Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Sizden Beyin Desteği İstiyorum

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 23.07.2001   #1 (permalink)
turkinterneti

Sizden Beyin Desteği İstiyorum

Aslında arkadaşlar bu belki saçma gelebilir ancak şu an üzerinde başladığım bi site var.Sitede hiçbir uygulamda sorun yok.
Tüm yazılımlar ASP ile yapılıcak ve hosting veya barındırma alanlarımızda sorun yok.
Sitenin ismi turkinterneti.com ve adına yakışır şekilde bir site yapmak istiyorum. Ancak sitenin içeriğinde halen karasızım.Aslında düşüncem şu an siteye ait bir web sunucusu olduğundan tasarım bittikten ve üyelere suncağım hizmetler hazırlandıktan sonra üyeleri belirlemek.Yani içerik olarak alacağım siteleri seçmek ve onların tasarımlarını yeniden düzenlemek ve türkinterneti.com a oturtmak.
Turkinternet.com zaten database üzerinde çalışacağı için herhangi bir güncelleme sorunu olmucak ancak bu sistemi yine diğer üye sitelere de geçirmek istiyorum ancak ilk önce durumu görüp incelemek istiyorum.

Bu arada turkinterneti.com içeriğine aldığı siteleri kendi başlarına bırakmıcak ve tüm alan konularında arkalarında olucak.O yüzden bu site diğer portal vari sitelerden biraz daha farklı durumda.
Yani belki hepinizi şu an duyar gibiyim ne gerek var böyle bir siteye diyosunuzdur özellikle bir iki kişi bu yazıyı okuduktan sonra kesinlikle yazıcaklardır zaten.
Ancak bu kararımdan dönmeyip bişeyler çıkarıcam.Ve bu noktada sizlerin düşüncesi bana yol göstericek.

Sitenin içeriği belirli konulardan oluşucak ve dediğim gibi alt sitelere her konuda destek olunucak tabiki site çerçevesinde durduğu sürece.
Bize üye olan site reklam alanlarınıda turkinterneti.com sitesinin kullanıma bırakmış olacaktır.Belki arkadaşlar sizler şimdi ne gerek var başka site olacağına kendi sitende bölümler aç ve onlara editorler ayarla diyosunuz ancak benim düşüncem bir noktadada internet.com tarzında bir yapı kurmak , biliyorum bu sitenin büyük bir kaynağı var ancak o sitede ilk yapıldığında devamlı güncellenen ve çok büyük bir site değildi. Küçük siteleri bünyesine katarak reklam alarak büyüdü. Ve hatta turk.internet.com diye siteleride türkiyeye yönelik.
Burda üye sitelere reklam paylarının dağılımını tek bir site yapıcak ve tüm kullanıcılar reklam gösterimleri kadar pay alıcaklar.Bu istatistikleri görebilecekler.

Sitede sitenin ana kullanımında olacak uygulamaların bazıları hazır. Arama motoru , ekart , anket , sohbet , online oyun , e-Grup , news sunuculardan hizmetler , instant message , irc sunuculardan hizmet , bunlar sadece başlangıç ve %80 i bitmiş durumda olan uygumalar.Ancak arama motoru forum ve oyun bölümleri çok daha fazla elden geçirlicek.
Sizden bu noktada istediğimn arkadaşlar zaten şu an aslında turkinterneti.com ait olan 3 site var bunların dışında site içinde ne yapabilirim siteye nasıl bir yok izletebilirim ve unutmayın bu site genel ağırlıkta sitelerin içeriğini tanıtan kontrolcü bir merkez olucak.
Üye olucak sitelerede belirli hizmetler sunulucak server üzerinde
bunlar kısaca turkinterneti.com un üyelerinden mail üyelerinden faydalanma şansları , site içi kullanıcı girişi programından faydalanma , reklam hizmetlerini turkinterneti yöneteceği için tüm reklam programlarından yararlanma şansı ( uzun süre adını saymaya çekindiğim işini yapamayan firmalar alınmayacak reklam alanlarına sadece içerik içinde olan siteler ve bize dışardan reklam desteğinde bulunan siteler reklam alanlarından faydalanıcak.

Kısaca sitede çalışma sistemi komple programlarla olacağından çok kaliteli bir uygulamayla çalışıacak.Bu işte bu işi iyi bilen 3 ASP ci arkadaş çalışacak ancak dediğim gibi sizinde görüşleriniz ve fikirleriniz benim içn çok önemli.

