|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
http://www.zoque.com/vbulletin/showt...highlight=moda http://www.zoque.com/vbulletin/showt...highlight=moda http://www.zoque.com/vbulletin/showt...highlight=moda Bu thread'lerde de daha önce benzer konuları tartışmıştık. Belki yeni bir açılım getirebilir diye yeniden yollayayım dedim.
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
arkadaşlar, tasarım da insan gibi gelişen bir olgudur. buradaki mesajların arasında "çok kesin ve çok keskin" yazılmış şeyler var. bunları yazan arkadaşlara bir tavsiyem tasarım olgusunu, onun mantığını ve prensiplerini anlatan bir kitabı gözden geçirmeleri olacaktır.
kendinize iyi bakın, iyi çalışmalar
|
|
|
#13 (permalink) |
|
ben tasarımdan değil de biraz sinemadan örnek vereyim... (ne alakası var demeyin, yarım yamalak Türkçem ile birşeyler anlatacağım) okuyun yaramazlık yapmadan
![]() Evvela SEMBOL denilen bir şey var ki sinemada bir çok yönetmen ondan vazgeçemez. en önemli ve en güzel örneği luc besson'un léon filimindeki difenbahya çiçeği gibi ki bütün filmin sembolü olmuştur. Aynı şeyi bizim webderslerindeki ufak kaplumbağada da görüyoruz ki forumuna bile giren kap-lum-bağa gibi dereceler alıyor. Bu moda mıdır : hayır değil... gene sinemadan bir örnek vereceğim hatta iki örnek: mesela son yıllarda izlediğiniz en müthiş filmlerden biri olan matrix tarzı filimler henüz tektük çıkmaya başlasa bile izlediğim en iyi filmlerden biri olan (matrix'i izlemediğimdendir) dövüş klubü ve kapışma adlı filmlerin ise git gide çoğalması bu akımların çoğaldığı anlamına gelir... aynı şey web siteleri için de geçerlidir. bunların hepsi bir akımın neticesidir ki ileride saklanıp insanların önüne sunulduklarında insanlar ilk çıkan örnekten s,ziyade bunların içerisinde en güzel olanı ve en çok yaşayanı beğenecektir. neyse benim şimdilik yazacaklarım bunlar... sağlıcakla kalın...
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Her akım beraberinde zıttını barındırıp onu doğurmak zorunda kalıyor.
Zıt ideolojilerin birbirleriyle olan ilişkisi gibi. Webde bunun dışında değil. Önce bir tarz sonra onun getirdiği bıkkınlıkla beraber o akıma zıt öğeleri ağırlıkla barındıran yeni akım. vs... sembolist, realist, dadaist..... |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Bende böyle bir site yaptım . Beğendiğim için tabikide . Diğer siteler yaptığı için değil . Gözüme hoş geliyor . Herkez beğenmeyebilir . Ama şunuda unutmayalım bu tip siteler beğeniliyor . Derimki Personal rulez
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben sizin görüşlerineze pek katılamayacağım.
Bir defa düşünün. Herkes farklı bir site yapamaz. Nasıl, bütün arabalar 4 tekerlekli ve 4 kapılı oluyorsa siteler de aşağı yukarı birbirine benzeyecek. Yani altavista arama motoru yaptı bir yapmayalım, zoque(hiç bir şekilde kötüleme amaçlı değildir) forum yaptı biz yapmayalım. Birisi blogger yaptı biz yapmayalım ... vs.. Biz ne yapıcaz. Elbette insanlar birbirinden esinlenerek yapacak. Ama zamanla kendi tarzlarını bulacaklar. Bu insanlar belirli bir seviyeye gelince bunu yapamayacaklar. Sonra Zevkler ve renkler tartışılmaz. Siz web sayfasınfa hareket istersiniz ama başkası bu olaya gıcık olur çok kötü tasarım der. Yani bence web sayfasının iyisi kötüsü olmaz. Güzel düzenlenmiş ve ya kötü düzenlenmiş olanı vardır. Birde teknolojinin tepesine çıkmış ülkelerdeki sayfalarda mükemmel değil. değil. Ben bu sayfaların çoğalmasından yanayım. Ama gerçekten çalışan ve yapabiliyorsa bir konuda içerik yapsın yeter. Fazla bile..
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
galiba biraz fazla sert ve kesin konuştum, ama nasıl desem, siteler benzer olmasa bile çoğu şeyi baside indirgediğinizde fikrin aynı olduğunu görüyoruz. aynı kişinin yaptığı değişik stiller gibi.
herkes istediği tasarımı yapsın karışamam ama böyle içeriksiz sitelere 'aman döktürmüşün süper' falan filan nasıl deniyor anlamıyorum. güzel tasarım ve iyi içerik birleşince çok iyi, ortalama tasarım ve iyi içerik (yani anlatmak istediğini anlatabiliyorsa) da iyi, fakat içeriksiz tasarım hoşuma gitmiyorsonuçta benim motto'm 'içerik kraldır' ![]() cemre |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Sana katılıyorum cyrus.
Herkes istediği siteyi yapar ama. Blogger tarzı site çokken birisi daha çıkıp bu tarz yapıyor(aslında banane) sonra bu veya başka bir forumda site analizine sokuyor. Sonra herkes mükemmel olmuş diyor. Ya ben yanlış görüyorum yada zevklerimiz çok farklı. Yaptığı site tek HTML den(veya ASP vs..) oluşuyor. Standartların dışına çıkmıyor... Ben bu siteye mükemmel diyemem. Ama bu adam içinde sen bu işle uğraşma diyemem. Bende ilk zamanlar geocities in sayfa hazırlama motorunu kullanarak sayfa hazırlıyordum. Yani herkesin bir acemiliği olacaktır.
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
cyrus içeriksiz siteler eğer döktürmüşse "aman döktürmüşün ne güzel" deniliyor.Bunu yapana denmesi normalde,çünkü adam o içeriği internetten toplayıp yayınlamaya vereği zamanı programları öğrenip birşeyler üretmeye harcamış,birşeyler üretmiş.
iyi tasarımlı siteye nasıl "iyi tasarımlı" deniliyorsa iyi içerikli siteye de "iyi içerikli" deniliyor.Neyi tartışıyorsunuz?Bu forumda tasarımmı içerikmi konusu çok konuşuldu, hiç sonuçlanmadı, hiçte sonuçlanmayacak... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!