Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Notepad vs Editör savaşlarında ikinci perde :)

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.05.2001   #1 (permalink)

Yer: Samsun

.http://www.zoque.com/Vbulletin/showthread.PHP?s=&threadid=3892 mesajin devami:

sakın ha sana karşı yazılmış bir mesaj olarak algılama, genel olarak bu tip eleman arayan firmalar için kafamı kurcalayan birşey var.
Bir insan kodlar ile barışık olduğu sürece Dreamweaver veya frontpage bilmese bu çok önemli bir kayıp olur muydu sizin gözünüzde?
Yani adam bunu notepad ile de yapabiliyor olabilir
antivitamin şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.05.2001   #2 (permalink)
JarusaLem

200-300 sayfalik sitelerle ugrasirken neden kasmak gereksin ki notepadle?

her zaman notepad derim, 200-300 sayfalik siteyi de manuel yapmayin artik; 10 tane ASP/PHP sablonu hazirlayin notepad ile temiz tertemiz bir sekilde, daha otesi olamaz; ki dunyada bu boyle calisiyor.

Bir tavsiye vermek de gerekirse, haddime degil ama; ben Dreamweaver biliyorum, oldukca da iyi oldugumu savunabilirim ama sitenin HTML kodlamasini yaaprken mutlak surette cemshidden yardim aliyorum cunku hangi table ini icine hangi td yi yerlestiriginizde ne tarafta daha dogru gorunecegini benden cok daha iyi biliyor(ozan yemek ismarla artik bana=P).

Ovmek bir yana=p, beraber calisilacak insan secilirken en cok neyi yaptigi degil de sanki neyi en iyi yaptigi goz onunde tutuldugunda verim daha yuksek oluyor, diyecegim budur, daha da bir sey demiyorum, saygilar=)

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.05.2001   #3 (permalink)

blur's Avatar

Yer: istanbul
Bu derleyici korkusunu bende anlamıyorum.

Neden notepad? bunu bana anltsa birileri

Burda notepad ya da fpage sadece araç, amacımız kod yazmak değil ki !
blur şu an çevrimdışı  
Old 29.05.2001   #4 (permalink)

blackinwhite's Avatar

Yer: Istanbul, Türkiye
iki taraf varmış gibi görünüyor ( daha önce bu tartışılmıştı) notepadciler ve WYSWYGciler.

Ben açıkçası kodu bildiginiz takdirde WUSWYG tarzı editörlerin de rahatça kullanılabileceğine inanıyorum.

Ama kod bilmeden bu programlara girişmek, hem insanın zihnini hem de yeni seyler yapabilme gücünü kısıtlıyor. Bu tarz programlar size kod üzerinde kendi kabiliyetleri nisbetince hakimiyet saglıyor.

O yüzden
Alıntı:
HTML bilmek ve Macromedia Dreamweaver (veya FrontPage)
ten kasıt Frontpage yada DW ile site yapmak ise bu bana komik olurmuş gibi geliyor.

saygılar,
ismailk
blackinwhite şu an çevrimdışı  
Old 29.05.2001   #5 (permalink)

Yer: Beykoz-İSTANBUL
ıııiiiğççççççççççççöö
Old 29.05.2001   #6 (permalink)

Yer: Samsun
hayır bende notepad ci değilim zaten. 1st Page 2000 kullanıyorum ve çokta memnunum. Dreamweaver'ın extensionları gibi kendi sık kullandığınız kodları yazabiliyor ve çok kolay bir şekilde kullanabiliyorsunuz filan, neyse konumuz bunun özellikleri değil. Yani adamın eli bir programa alışmıştır. Neden illa bariz bir şekilde Dreamweaver veya frontpage adları veriliyor. Dreamweaver veya fp kullanmayan bir kişi yetersiz midir demek istemiştim sizin gözünüzde.

Bu arada eleman konusu için şansınız açık olsun.Umarım anlaşabileceğiniz ve aradığınız gibi biri çıkar.
antivitamin şu an çevrimdışı  
Old 29.05.2001   #7 (permalink)
JarusaLem

yukarda benim girmis gibi gozuktugum mesajda bir karisiklik soz konusu . bende ilk bakista neler oluyor dememe yol acan bu mesaj maalesef Se7veN'la ayni yerde calisiyor olmamizdan kaynaklanan bir yanlislik. ( bundan tam emin degilim ama ama baska aciklamasi yok) sanirim onun makinasindan kendi username ve sifremle foruma login oldum. sonra kukiyi silmedim. sanirim Se7veN' da benden sonra makinaya oturduktan sonra kendisinin hala online oldugunu zannederek mesaj yazmis.. karisikliktan dolayi ozur dilerim. 200-300 sayfalik sitelerle ugrasirken neden kasmak gereksin ki notepadle? mesaji benimdir. sonrasi Se7veN'dir.

