|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Beğendirme
web tasarımcılığı yapıyorum. Bu işi seviyorum ama bazende kafayı yememek elde değil. Yani sen git onca zaman uğraş yap bişi adamın önüne koy taslağı ve onun istediği şey yani resmen kazma gibi bişi oluyo ve bu senin referansların için dezavantaj oluyo vede bunu neden yazıyom bilmiyom sanırım rahatlamam gerekiyor ve yine sanırım bu sorunu yaşayan başka arkadaşlarda vardır . Ama olsun işimi seviyom ...
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul /// TR »
|
evet haklısın gunumuzde nedense boyle.. anlamak zor...
sen saatlerce uğraş göster ama kişi bunu reddetsin ve çok komil basit birşey istesin.. gerçi bir bildikleri vardır belkide sıkma canını bu kadar.. bu işler böyle saygilarimla..
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = [:. M o N a R o Z a ® .:] < Gözümü yaşlar bürüdü; Hiçbirşey görmüyorum > Just for LoVe 22.4.22 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
bu biraz kültür seviyesiyle ilgili gibi geliyo bana, 4 senedir uğraşıyorum böyle müşterilerle* , konu aslında tüm dünya'da böyle fakat Türkiye'de biraz daha bariz şekilde kalitesiz şeyler istiyo müşteriler çünkü henüz kalite ve tasarımdan pek anlamıyorlar.
*böyle müşteriler: bunlara "dönen logo isteyen müşteri diyorum ben
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Aslında site kişisel olmadıkça diğer kurumlar gerçekten yüzeysel bir tasarım istiyorlar. Kişisel'ler bile bazen bir günü almayacak kadar kolay olabiliyor.. Ancak ben okulun sitesini yapayım derken full grafik birşey yaptım, öğrenciler beğendi ama gel gelelim müdür bey sağolsun berbat kelimesini kullandı. Neymiş çok teknolojikmiş.. bu tip şeyler hep oluyor.. sadece yapılacak şey sabırlı olmak
) sonuçta onların isteği daha basit oluyor ve adama hırs yaptırıyor..
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
![]() yanıp sönen basit logolar,gereksiz fontlar(comic sans gibi),dönen logolar... artık akıl sır erdirmeye çalışmıyorum.İsteklerini alıyorum fiyatı veriyorum antlaşmayı yapıyorum.İçim rahat keyfime bakıyorum.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
İstediğiniz kadar harika arayüzler çizin, sayfada hareket eden birşey yoksa o tasarım olmamıştır.
Sunumdaki müşteri cümleleri; " yahu bunu scannerda taramış getirmişsiniz" Beyaz zemin kullanılan çalışma, "....bomboş sayfa, bunun için mi bekledik....." "Girişe resmimi koyalım" "ingilizcesini sayfanın altına yazalım" |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
of off demek ki bu herkesin sorunuymuş...
Sanırım bu müşterinin; "O kadar para verdik çorbada benim de tuzum bulunsun" mantığından kaynaklanan bi olay. Uğraşıp tasarım yapıyorsun beğenmiyolar.Neyse dönüyorum adama; - peki siz nasıl bişey istiyorsunuz? nasıl bişey olsun? -cevap: Güzel bişey olsun böyle de cevapları var. Allah hepimize sabır versin iyi çalışmalar.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Sadece bize mahsus bir şey değil bu.
Netdiver.net'in dünyaca ünlü web tsarımcılarıyla yaptığı röportajlardaki sorulardan en az iki üç tanesi bu konula ilgili. Cevapları buraya yazmak istemedim, ilgilenirseniz adres: http://netdiver.net/brainware/upcloseset.htm
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!