|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bütün Image Halinde Sayfa
Burda belki tam olarak istediğim şeyi anlatamıyabilirim ama umarım anlarsınız. Yapmak istediğim dergi cd lerindeki gibi birşey. Yani bütün bir resim olacak ve ben bunun üzerinde mouse over özelliğini kullanarak (örneğin yazıları) resim üzerindeki imageleri değiştirebilmeliyim. Ayrı ayrı table ile resimleri yanyana getirip her an başka bir çözünürlükte değişebilir korkusunu yaşamamalıyım. Yani bütün işlemleri o resim üzerinde yapabilmeliyim. Yalnız nasıl yapıldığını bilmiyorum birkaç sitede görmüştüm bunu ama adresleri hatırlamıyorum. Eger yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
eğer table komutlarını iyi kullanırsan çözünürlük sorunun kalmaz.
büyük bir resimdeki belli bir bölgeye gelince sadece o bölümün değişmesini ise sanırım DHTML'de layer göster/sakla işlemi ile yapabilirsin. şu an için aklıma bir şey gelmiyor başka. ama table ile yapmak çok daha kolay ve çok daha az yer kaplar sanırım..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
seni benden iyi anlayan olamaz...
......1) Dostum ne anlatmak istediğini çok iyi anladım, sen bir image editörde image olarak bir sayfa hazırlayıp direk onu frontpage veya Dreamweaver gibi bir web editörüne atmak istiyorsun.
......2) Bak bahsettiğin yol senin sandıgın gibi image ı parça parça haline getirip table ların içine yerleştirmekle olmuyor, daha dogrusu böyle oluyor ama bunu senin saglıklı bir şekilde yapman imkansız. ......3) Uzun sözün kısası bahsettiğin hazır image ı parçalayarak bir web sayfası oluşturma işlemi yardımcı bir program sayesinde yapılıyor, ismide imageready 2.0. Bu program Photoshop 5.5 ile gelen yardımcı bir programdır. İşte senin olayın bu... image ı Photoshop ta hazırlıyorsun vee hooppp atıyorsun imageready 2.0 a. İmage'ı bu programda açtıktan sonra sol taraftaki araç çubugunda slice diye bir icon dikkatini çekecektir , evet işte bu slice komutuyla hazır image'ı istediğin yerden kesiyorsun ,biçiyorsun hatta parça pinçik bile edebiliyorsun, yani aynı çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane hesabıı...Sonra file ı tıklıyor ve oradan save optimized as ı seçiyorsun al işte bu kadar web sayfan hazır, bu işlemi yaptıktan sonra program hazırladığın image'ı HTML tabanlı bir web sayfası olarak kaydediyor. ......4) Eğer bu sayfanın üzerinde dediğin gibi rollover özelliğinide kullanmak istiyorsan daha sonra bu sayfayı web editöründen açıp üzerinde istediğin image lare link verip , rollover özelliği kazandırabilirsin... ahhh ahh bende bir zamanlar senin gibi çıkmıştım yola UMARIM SANA YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR. SELAMLAR.... |
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Re: seni benden iyi anlayan olamaz...
Alıntı:
neden imkansız, hiç de değil, ben kendimi bildim bileli bu işte bu yöntemi kullanıyorum. resmi Photoshop'ta açarsın, yapacağın tabloyu kafanda canlandırırsın ve o tabloya göre kesersin, tabloyu yaparsın resimleri koyarsın. HTML öğrenmek, elini hızlandırmak da minik ödüllerinden bazıları olur. insanları direkt yanlış yollara, doğru gözüken yanlış yollara sürüklemeyin.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Freising DE
|
PhotoImpact ta bu is daha da kolay bunu tavsiye ederim. Resmin userine enine veya boyuna degisken butonlarida otomatik olarak kendisi yapiyor sen sadece buton uzerine yazilacak yaziyi yaziyorsun
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!