Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Türkiyede Ne Eksik ( İnternette )

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.07.2001   #1 (permalink)
turkinterneti

Türkiyede Ne Eksik ( İnternette )

Arkadaşlar hep kendime sorarım acaba türkiyede internette ne eksik.Aslıdna dünyada olan bütün uygulamalar çalışmalar internet üzerindeki çalışmalar Türkiye`dede yapılmakta.
Biraz geriye gidersek bundan sanırım 3 sene önce turkinternetinde fazla site yoktu içerik sağlayan ve kişisel sayfa yoktu.
Tabiki bu ekonomik krizden sonrada azalda baya (İxir - Turkport ) gibi isp nitelikli sitelerin bile sitelrini kapatmasından sanırım internetteki sitelerin büyük bir bölümü yatırımla yapılan siteler.
Ancak aklımın almadığı şey kocaman şirketler sitelerini kapatırken , kişisel zevk için yapan kişilerin hiçbir sorunu yok.Sanırım bu paraya dayılı değil aslında dayalı ancak çalışan kişi sayısı X aylık maaş neyse konumazdan fazla çıkmadan , hemen herkese ortak sorumdur bu;
Türkiyede ne eksik internette ne eksik bu ticari bir sitede olabilir , her amaçta site olabilir.

Arkadaşlar 3 tane konu var;

1.:Türkiyedeki Eksik Bölüm,
2.:Türkiyede En Fazla Yapılan ve Devamlı Üstünde Durulan Konular ,
3.:Son Olarakta Hep Yapmak İstediğiniz Ancak Gerek Parasal Gereksede Zaman Bakımından Uygun Olmayıpta Yapamadığınız ama Devamlı aklınızda Olan Şey.

Arkadaşlar Belki İnternet İçin Bişiler Yapılır Yani Türkinterneti İçin.
Bunun Başında Tüm site Sahiplerinin Birbirine Saygı Göstermesi.Sonuçta Belkide Uçsuz Bucaksız Bu Mekanda Kendimizi Bulmamızın Tek Yoludur Sayfalar.

Hepinize İyi Çalışamlar.
Fuat Kurt

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.07.2001   #2 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
Türkiyede beyin eksik bence.... Büyük firmalar, küçük firmalar vs. interneti bilmiyor ve reklam payı vermiyorlar bunun üzerine büyük internet siteleri fikri tamamen bitmiş oluyor.

Kişisel olaylar da neredeyse tam bir kısır döngü herkes diğerinin yaptığının benzerini yapıyor..

Bence en önemli noktada internet kullanan kitlenin anlamsız bir şekilde sadece geyik bir kitle olması. (yapılan istatistiklerde %75 eğlence için kullanılıyor türkiyede).. e böyle geyik bir kitleye sahip olunca insanlarda her gün gelen 3 - 5 kişi en fazla 100 kişi için iyi çalışmaları yürütemiyorlar. Dolayısıyla onlar da yatıyor... Yani bence temeldeki sorun para girdisinin olmaması ve ziyaretçi kitlesinin tipi.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.07.2001   #3 (permalink)

phoenix's Avatar

Yer: Ankara
Dikkat edilmesi gerekenlerden bir tanesinin Internetin gelişmesinde bulunulan katkı olduğunu düşünüyorum.

Azalmasına rağmen halen yapılan warez, crack, mp3 ve linklerin yığıldığı " myhomepage"i aşmayan çalışmaların veya yeni trend olan haber portallarının yeterli olmadığı ortada. Belli bir amaca yönlenmiş, güncellenmesi yapılan Türkçe içeriklere ihityaç var. İnternetin resmi dili İngilizce (şimdilik ?), ama bu bizi Türkçe içerik hazırlamaktan alıkoymalı mıdır onun cevabını vermemiz lazım.

Bu bahsettiğim içerik olarak katkı, bir de bunu teknik boyutu var. Yeni teknolojilerin oluşmasında katkımız ne kadar bu da ayrı bir konu.
phoenix şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2001   #4 (permalink)
turkinterneti

Bu İşin Bir Yönü

Aslında dediğin işin tek yönü.Bence bu dediğimiz olay 7 köşeli bir altıgen gibi bişey.Bir kenarı kaybolmuş.
İnsanlar bunu aramakla değil devamlı dediğin gibi aynı şeyleri yapmakla uğraşıyolar.Ama şurda sana bişey söylemek isterim herkes bakkal açar , herkes market açar veya herkes ayakkabıcı açar, ancak en iyi olan ayakta kalır bununda ondan farkı yok.
Size bişey dicem bu kesinlikle örnek niyetinde kimse üstüne alınmasın.
Mesela www.ejder.com içerik olarak bundan 1 sene önce içerikmi vardı.Ama dikkat ettiysen şu an ve 1 sene öncede en fazla hit alan siteler arasında yer aldı neden.İnsanların gereksiz şeyleri gereksiz yerlede bulmasından.Ancak şu an bu gün yani çok kaliteli bir çizgi yakalamaya başladı.
Bu diğer siteler içinde aynı.
Bir örnek daha vericem; www.gotofree.net sitesi sizce nasıl bir site, bana sorucak olursanız hem içerik hem tasarım işi zaten bitiriyor.Ve bunun arkasında bir grup değilde tek kişi olmasıda ayrı bir olay.

