|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: iskenderun
|
php,asp,htm
Ben 1 senedir websitesi tasarımı ile ilgileniyorum. Bu işi notpad kullanarak yapmaya çalışıyorum ve frontpageden de yardım alıyorum. Yalnız bazı sayfalar ASP ve PHP gibi formlarda hazırlanıyor. Ben htm olarak yapıyorum. ASP,PHP,htm nin farkları ve birbirlerine avantajları nelerdir. bunları nasıl kullanmalıyım.... Teşekkürler
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Diğer bir deyiş ile HTML ile Sen Kullanıcıya ne sunarsan o sadece onu okur download eder veya vs vs...
ASP, PHP, CGI,... gibi web tabanlı programlama dilleri ile kullanıcının daha interaktif bir şekilde dolaşmasını sağlayabilir onlarada ekleme yapmı hakkı verir, siten hakkında sayımlarda bulunabilirsin vs vs vs,... HTML bir oyunun animasyon taslağı gibidir. ASP, CGI, PHP gibi dillerde bu taslağa canlılık veren oyun motoru gibidirler
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
ASP, PHP sunucu taraflı (server side) çalışan dosyalardır.
HTML ise istemci (kullanıcı) taraflı çalışan dosyalardır. Yani yorumlayanı farklıdır. Bunun dışında ne işe yaradığını hepimiz görüyoruz ve biliyoruz sanırım. Bir de aslında ASP diye bir dil yoktur. ASP'de VB script dilini kullanırız genellikle. Asıl dil budur. ASP sadece ismidir. Ama hepimizin bunu böyle kullandığımız doğru. Sanırım alışmışız ya da başlarda böyle öğretilmiş, böyle gidiyor.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
HTML dosyalarının uzantılarını ASP olarak değiştir ve ASP sunucusunda çalıştır... çok normal çalışır. ASP'de, HTML'nin içine eklenen algoritmalar vardır ve ona göre hareket eder.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!