Herkesin olumlu veya olumsuz düşüncelerini bekliyorum.

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 23.07.2001   #2 (permalink)

atiLLa's Avatar

Yer: St.Petersburg
ne yapmak istediğini, nasıl olacağını herşeyiyle yazmışsın.. bu aşamada sana nasıl fikirlerle yardımcı olacağız, doğrusu kestiremedim.. siteyi bitirip amacına ulaşırsan çok iyi olur..
sana koLay geLsin..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 24.07.2001   #3 (permalink)
turkinterneti

Bana Önerilerle Yol Gösterin

Arkadaşlar düşüncelerim yanlış olabilir.Ancak turkiyedeki internet yaşantısını bizim kadar iyi bilen bir kesim olmadığına inanarak bu konuyu açtım ve sizden bu doğrultuda yardım istedim.

Bu benim yazdığım konunun dışına çıkmıcam deilzaten öyle bişey düşünseydim burda bu konuyu açmazdım.
Atilla sanırım sen veya diğerlerinin düşüncelerine neden ihtiyacım oldunu anlamışsındır.

Old 24.07.2001   #4 (permalink)

Yer: avustralya
böle kocaman fikirleri olan adamları pek takdir ederim önce onu söyliyim. sonra da fikrimi.

bence sistemde bir mantık hatası var. anladığım kadarı ile birsürü kategoride kendine içerik ortağı olucak siteler arıyorsun. ve bu siteler içerik ortağı olmakla kalmiyacak sistemlerini bozup senin databaseli sistemine geçicek ve reklam haklarının büyük bir kısmını da sana vericek. biraz fazla şey istemior musun onlardan?

hataya gelince. varsayalım bir sinema sitesi alıcaksın içerik sağlayıcı olarak. bu işi doğru düzgün yapan siteler zaten kendi databaselerini, sistemlerini kurmuş oluyorlar. onu bozup kimse senin sistemine geçmez. benim bir sinema sitem olsa, okadar uğraşıp yaptığım siteyi bozup senin database ine geçmeye üşenirim . ayrıca kendi sistemimi de bozduğum için eğer senin sisteminden memnun kalmayıp ayrılmak istersem ayrılamiyacağımı bilirim. çünkü eski sistemimi bozmuş oluyorum. benim için riskli oluyor.

ayrıca kendi düzenimi bozmama karşılık bana büyük birşey teklif etmiyorsun. reklamlarımdan da pay alıcaksın.

yani demek istediğim bana göre bu şekilde içerik sağlayıcı siteler bulursun ama düzgün siteler bulamazsın.

bana göre yapabileceğin iki şey var. birincisi , mesela sinema bölümü olucaksa , sistemin sen kurarsın ve dışardan editör ve sinema yazarları bulursun. yada bence daha sağlamı bir sinema sitesi ile anlaşırsın ve onların yazılarını aynen sitende yayınlarsın. hem onların sitesi kapanmamış olur hemde senin içeriğin olmuş olur.

ikinci ise database sistemini unutmak. sana içerik sağliyacak siteler alırsın ve onların sistemlerini bozmadan kendine bağlarsın. örneğin her üye sitede ekranın ilk 400 pixellik bölümü içersinde diğer sitelerin ve senin sitenin linki olur. sen de bu sistemin sahibi olarak sistemin genel reklam pazarlamasını yaparsın. yüzde 15 de komisyon alırsın reklam karlarından.
darp şu an çevrimdışı  
Old 24.07.2001   #5 (permalink)
turkinterneti

Darp Yanlış Anladın Sanırım

Darp burda sanırım seninde bildiğin bişey var.Adını söylemek istemediğim site ama sölücem yani noktakom.com ödemeleri yapıyormu. geçirmicem buda beni kasar.
Sadece site için kullanılan kullanıcı girişleri ve diğer uyguları sitelere dahil edicem ve reklam alanlarını tek site adı altından satışa sunucam.
Burda aslıdna katılan siteler daha karlı çıkacaklar nedeni ise zaten reklam alamayan veya hitleri düşük olan siteler tek site adı altında kullanıcıların kullanımına sunulucak.
Şimdi düşün bir tek site ne kadar kullanıcı toplar yani bir superonline.com la beyazperde.com u karşılaştrıabilirsiniz.
Şunu birkez daha vurgulucam ve kendi sistemi olan sitelere zaten karışmıcam.

Tabiki herşeyi yapabilecekleri anlamına gelmiyor bu.

Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

istiyorum , destegi , beyin , sizden

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 06:57.