Old 29.05.2001   #8 (permalink)

vain's Avatar

Yer: İstanbul, Türkiye
bence kod bilmek kesinlikle gerekli olan birşey. kod bilmeden dw veya fpage ile yapılan sayfalar belli bir seviyenin üzerine çıkamazlar çünkü insanın gördüğü eksikleri veya detayları tam olarak çözemezler.
ama bir siteyi baştan aşağıya kodlamak hiiiçmi hiç mantıklı değil. mesela dw ile bir template oluşturup diğer sayfaları bunun üzerine oturtmak, hazır eklentileri ile kod kullanarak yarım saatte yapılabilecek birşeyi birkaç saniyede yapmak en kıymetli değer olan zamanı harcamamamız için düşünülmüş güzel şeyler.

*form follows function(form fonksiyondan sonra gelir)
*kod temizliği de tasarım hızından sonra gelir...

bence tabii
Old 29.05.2001   #9 (permalink)

cemshid's Avatar

Yer: Istanbul,Turkiye
eğer saf HTML isteniyorsa
1. seçenek her zaman notepad.exe.
ama homesite gibi (açılan kodları otomatik kapatan) bir program kullanırsanız hem kodları kapatmayı unutmazsınız, hem de zaman dan büyük ölçüde tasarruf edersiniz(hemen hemen her kodun hem açıldığını-hem kapatıldığını düşünürsek baya bir zaman)

ama dhtml işin içine girdiğinde sayfanızı dw ile açıp, sadece işin süs kısmını onunla yapıp tekrar homesite'a dönmek gerçekten kullanışlı.

bu arada jerusalem yada se7en, sağol beni de araya sıkıştırdığın için (yemeği cepte bil yani)..

bu arada..
tasarım hızı, kod temizliğinden önce gelir demişsin ama..
1 kb fazla yazılan bir kod için, sayfana aynı anda 1024 kişi girerse 1mb bandwidth harcamış olursun fazladan. belki kişisel siteler için sorun olmayabilir ama büyük çaplı sitelerde bence 2-3 karakterden fazla karaktere sahip klasör isimleri yada dosya isimleri kullanmak bile sakıncalı. (ki bunu hafif'ten öğrendim )

tasarım hızı, bizler için kolaylık, ama ne yazık ki öyle muhteşem bir program yapılmadı daha, hem süper hızlı, hem süper saf kod yazabilecek.
kod temizliği bence her zaman daha önemlidir.
cemshid şu an çevrimdışı  
Old 30.05.2001   #10 (permalink)

Yer: iST TR
Editor kullanmanın herkesin kabul ettiği gibi faydaları var, editör kullanmanın faydaları da, bunun çıkardığı / yarattığı kodları anlamamız tanımamız ölçüsünde işlerdir. Editörün yazdığı doğru veya yanlış, iyi ya da kötü komutları tagları vs.. doğru kullanmak edit edebilmekte elbette önemli, özellikle ve özellikle de cemshid'in dediği gibi ekrana gelme süresi açısından ve yediği bandwith açısından. Bir başka şey de her editörün farklı kolaylıkları olması. Frontpage'in en buyuk avantajı Ms ürünü olması ve Explorer' ın desteklediği güzel ilginç fonsiyonları olması kolayca uygulanması ve menu buton secenek bilimum seylerinin office ana hattında olması.. ama mesela layer falan koymak icin sayafaya fp de şişerken dw ile rahatça yapabilirsiniz. türlü türli editör var ve bence hepside gerekli güzel şeyler ortaya çıkartmak için. Her editör farklı bir özellik getiriyor kullanıcıya ve sonrasında ziyaretciye..

Son bir şey konunun adı, ve ilk mesaj ardından yazılanlar nedeniyle gerçekten güme gitti ve ben bu mesajı yazarken de tereddüt ettim açıkçası. Konu sahibinden özür de diliyorum, keşke forumda bir fonksiyon olsa da bu tür konu içinde konu oldugu durumlarda bunları ayırabilsek 2 farklı başlık altında..
tosuba şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

perde , ikinci , savaslarinda , editor , notepad

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 12:47.