|
|
#11 (permalink) | |
|
Alıntı:
yeni konu basligi icinde bir öneri alayim kerem.
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bence en mantıklısı editörde yapıp sonra güzel güzel Edit Plu' ta açıp kodu temizlemek ayıklamak kurcalamak falan...
En hızlı ve temiz iş böyle çıkıyor bence..
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
en kolayı ve en iyisi bana göre tabii ki ;
tasarım ve kodlamayı birbirinden ayırmak yani kodlama farklı tasarım farklı .. tasarım için Dreamweaver veya frontpage (diğer WSYWG prog.) kodlama için notepad ya da herhangi birşey olması sanırım .. ... temiz kod işine gelince kesinlikle WSYWG prog. tercih etmiyorum .. daha kirletiyor ![]() ... ya da en iyisi ace kullanmak .. temizletir parlatır
|
|
|
#17 (permalink) |
|
A: Bu bardağın yarısı boş
B: Hayır yarısı dolu A: Saçamalama boş B: Asıl sen saçmalama yarısı dolu göz var nizam war. A: Aslında evet evet dolu B: Tekrar baktımda yarısı boşmuş sen haklısın A: Yok yok sen haklısın B: Yo yo rica ederim sen haklısın . . . . Kısır döngü... Kıssadan hisse alalım ![]() (aslında konu ile ilgili olduğunu düşündüğümden yazmıştım) ----------------------------------------- Hızına hız katmak isteyen DW veya FP gibi editörler kullanır (tabi notepad i bunlardan daha hızlı kullananlara lafım yok). Bilgisini ve seviyesini artırmak isteyenler kodlamayı öğrenip notepad kullanır...
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
arkadaslar burasi geyik alani degil. lütfen gönderilen mesajlar konu ile ilgili olsunlar artik.
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Ankara/Adana
|
DURUM A)
Herhangi bir gorsel editör ile tasarimi ana sayfa ve gerektigi kadar ornek arka sayfa bitirdikten sonra kodlamaya gecmek gerekir. Durum A'nın sonunda elimizde sunlar var: 01) Gorsel olarak noteped vb.'lerinden hicbir farkı olmayan sayfa. 02) Calisma hizi olarak da, henuz kendi bilgisayarimizda calistirdigimiz icin hicbir farki olmayan sayfa. DURUM A-B ARASI) Herhangi bir notepad vb. editor ile kodlari temizlemeye gemeden once daha akillica davraniriz ve kod kısaltmak için oldugu kadar, daha sonradan hayatimiz kolaylastiracak teknikleri büyük ihtimalle gorsel bir editor ile hallederiz. Durum A-B ARASI'nın sonunda elimizde sunlar var: 01) Mesela 300 sayfalik tüm sitemizin CSS'sini disaridan bri dosyadan okuturuz. Tek bir kod degistirerek bircok sey degistirebiliriz. 02) footer ve header, menu, banner HTML sayfalari gerekliler ise hazirlariz, sitede surekli tekrarlanacak olan bu bolumleri PHP, library vb yontemlerle yine tek bir kod degisikligi ile degistirilebilecek hale getiririz. DURUM C Burada unuttugum ya da saymadigim seylerden sonra (denemeler) son asamaya geliriz. Kodlarin temizlenmesi gereklidir. DURUM C Arasında Elimizde sunlar var: 01) Her seyiyle hazir bir site. 02) Gereksiz kullanilmis taglar, acilmis tablo ek kodlari, Frontpage'in bu site benle yaratildi kodlari vs vs.. 03) En sonda bunlari temizleriz.. Biter gider. En asagidaki imzamdaki göreceginiz sitede, son asamayi hic yapmadim mesela ve kodlar kabariktir. İddia ediyorum ki, titiz bir calisma ile kodlar icbir gorsel farklilik olmadan yaridan fazla azalabilir. Yazida bircok eksiklik ve dile getiremedigim nokta var. Ozur. herkesei iyi calismalar. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!