Kısaca bence iş aynı şeyi değil kaliteli olanı yapmaktan geçiyor.
Bu gerek internet sitesi olur gereksede normal yaşantıda bir bakkalın yaptığı gibi olur.

Old 17.07.2001   #5 (permalink)

soul's Avatar

ilk önce phoeneix insan karşılığını alamdığı şeyi yapar mı ? (yapıyorsa ne güzel ama nereye kadar)

şöyle ki ejder.com benim az önce anlattığım kitleye hitab eden ve kusura bakmasın uğraşanlar benim için kalitesiz ve salak bir site. Burada hakaret edecek halim falan yok amaçsızca ve sadece reklamlardan 3 - 5 kuruş alırız vs. diye kurulan sitelerden. VE tek yegane amaçları hit olan sitelerden. Hit yolunun hiç bir önemi yoktur. Dolayısıyla bu tip şeyler internetimizi geliştirmeyip iyice aptal bir jenerasyon yetiştirmemize yardımcı oluyor sadece.

gotofree.net : bu sitede aynı kafa ile ilerleyen gereksiz sitelerden bir tanesi...

yani en basiti acaba sinema kısmındaki wallpaperların neden hiç biri erkek değil yani niye bir bruce wills veya başka biri yok...
Niye Catherina Zeta Jones, Meg Ryan, Kim Basinger.
Old 17.07.2001   #6 (permalink)

phoenix's Avatar

Yer: Ankara
elbette kalite

Kaliteli olan ayakta kalır ilkesini kabul etmemek mümkün değil.

Bununla birlikte Türklerin şifahi kültüre sahip oldukları ve okumaktan haz etmedikleri göz önüne alınırsa neden kitap kültürüyle doğru orantılı olarak internette Türkçe içerik olmadığı veya olanların ağırlıkla "copy- paste" yönetimine dayandığı anlaşılır.

Farklıyı aramak ise farkı bilmeye dayanır. Fark etmeyen farklıyı nasıl bulsun ki ?
phoenix şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2001   #7 (permalink)

tuncau's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1
bence türkiye'de internet son 5-6 aydır aynen yerinde duruyor.
ejder.com'a gelince... bence o sayfa açıldığından bu yana yerinde sayıyor. biraz beyin yorulsa iyi işler çıkabilir ama ben bildim bileli ordan burdan toplama şeylerle içerik(!) sağlıyor.
Old 17.07.2001   #8 (permalink)

Yer: İstanbul
ejder.com kaliteli içerik üretiyorsa ben bırakıyorum Türkçe içerik üretmeyi
DoST şu an çevrimdışı  
Old 17.07.2001   #9 (permalink)
turkinterneti

Arkadaşlar Ejder.com Problem Değil

Lütfen siteyi vurgulamktan vargeçin o sadece bir örnekti ve şu an onun yaptığını hiçbir site yapamıyor yani okadar hit alan siteler az sonuçta kimsede kalkıp bişey diyemez buna.
Ama eğer gerçekten tartışıcaksanız dediğim konuya biraz kafa yorarsanız yukarıda bahsettiğim 7 köşeli altıgenin son köşesini ararsınız.
Bu belki kolay belkide zor, önemli olan doğru cevabı doğru zamanda vermek bence.
Bu arada ben neymişim be döktürüyorum valla.

Ve son olarak yine söylüyorum lütfen başka siteleri eleştiri oklarına tutmayın.Herkes neyin ne olduğunu biliyor burda onları yıpratmaya değil sadece düzgün bir forum konusu olsun diye bunu açtım.

Old 17.07.2001   #10 (permalink)

soul's Avatar

bak dostum forum konularımız zaten düzgün senin gelip düzgün forum konusu açmana ihtiyaç yok. Mesih rolü yükleme kendine.

Ejder.com' u sen iyi diye örnek verdin bizde hayır değil bu tip siteler sadece hit almak için uğraşır ve ejder.com' ve benzerlerinin türk internetine hiç bir faydası yoktur dedik.

Buraya kadar anlaşılmayan bir şey olmadığını umuyorum.

Eğer bir faydası varsa gel bize bunları anlat sebeplerini açıkla öyle değil mi ?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

internette , eksik , turkiyede

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 06:42.