Old 16.09.2000   #20 (permalink)
oklavuz

oklavuz's Avatar

ben şu anda adanadayım fakat ekimin 2.haftası Istanbul da olacağım u konuyla ilgilenen ve istanbulda bulunana arkadaşlarla buluşma ve tartışma işine bende sıcak bakarım hatta neden bu işi tüm zoque forumculara genellemeyelim her ilde bir zoque forum grubu oluştursak
ne dersiniz hoş olmaz mı?.....:-))
oklavuz şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
ortaklik , birligi , guc , nette

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 -