Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Isp'ler için Son günlermi Yoksa......

Anket Sonuçlarını Göster: Türkiyede Kaliteli Hizmet Sunan en İyi İsp Hangisidir.
TTnet 4 14.81%
Turk.Net 2 7.41%
Tr.Net 0 0%
Superonline 15 55.56%
Doruk.Net 1 3.70%
Bnet.Net 0 0%
İxir 1 3.70%
E-Kolay 4 14.81%
Katılımcı: 27. Bu ankete oy veremezsiniz

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 21.07.2001   #1 (permalink)
turkinterneti

Isp'ler İçin Son Günlermi Yoksa......

Arkadaşlar forumda chivi nereye gidiyor diye bir konu vardı ondan aklıma gelerekten bu konuyuda açmayı uygun buldum.
Size bazı şeyleri kısaca özetlemek gerekirse ,
Bakın TTnet neler yaptı.

İlk önce isp hizmetleri sunmadı.
Şirket bazındaki isplere yeterli alt yapıyı kurmadı.
Bu noktada Superonline , Turknet , Doruknet gibi daha bi çok özel isp şirketi arkalarındaki gücü kullanarak yurt dışı kaynakları getirdiler.
Tabiki bir kısmını TTnetten almak kaydıyla ancak işin garip yanı bu turkiyede ilk yaygınlaşmaya başladığında değil son 1 veya 1.5 ıl önce olması.
TTnet bunlara zorunlu olarak belli bir hat almasını mecbur kılarken sizce bunu neden yapar.
Neyse devam edelim, derken yine TTnet ve Telekom ayaklandı ve bu sefer başka bir araç çıkardılar.Bunun adı geleceğin internet bağlantısı Kablonet oldu.Bunuda bölgelere dağıttılar.İşte Göztepede yok şurası bakıyodu da burda burası bakıyodu.Komediye bak sen. Hattın ortak parasını alan Turk Telekom veya Ttnet ama diğer taraftan dağıtan firma 3 - 4 - veya 5 tane.
Neyse bu arada bizim super isplerimiz boş durmadı.Bölgesel Dsl hizmetine geçtiler.Milletimize sunulan mükemmel bir icattı. Ama oda ne bi baktık Dsl hat parası Leasd Line (türkiyede kurumsal Olarak Kabul Edilen Bağlantı Türü - Yurt Dışında İse Adamlar Evine Telefon Hattı Alır Gibi Leasd Line Alıyolar.Ve Hatta Bazı İspler Ücretsiz Hizmet Sunuyolar.) fiyatlarıyla aynı.
DSL Nedir? (Buda isplerin bağlı olduğu Telekom Santralleri arasında ki Bir bağlantı türü.Hızı ise 128 den 2 mbite kadar çıkabiliyorrrrrmuşş.Bende söyleyenin yalancısıyım.
Neyse arkadaşlar bu arada bazı isplerde çalışanlar boş durmayıp kendi kafalarına estiği gibi isp kurdular tabiki büyük bir destekle.Doğuş Grubu - Babul Özden ve ekibi (Superonline eski Kadrosu)İxire binlerce belkide milyonlarca (rakamlar çok büyükte) dolarlık reklamlar yine aynı rakamlarda domain alımları, hatta bununlada kalmadı koskaca Banu Alkan`ı sen yeniden yıldız yapÜfff be.
Hadi neyse devam edersek , ixirinde balonu 6 veya 7 ay sürdü sonra diğer bir tekel Grubu Doğan Grubu devreye girerekten Microsoft işbirliğiyle tam tekel ailesi ya nedir bu Microsoft Doğan Holding biri daha vardı unuttum bunlarda ekolay neti çıkardılar.Ya olaya bak bi anda 10 tane isp açıldı.
TR.Net , İxir , E-Kolay.net ve benzeri.
Bunlar okadar büyük reklamlar yaptılarki kendileri bile ceplerinden boşa giden paranın hesabını bilmez oldu.Hatta bana sorarsanız türkiyeyi ekonomik krize bunlar soktu

Aaaa Telekom boş dururmu alcetel alt yapıyı kursun telekomda satışlara başlasın.Telekom bu hatlar için bi standart getirdi.
Kardeşim bana Alcatel Chipli Modem getir getirmessen sana şifre yok.Hatta ömür boyu hat yok.
Onuda aldırıyor.
Sizce arkadaşlar şimdi ttnetin yaptığı bu pislikten sonra kusra bakmayın bence bu tamamen diğer isplerin işlerini bitirmek için hazırlanmış bir oyun.
Tabiki bu gün Superonline - DorukNet - TurkNet - Bnet vb. kapanmayablir.Ancak sizce eskisi kadar is yapabilirlermi.Veya diğer kçük ispler ne kadra ayakta durabilir.Veya bu soruyu biz şöyle sormuyoruz bizim milyonlarda dolarlık reklam yapan isplerimiz neden bu altyapıyı hazırlamadılarda bizi ttnete bıraktılar.
Superonline bu gün yeni bir hizmete geçiyor ve email hesapları satıyor 3 yıllık 25 dolar
Adamlar ne yapacaklarını şaşırdılar.Tut birini vur ötekine.
Valla sanırım bu en üstte bahsettiğim İxir olayını biraz anlattı.Yani bir isp eğer para kazanmıyosa boşuna para harcamaz.Neden diğer bazı ispler bu tür siteleri açmadılarda İxir açtı.Onlar kendilerini superonline gibi düşündülere bence. Superonline içeriğini diğer isplerin kullancılarına kapadı sözde özellikle ttnet abonelerine farkındamı değil yoksa hala belirli bir kitleyi kaybetme korkusmu var oyun.superonline.com www.superonline.com/muzik dediğimde girebiliyorum siteye.Burdada bi anlaşmazlık var kapatıcaksan komple kapat kardeşim.
Artı şimdi aklıma geldi mail veriyor dedimya 3 yıllık 25 dolara sadece superonline üzerinden bağlanalar mail atabilecekler ama heryerden alabiliceklermiş.
Allah bu zihniyeti yaratanlara akıl versin ne diyelim.
İlk konumda türkiyede internette ne eksik konusu vardı hatırlayanlar vardır sanırım http://www.zoque.com/vbulletin/showt...&threadid=4846 burdaki anlatmak istediğimin bi sonuç daha çıkıyor türkiyede en büyük eksiklerden birisi tamamen çıkar güdüllerek iş yapılması.Hizmet satımı yerine büyümeye çalışması.Tamam büyürsün ama böyle iğren bir şekilde başkalarının üstüne basarak değil.

