|
|
#1 (permalink) |
|
:: >> Dreamweaver Jump Menü Sorunu
Macromedia Dreamweaver ile Jump Menuyu ( Popup menu ) hazırlıyorum. Frameli sayfalarda sorunsuz bir şekilde orta kısımda dilediğim sayfayı açtırabiliyorum. Ama.! Gel görki sevdiğim linkleri yeni bir pencerede açtırmak istediğim zaman elimden anca programa bilgisayara ve internetle tanıştığım güne Lanet etmek geliyor. Behaviors penceresinden Jum menu ayarlarıne geliyorum Target kısmına baktığım zaman Sadece Main var Frameli sayfalarda framelerin ismi var. Bi yerde bi çözümü var sandım deneyeyim dedim ama olmadı , teknik şuydu ; default.HTML "target=_new" linklerin böyle verildiğinde yeni pencerede açılacağı yazıyordu ama olmadı. Bi zahmet bilen varsa sölerse çok sevinirim. Herkeze iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
Dreamweaver kullanmayanlar için kodun örneğini yazarmısın predator
///555. mesajmış, içim bi hoş oldu |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
SLm
<select name="menu1" onChange="MM_jumpMenu('parent',this,0)">
<option selected>::>> Archives</option> <option value="http://www.mycadde.com/general.HTML">::>> mycadde.com v1.o</option> </select> Antivitamin kod bu işte fakat bi türlü anlayamadım yeni pencerede nasıl açılacağını. Şimdi kuenin söylediği şekilde deneyeceğim. Saolun Mesajlar için. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | ||
|
yok çıldırmak üzereyim olmuyor.
heheh tamam buldum
Saolun ilginiz için. Hazır ben bulmuşken belki ileride başkasına lazım olur buraya kodu ekliim.Alıntı:
Alıntı:
Bu kırmızı kod ise değiştirici kod name="biogen" onChange="window.open(this.options[this.selectedIndex].value)" hehe amma karıştı ha
|
|||
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
bende senin için area71'den kod çalıyodum
![]() neyse boşa çalmış olmayalım (tolga çok pardon abi )<HTML><HEAD><TITLE>untitled işte</TITLE> <script language=JavaScript> <!-- function MM_swapImgRestore() { //v3.0 var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc; } function MM_preloadImages() { //v3.0 var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array(); var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++) if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new image; d.MM_p[j++].src=a[i];}} } function MM_findObj(n, d) { //v3.0 var p,i,x; if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) { d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);} if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n]; for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document); return x; } function MM_swapImage() { //v3.0 var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3) if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];} } function MM_jumpMenu(targ,selObj,restore){ //v3.0 eval(targ+".location='"+selObj.options[selObj.selectedIndex].value+"'"); if (restore) selObj.selectedIndex=0; } function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) { //v2.0 window.open(theURL,winName,features); } //--> </script> <base target="_blank"> </HEAD> <BODY bgcolor="#c6c3c6" topmargin="0" leftmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" scroll="auto"> <select name="menu1" onChange="window.open(this.options[this.selectedIndex].value)"> <option selected>::>> Archives</option> <option value="http://www.mycadde.com/general.HTML">::>> mycadde.com v1.o</option> </select> </body></HTML> |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
jump menu olayına cozum
dostum merhaba
jump menulerde bende oyle sorunlar cekmıstım ama sonradan cözumu buldum <select name="menu1" onChange="if (this.options[this.selectedIndex].value != 'null') { window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_blank') }" bu kodu jump menude buna benzerini goreceksin bu kodla degistir baktın olmadı benım sayfamdaki alt htm de kodlarına bak jump menu secenegini kopyala ve uzerinde degsiklik yap sorununn hal olacagini dusunuyorum en azından ben oyle hallettim yanii http://fatihmurat.virtualave.net burdan alt.htm sayfasında souerce ettirirsen istedigin kodlara ulasırsın kolay gelsin fatih murat umut ruzgara cakılmıs bir kibrittir !
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!