|
|
#1 (permalink) |
|
|
site tasarımlarında yeni akım
daha önce tartışıldı mı bilmiyorum. gittikçe artan sayıda site artık görsel olarak birbirine fazlasıyla benzemeye başladı bence. birbirlerini kopyalıyorlar demiyorum ama sanki bir akım gibi bir şey oluştu ve eskiden göze hoş gözüken tasarımlar tekrarlana tekrarlana artık iyice sıkmaya başladı gibi. belirli bir isim vermek istemiyorum ama tasarımı beğeni toplayan bir çok yerli ve yabancı sitede hep benzer tarzlar göze çarpıyor. benzer çizgiler, renkler, kesin hatlar ve eğimler, küçük fontlar .... bilmem siz ne dersiniz ---------------------------- http://www.film.gen.tr |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: -
|
Evet , çok doğru bir gözlem , bu tür siteler 2000'e girer girmez arka arka çıkmaya başladı bende milenyum dizaynı olarak yorumlamaktan başka bişey yapmıyorum
![]() Şimdi yeni moda grafikleri 3d olarak hazırlanmış siteler bazılarında "artık 3. boyuta geçtik hehe" gibi şeyler yazıyor ama hiç alakası yok 2d den ne farkı var ? madem 3. boyuta geçmeyi düşünüyosun shockwave 8.5 ne güne duruyo , bu teknolojiyle ileride tam anlamıyla 3d siteler göreceğimiz kesin , hazırlıklı olun bu akıma şimdiden hazırlanınki geride kalmayın benden söylemesi
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
evet çoğunlukla kesin çizgiler, küçük fonttan içerikten aciz sadece görsel temellere dayandırılmış siteler görüyoruz. bilim-kurgu filmlerini aratmayan grafikler, sadece ingilizce olduğu için dikkat çekeceği düşünülen saçma sapan yazılar...(örneğin bir flash tasarımda "start" yazsam, "başla" yazmamdan daha fiyakalı görülüyor bazılarına)
böyle sitelere insan bir kez giriyor ve "çok güzel yapmış adam" deyip uğramıyorum ben
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Bir tarz oluşmayınca akım "trend" neyse o yönde tasarımlar yapılıyor.
Dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğunu düşünüyorum; - site ticari bir firma için hazırlanmışsa, amaç ürünü göstermek olmalıdır. Burada tasarım ürünü daha güzel ve cazip göstermenin bir yolu olmalıdır. - site tasarımcının kendisine aitse, yaptığı tasarımla sunduğu içerik paralel olmalı. Güzel bir kolaj (!) yapıp şimdi buna uygun bir de konu bulalım demek de mümkün, oturup içerikle birlikte uygun bir tasarım geliştirmekte. - Soyut çalışmalar fazlalaştı. Bunun bir nedenin insanların sembolik öğelerin arkasına sığınması. Sanki soyut çalışmayınca yaptığı çalışma basit olacakmış izlenimine kapılması. - Tarz olarak "clean design" veya amerikan tarzı kompleks çalışmalar yapmak izlenebilecek iki ayrı yol. Ben şahsen Alman tarzını severim. Karmaşık olmayan, dinlendirici ve içaçıcı temiz çalışmalar. Zaten bu gidişle minimalist olup çıkacağım. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
aynı tarz siteler başlangıçta tasarımcıların da hoşuna gittiği için, tarzı ilerletme amacı ile yapılmaya başlanıyor.
bir süre tasarım, yeni sitelerin yapılması yoluyla ilerliyor; ama gidecek farklı bir yer bulamayınca tekrarlar başlıyor. o zaman da yeni tarzlar başlıyor sanırım. tüm bu hengameden geriye bence, içerik ve görsel tasarımın aynı oranda önemli olduğu siteler kalıyor. tarzı ne olursa olsun.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
birde, küçük fonta ilaveten:
birde bu sitelerin hepsi içeriksiz (bütün içerik weblog ve link listesineden ibaret oluyor genelde) şimdilik aklıma bunlar geliyor. buna göre sevdiğim ve sevmediğim siteleri kesin bir çizgiyle ayırabiliyorum. söyleyip kimseyi kırmaya niyetim yok, ama herkes kendi zevkini belirlese fena olmaz ![]() cemre |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul /// TR »
|
arkadaslar bu kadar sert konusmaya bence hakkimiz yok fazla
![]() kişilerin açtığı o tip siteler zaten genelde kişisel tatmin portalı gibi bişi... ve anca link veriyolar dionuz.. verilen linklerde kalite linkler. zaten bu tip siteleri yapanlar genelde grafik çalışanlar... adam içerikli site istemiyorkine .. yapmak istediği bişiler gösterebilmek ve hoşlandığı bir kaç konuyuda buralarda ele alıyorlar.. bence hoş karşılamak lazım ... Yaşasın KİŞİSEL TATMİN PORTALLARI saygilarimla..
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = [:. M o N a R o Z a ® .:] < Gözümü yaşlar bürüdü; Hiçbirşey görmüyorum > Just for LoVe 22.4.22 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!