|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Siteler Birliği
Merhaba Uzun zamandır aklımda olan bir proje vardı. Siteler birliği diye: Nedir siteler birliği? Diyelimki 50-60 site birleşip ortak bir grup oluyorlar ve aralarında 20-30$ toplayıp bir server kuruyorlar. Bu serverda kendi sitelerini yayınlama hakkı kazanıyorlar. Ve bu birliğin en büyük özelliği dayanışma. Diyelimki a kişisi çok iyi derecede cgi bilgisi var b kişisinin çok iyi derecede ASP bilgisi var. A kişisinin ASP ile ilgili bir işi olduğu zaman veya problemi olduğu zaman direkt olarak yardıma b kişisi koşuyor ve böylece her konuda site sahipleri birbirine yardım ediyor siteler çok gelişiyor. Tabii server herkesin ortak malı oluyor hem ucuz oluyor hem hosting firmalarındaki gibi illet olunmuyor. Siteler birliği ortak reklam alıp aralarında paylaştırabiliyorlar. Örneğin böyle bir birlik için en uygun örnek bu forumdur. Bu forum birçok sitenin katılımıyla oluştu bildiğim kadarı ile. Ve böyle bir birliğin daha çok avantajları var diyelimki a sitesi download üzerine. Diğer siteler ondan download yapıyor. Diyelimki bir sitede forum sitesi birliğin ortak forumu oluyor ve siteler birliğinin ortak bir sitesi oluyor. Aslında yapılırsa çok güzel olur ayrıntıları var tabii en azından sitelerin açıklarını kapatır. Tasarımı iyi yapan içerik olarak çok geniş sitenin tasarımına yardım eder coderlığı iyi olan tasarımcıya yardım eder gibi Ne Dersiniz Böyle Birşey Olabilir Mi? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
paylaşım herşeydir.
katılıyor ve destekliyorum. kendi sitem cgi destekleyen bir serverda ve ben cgi bilmiyorum. daha çok ASP ile ilgileniyorum ve fellik fellik uygun bir server arıyorum. eğer böyle bir oluşum olursa katılmaya hazırım.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Erzurum
|
Bu tür projeler mutlaka hayata geçirilmeli
Fikir çok güzel bir fikir eğer herhangi bir icraat olursa bende katılmak isterim. En iyisi sen bu serverın kurucusu ol ve server araştırmaya başla bu fikri kabul edenlerse sana gerekli yardımda bulunsunlar. Bunun gibi bir kaç proje daha vardı ve bunlar henüz faaliyete geçmedi fakat bu proje faaliyete geçebilir.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
ilginize teşekkürler bu projenin olması için daha çok sitenin katılımı olması lazım. Birde insanların kafasında soru işareti kalmaması için söyliyeyim olurki yeterli destek bulunursa para toplanmaya başlanırsa paraları toplamaya internette tanınmış bir kişinin yapması daha iyi olur. İnsanların bilinçaltında "Ulan bu paraları alır yer sonra server merver hayal olur" gibi bir düşünce var. Para toplamı örneğin zoque gibi birinin yapması daha iyi olur ilk önce bir katılım olsunda...
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!