|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
NIC Handle
Network Solutions dan kayıtlı bir domain adını mevcut hostingden çıkarıp (domain adı başka bir aracı kuruluş tarafından web sitesi yapılacak firma için tescil çok önceden tescil edilmiş durumda ve DNS ayarlarnı sorunsuzca değiştirecekler) başka bir hostinge yönlendirmenin prosedürünü bilen var mı? Host NIC Handle: Enter your Host NIC Handle, the Host Name, and its IP Address in the fields provided. If you are unsure of any of these, access WHOIS. dediği şey nedir? Hostinge ait bir handle mıdır? Yoksa şifre gibi bir şey mi? Yani bu NIC Handle benim bilebileceğim bir şey mi yoksa sadece domain kaydını yapan mı bilir??? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Hala çözemedim...
DNS ayarlarını değiştirme işinde takıldım, yardım lütfen. A şirketi ismi B şirketi adına tescil ettirmiş. Hesap şifresi onlarda. Biz de C şirketi olarak yeni web sitesini ve hostingi sağlamakla yükümlüyüz. B şirketi sadece işveren olayda rolü yok. A şirketine tamadır siz isteneni yapın diyor. A şirketi ile tel da konuştum. Bu iş telefonla olmaz bize networksolutions dan mail gelecek, hemde sizin hosting firmanız yollayacak dedi!!! hosting böyle bir şey yapmayacağına göre (bana göre) bende gidip network solutions da şu sayafayı buldum: http://www.networksolutions.com/cgi-...ges/domain.mod bu sayfa yardımıyla ismi tescil etmiş olan A şirketinin isim tescilinde kullandığı e-mail adresine mail gönderdim. Buraya kadar doğru mu yaptım??? eğer doğru yapmadıysam böyle bir durumda yöntem nedir ?? şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Malesef sadece reserve.
anladığım kadarıyla,
başkasının domain ini almaya çalışıyorsun, şimdi,bu çıkmaza bende takılmışdım,uzun süre uraşdım,içinden çıkamadım,yada ingilizcem müsade etmedi, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ben a şirketi olarak kendi domain imi reserve ediyorum bundan sonra geçen bir yıl içinde, network solutions ın anlaşmalı olduğu hosting şirketinden hosting satın alırsam,onlar bana nic handle ımı veriolar,bende o nick handle la istediğim değişikliği domain üzerinde yapabiliorum,yönlendirme dahil... kısacası,reserve edilen bir domain alınmış sayılmıyor sadece başkası almasın diye bekletiliyor, sen hosting e para vermeden,domain üzerinde değişiklik yapamassın üzgünüm... yapman gerekene gelince, yanlış hatırlamıyorsam eğer,1 yıl sonra domin reserve düşücekdir, yanlış hatırlıyorsam sonsuza dek o domin i alamıcaksın ![]() sadece alan kişi domain reservini iptal ederise(a şirketi galiba sende bu) tekrar bir türk host firmasıyla falan anlaşıp kısa yoldan ve türkce olarak sorununa çözüm bulursun,bana sorarsan,tekbir domain üzerinde bukadar düşünme bile,türkiyedeki ikinci derece domainlere ve başarılarına bi bak, showtvnet.com hurriyetim.com gibi şirket veya şahıs ismine yakın başka bir domain al, şunu unutma, türkiyede veya dünyanın hiçbir yerinde bedava domain diye bişi yok sadece reserve var bununda bişiye yaradıı pek sölenemez... KOLAY GELSİN!... !!!!!not!!!!! : Yazılanlar sadece bilgilerime dayanarak,belli bir kaynak baz alınmaksızın yazılmışdır,yanlış olabilir.. not2:burda okuduklarınızı evde yapmayın
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Mel, Australia
|
NIC Handle ve DNS bilgileri degistirme
NIC Handle domain satin alan kisiye otomatik olarak gonderilen bir cesit sifredir. NetworkSolutions'un gonderdigi handle su sekilde olmali: NIC-YYMMDD ve bes karakter daha. Bununla birlikte bazen domain Key'de gerekli olabilir. Tabii bu sirketten sirkete degisir.
Anladigim kadariyla tescili A sirketi yaptigi icin hosting servisini de kendileri yapma cabasi icerisindeler. Ilk olarak Whois'den A sirketinin domain uzerindeki yetkilerini sapta. domain'i kendi adlarina kaydetmis olacaklarini zannetmiyorum ama gene de bir kontrol etmekte yarar var. Daha sonra NIC Handle icin, once B sirketinede, alim-satima ilisin mesajlara ulas. Bulamadin..A sirketiyle bir temas daha kur. Bu bilgiyi yasal olarak gondermeleri gerektigini belirt. Tabii gonderici adresi B sirketi olacak. Ona da yanasmazlarsa, NetworkSolutions'a bir mesajla istegi ilet, tabii B sirketinin agzindan ve onayiyla, B sirketinin gerekli bilgilerini de eklemeyi unutma. NetworkSolutions B sirketiyle temasa gececektir. Bu arada A sirketinin bir yanilgisi var. NetworkSolutions yani domainin kayitli oldugu sirketin hosta bir bagi olmaz. Tabii DNS bilgileri haric ama onu da domain'in sahibi ya da senin konumunda olanlar degistirebilirler. NIC Handle eline gectigi zaman, domain kontrol sayfasina gir. DSN bilgilerini kendi firmanizin NameServer adlari ve IP adresleriyle degistir...maksimum 24 saat icinde yonlendirmenin sizin hizmetcilere yapilacaktir. umarim yararli olur, iyi sanslar.. http://www.networksolutions.com/en_U.../inst-mod.html bu linkte DNS bilgilerini degistirmek icin yararli olabilir.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!