Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » İnternet ve Reklamcılık

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 10.06.2001   #1 (permalink)

Yer: Denizli
İnternet ve Reklamcılık

Sizce bir sitenin reklamı en iyi şekilde nasıl yapılır? Çoğunuz bu soruyu ""tanınmış web sitelerine reklam vererek veya Televizyon, gazete gibi yayın organlarını kullanarak" şeklinde cevaplayacaksınız evet kesinlikle öyle ama bence daha ucuz yollar da olmalı. Bence günümüzde sitelerin reklamları en çok fısıltı gazeteleriyle yapılıyor örnek olarak destroycartoon adında bir site vardı ben bu sitenin adına nette rastlamadan önce "abi çok komik site yapmışlar girdin mi" diyen kişilerden duydum ve bence en iyi reklamda bu. Önce insanların ilgisini çekecek bir şeyler yapmak ve bunu onların herkese anlatmalarını sağlamak. Ama ne yazık ki kaliteli siteler bu yolla reklam yapamıyorlar çünkü tekrar ne yazık ki insanlar kaliteye değer vermiyorlar. Bir zamanlar bir rock grubum vardı ve kaliteli olduğuna inandığımız müzikler yapardık ve arada bir abi bırakalım bu işleri ne varsa pop ta var derdik biz gene de yılmadık ve inandığımız yolda devam ettik peki ne oldu ben şu anda müziği bırakma aşamasındayım. Şimdi web tasarımına gönül verdim ve hiç bir zaman "koyayım siteme iki, üç güzel resmi, cep melodi, sms," alayım hitleri demek istemiyorum sizce ne yapmalı...
Creepy şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.06.2001   #2 (permalink)

Yer: İstanbul
Kafa Patlat

Olay parlak fikirler bulmada. Anlaşılan sen ve ben aynı kafadayız. Sürekli yeni birşeyler yaratmak istiyorum. Sitenin içine cep,sms vs. çakıp ortalığı batağa sokmanın alemi yok. Reklamcılığın en iyi yolu da yardımcı olmak. Ben 4 yıldır profesyonel Photoshop kullanıyorum. Ama sadece 16 yaşındayım. Yaştan kaybettiğim için bu aralar sadece reklam ve tanıtım için bedava iş yapıp kart bastırıp dağıtıyorum. Yılma sakın...
greatdesigns şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.06.2001   #3 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
en iyi reklam... En iyi reklam ne biliyor musunuz ?
En iyi reklam arkadaş çevresi. İnternet üzerinde geniş bir arkadaş çevreniz ve iyi ilşkileriniz varsa bu iyi bir reklamdır.

II. iyi reklam basın. Mesela Hakkı Öcal tarafından meşhur edilmiş bir çok kişi ve site biliyorum. Veya başka sitelerin pohpohlaması ile çok iyi reklam almış siteler.

III. ise büyük fark oluşturma örnek bence ekşi sözlüktür.
O kadar iyi ki herkes birbirine tavsiye etmek istiyor yani destroycartoon gibi...
Benim şu an aklıma gelen en iyi reklam yolları bunlar. (tabi bir de içerik ortaklığı )
Old 11.06.2001   #4 (permalink)

Yer: Istanbul
bir de arkadaş başları.

mesela benim, aftermath, hafif gibi bir çok sitelerimiz birbirine bağlıdır ve devamlı bir ziyaretçi paslaşması vardır.

bu da çok iyi bir tanıtım yöntemi. tabi amacımız kuru kuruya hit olmadığı için işimize gelen yöntem de budur.

sevgiler.
Old 11.06.2001   #5 (permalink)

EmoKhan's Avatar

Yer: ankara/turkiye
:))

Açıkçası tam olarak aynı olmasa da çok benzer bir konudan 2 gün sonra sınavım var.Evet , reklam teknikleri ama internet sitesinin değil bir derginin , ama sanırım ortak teknikler vardır .Mesela dergiler için promosyon tanıtımlarını artırıcı etkenlerin başında.Bu promosyondan kasıt her türlü müşteriyi alma eğilimine sokacak stratejiler.Mesela siten için sen de bir promosyon kampanyasıyla hediyeler verebilirsin , veya ufak yarışmalar düzenleyebilirsin.Bu tür şeylerin reklam üzerinde olumlu etkisi var.Tabi sitenin içeriğine göre de değişebilir.
Old 11.06.2001   #6 (permalink)

arap_kadri's Avatar

Yer: Ankara/Turkiye
Görsel: 2
Re: Kafa Patlat

Alıntı:
Gönderen: greatdesigns
. Ben 4 yıldır profesyonel Photoshop kullanıyorum. Ama sadece 16 yaşındayım. Yaştan kaybettiğim için bu aralar sadece reklam ve tanıtım için bedava iş yapıp kart bastırıp dağıtıyorum. Yılma sakın...

Özür dilerim greatdesigns fakat geçimini photoshoptan sağlamıyorsan profosyonel olarak bu işi yapıyorsun sayılmaz... evvela onu düzeltelim...

Emokhan'ın dediği gibi reklamın en iyi yolu promosyon ve ufak hediyeler vermek, müşteriyi şaşırtmaktır bence...

normal bir gün bir radyo sitesine girip herhangi bir form doldurdum ve adresimi tam yazdım diye bana ufak hediyeler gönderiyorsa bu yeterince büyük reklamdır...

Şirketler sadece kazanmak için uğraşıyorlar... iletişimciler mutlaka görmüşlerdir veya görenler de vardır... reklam sektörü gayet ethlikeli ve anlamsız gelen bir sektördür. sırf avrupada Cola satışını çoğaltabilmek için yıllık gelirinin %70 ni reklama ayıran bir şirketin Türkiye'de olduğunu düşünemiyorum bile...

büyük düşünülemediği zaman kazanmazsın. ben gerçi kapitalizimin soğuk yüzünden bahsediyorum ama dikkatinizi buraya çekeyim.

yani reklamın interneti veya radyosu tv si olmaz...

dedikleri gibi reklamın kötüsü de olmaz...
reklam daima reklamdır...
düşünün
...
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

reklamcilik , internet

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 21:52.