|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kırşehir
|
Merhaba dostlar sanırım şimdi soracağım şey webmasterlık bölümüyle doğrudan ilişkili değil fakat bu benim için çok önemli işin ucunda bilgisayarı formatlamak var ve bu da bir çok bilginin, birikimin ve tüm arşivlerimin heba olması demek o yüzden yönetici abilerin hoşgörülerine sığınarak ve başka bölüm bulamadığımdan buraya soruyorum; Dün bilgisayarıma defrag çektim daha sonra bu gün bilgisayarımı açıp kendi şifreli masaüstüne geçince boş klasörleri açamıyorum boş klasörlerin üzerine çift tıklayınca "Bu program geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak" şeklinde bir hata mesajı alıyorum bu hata mesajının ayrıntılar kısmına tıklayınca "Explorer, geçersiz sayfa hatasına neden oldu; birim: SHELL32.DLL konum 017f:7096197d. Yazmaçlar:...." şeklinde bir açıklama var bazı klasörlerde bu mesajın birim kısmında kernel32.dll şeklinde değişmede oluyor. bu problem belgelerim klasöründe, bilgisayarım'da ve girişte şifre yazmayıp iptal butonuna tıklayınca çıkan sayfadaki boş klasörlerde olmuyor. bilgisayarı bir kaç kere resetlememe rağmen sorun giderilmedi acaba sorun neden kaynaklanıyor olabılır? yardımcı olursanız çok memnun olurum. Bu arada windows işletim sistemi ve donanımla ilgili bir bölüm açılsa iyi olur diye bir fikrim var tabi sadece bir öneri... ------------------ eXe-LaNcE<!-- [Bu mesaj eXe-LaNcE tarafindan yeniden gözden gecirilmistir (17 Ekim 2000).]--> |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul,türkiye
|
walla bu sorun çok büyük bir sorun. bilgisayarın formatlanması şart. bendede olmuştu formatlatmak zorunda kaldım.
sen yinede şu denemeleri bir yap. başlat programlar donatılar sistem araçları sistem bilgisi nde araçlar kısmında sistem dosyası denetleyicisi var. onla bir tarama yap. eğer bozuk dosya varsa cd deki cab dosyalarından yükle. bunu bende denedim hatta bozuk olmamasına rağmen shell32.dll yi manuel değiştirdim cd dekiyle. ama sorun düzelmedi. ------------------ ©¿© |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Mel, Australia
|
<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Mesaji gönderen eXe-LaNcE:
Dün bilgisayarıma defrag çektim daha sonra bu gün bilgisayarımı açıp kendi şifreli masaüstüne geçince boş klasörleri açamıyorum boş klasörlerin üzerine çift tıklayınca "Bu program geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak" şeklinde bir hata mesajı alıyorum bu hata mesajının ayrıntılar kısmına tıklayınca "Explorer, geçersiz sayfa hatasına neden oldu; birim: SHELL32.DLL konum 017f:7096197d. Yazmaçlar:...." şeklinde bir açıklama var bazı klasörlerde bu mesajın birim kısmında kernel32.dll şeklinde değişmede oluyor. bu problem belgelerim klasöründe, bilgisayarım'da ve girişte şifre yazmayıp iptal butonuna tıklayınca çıkan sayfadaki boş klasörlerde olmuyor. bilgisayarı bir kaç kere resetlememe rağmen sorun giderilmedi acaba sorun neden kaynaklanıyor olabılır? yardımcı olursanız çok memnun olurum. Bu arada windows işletim sistemi ve donanımla ilgili bir bölüm açılsa iyi olur diye bir fikrim var tabi sadece bir öneri... <HR></BLOCKQUOTE> Merhaba eXe-LaNcE, Sorununun sadece "Defragment" den kaynaklaniyor olmasi ilginc. "Bos Klasor" den ne demek istedigini anlayamadim. Hata mesaji sistem "registry"lerinde bir uyusmazlik oldugunu belirtmekte. Sifre girmeden "destop"u acman sistemi baska bir formatta actigin icin kisa vadede cozum olabilir. VooDoo'nun format atma hakkindaki gorusune katiliyorum. Windows OS'le calistigin surece bu tarz problemlerin olacaktir. Cozum icin formatlamadan sonra duzgun calisan programlari da kurup en son Ghost programi vasitasiyle tum sistemi kopyalamani tavsiye ederim. Her ne olursa olsun bilgisayarini ilk kurulmus oldugu anina en fazla 10 dakikada getirebilme imkani bulabilirsin. Bu program sana ayrica, farkli programlari farkli sistemlerle deneme firsati da vermekte. Ilgilenirsen, program ve ayrintilarla ilgili benimle kontak kur. Gecmis olsun. Not: bu arada OS'lerle ilgili yeni bolum fikrini yuzde yuz destekliyorum. Hatta Network ve Database konularinin da katilmasi hic fena olmaz hani. 1. Official Zoque Zirvesi'nde yoneticilerin dikkatine |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
formatlama, windows'u üstüne tektar kur. bazen soru soracaktır, şu dosyayı yenisiyle değiştireyim mi diye, hepsine değiştir de.
------------------ -- LeventBali 1kB.org BedavA.com tuRkmasteRs.org |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Mel, Australia
|
<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Mesaji gönderen unLucky:
formatlama, windows'u üstüne tektar kur. bazen soru soracaktır, şu dosyayı yenisiyle değiştireyim mi diye, hepsine değiştir de. <HR></BLOCKQUOTE> bu da ilginc... ![]() ------------------ <k@lk@doon>dot</com> |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul,türkiye
|
windowsu üstüne kurmak hiçte iyi bir fikir değil. bıraktığın gibi olmayabilir ve daha çok problem çıkartabilir. yükleme esnasında bazı dosyalar yenileriyle değiştirldiği zaman bilgisayarında bulunan bazı programlar bu dosyalarla uyumlu çalışmaz çünkü içeriği bu programlar tarafından değiştirlmiştir önceden.
------------------ ©¿© |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Kırşehir
|
Merhaba dostlar...
Bu gün sorunu çözdüm hem de gayet ilginç bir şekilde ![]() Bir tavsiye üzerine windowsu üzerine tekrar kurdum ve sorunsuz olarak kuruldu fakat şifreli masaüstüme girince yine aynı sorunla karşılaştım. Bunun üzerine yeni bir profil açtım ve windows un içindeki profiles klasöründen kendi şifreli sayfamın içindeki dosyaları yeni açtığım profilin içine kaydettim bi yeni açtığım profildeki dosyalar ve klasörleri eski profilimle değiştirdim ve böylece eski masaüstüme ve başlat menüme,belgelerime falan kavuşmuş oldum sonra yeni açtığım profile girdim ve fazla dosyaları sildim. Ve format atmadan bu problemden kurtuldum ayrıca gözlemlerime göre windows u üzerine kurduğum için bilgisayar daha hızlı çalışıyor.Tabii outlook ayarlarını yenilemem gerekti ayrıca ıcq problemi peydah oldu şimdi onu çözme girişimleri içerisindeyim ama en kısa zamanda o da çözülür... Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim ------------------ eXe-LaNcE |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!