Neyse ben sinirleniyorum bu olaya iyice.
Bu arada bende yakında iyi bir kaynak bulursam veya ünlü olursam hemen bir isp kurucam.
Bakasın bende o zaman Pamela Anderson u getiriim.
Baksanıza yakında olucak gibi.

Bu arada küçük bir anket ekleyelimmi.

Sizin için en iyi İsp hangileridir.Bir kere oylarsanız bu konuya belki sizde biraz katkıda bulunusunuz.

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 21.07.2001   #2 (permalink)

Yer: Antalya
Selam,
aslinda iss lerin senden daha cok kizdigi kesin bu olaya.. Dusunsene sen milyonlarca dolar yatir bu ise (salladim) sonra adam gelsin kabloneti koysun olur mu boyle birsey? ben olsam rekabet kuruluna giderdim cunku ortada haksiz rekabet var.. Adamlar resmen tekeline aldilar.. Parti olayina girmek istemiyorum ama nedense hep bu tekellesmeler bir partide toplaniyor.. Neyse ban yemeden kapattim konuyu Ha ben bu arada her seye ragmen superonline derim.. Zaten arkasinda turkcell oldugu surece ona birsey olmaz.. Turkiye'de internet esittir superonline diye bosuna dememisler
ploop şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 15.08.2001   #3 (permalink)

Yer: İstanbul
Belki nickim tehlikeye girecek aşağıdaki satırları yazarken ama gerçekten hiç abartmadan yazıyorum..

Genelde görülenin aksine Superonline hiç de iyi bir iss değildir.

1-) mail serverları (bilen bilir) daha bir ay önce falan gunde 3-4 saat molaya giriyordu.
2-) Kutusunda 10mb email alanı diyor. Ama 1000 sayısının üzerindeki mailleri SİLİYOR!. 1 mb ı geçmese dahi. Evet belki spam'e karşı bir güvenlik ama bundan bahsedilmiyor. (en az 500 mailim bu sayede yok oldu. (sitemdeki herşey e-mail gonderim sistemi ile çalışıyordu -anketler bile-. O nedenle gunde 1500 mail falan geliyordu.))
3-) Superonline MAXX dedikleri olay tamamen bir hikaye!. Kutuda yazılanlara bak zil takıp oyna. Ama 62 dolar fark verip bir yıl için kullanamadığın bir domain adresi (benim var bakın, orayı da okuyun. http://www.pisagor.net ) ve 1 mb webde kullanım (kullanmayım) alanı. Gerçekten çok komik. yukarıda verdiğim adrese gidin bir bakın.
4-) hizmet@superonline.com size yardımcı olmuyor. 3 gun sonra cevap yazıyor. Ve inanın bir yardımda bulunmuyor. Bütün dedikleri "hizmetimiz bu kadardır".

Gerçekten kendilerini bu 4 maddede savunacak birşeyleri varsa ulaşsın herhangi bir yetkili. Özür dileyecem tüm anlattıklarımdan!

www.kolayweb.com --> adı belki pek duyulmamış ama Türkiyenin inanın en hızlı iss sıdır kesinlikle.
Çok mantıklı bir açıklama daha biliyorum: Burdan aldığınız 9.9$ lık paketle diğer herhangi bir iss ile 1 saatte yaptığınız işi bu paket ile mesela 45 dk da bitiriyorsunuz. Telefon faturası, zaman ve stresten yaptığınız tasarrufu hesaplayın.

kolayweb'den para almıyorum. Hesabım var o kadar. Saygılar.
Old 16.08.2001   #4 (permalink)

tuncau's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1
ankete hiçbiri eklenmeli...
Old 16.08.2001   #5 (permalink)

Yer: Ankara
Merhaba

Bence iss leri bitirmek için en büyük hamle ADSL teknolojisidir. Çünkü çoğu internet kullanıcı aylık ortalama 30 milyon lira telefon parası ücreti ödüyor. Ayrıca 10 dolara yakın iss ücreti. Ama ADSL 32 milyon.... Ve normal hatlardan çok daha hızlı işte adaletsizlik burda. Siz daha telekomu tekelde tutmaya devam ettikce başımıza her birşey gelir...
Yiğit şu an çevrimdışı  
Old 16.08.2001   #6 (permalink)

MaXCoDeR's Avatar

Yer: istanbul
aLha sana katılmıyorum, saydıkların bence küçük ayrıntılar, ve superonline'ın türkiye'nin en iyi isp'si olmasını engellemiyor. ben bir superonline üyesi olarak, bu isp'nin "hız"ından oldukça memnunum. kaldı ki superonline geçen yıl avrupa'nın en iyi isp'si seçilmişti.
yalnız maxx paketinin palavra olduğuna katılmadan edemiyorum
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

yoksa , gunlermi , son , ispler

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 06:42.