|
|
#1 (permalink) |
|
|
Windows NT veya Windows 2000 ve IIS web sunucusu kullananlar
adrese gidip önleminizi alın.... |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul /// TR »
|
adem abi !!!
bu link çalışmıyor kaç kere denedim ama başarılı olamadım .. önlemleri şuraya yazsan ne olurki sanki ehue
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = [:. M o N a R o Z a ® .:] < Gözümü yaşlar bürüdü; Hiçbirşey görmüyorum > Just for LoVe 22.4.22 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
İşte yazan önlemler GOGO'cum..
Code Red tekrar harekete geçiyor! SANS, Microsoft, the NIPC, CERT/CC ve 4 lider güvenlik firması aşağıdaki duyuruyu yayınladılar. internet`e ciddi bir tehdit: Önlem için 31 temmuz son tarih. Özet: Code Red Worm ve mutasyonları internet kullanıcıları için ciddi bir tehdit. Hemen önlem alınması gerekli. Worm`dan etkilenen yazılımlar (Microsoft IIS 4.* ve 5.0 sürümleri) kurmuş olan kullanıcılar, eğer kurmadılarsa, yamayı hemen kurmalılar. Problem ne kadar büyük? 19 temmuzda, Code Red worm 9 saat içinde 250.000 den fazla sistemi etkiledi. Worm interneti tarıyor, etkilenen sistemleri buluyor ve kendisini bu sistemlere kurarak etkiliyor. Her yeni kurulan worm diğerlerine katılıp tarama işleminin hızı bir şekilde artmasına yol açıyor. Bu taramanın kontrolsüz artışı internet hızını düşürüyor ve sistemler arasında dağınık fakat geniş çapta kesintilere yol açabiliyor. Code Red 31 temmuz 2001 8:00 PM EDT tarihinde tekrar yayılmaya başlayacak ve değişiklikler göstererek tehlikeyi dahada arttıracak. Bu yayılma elektronik ticaret, eposta ve eğlence uygulamaları için internet`in kişisel ve ticari kullanımında problemlere yol açabilir. Kimler önlem almalı? Windows NT veya Windows 2000 ve IIS web sunucusu yazılımını kullanan her organizasyon ve kişi bu açıktan etkileniyor. IIS pek çok uygulamalarda otomatik olarak kuruluyor. Eğer Windows 95, Windows 98 veya Windows Me kullanıyorsanız bu açıktan etkilenmiyorsunuz ve herhangi bir önlem almanıza gerek yok. Önlem olarak ne yapılmalı? a. Makinenizi o an hafızada bulunabilecek worm`dan temizlemek için reboot edin. b. Sisteminize tekrar bulaşmasını engellemek için Microsoft`un Code Red güvenlik açığıyla ilgili çıkardığı yamaları kurun: Windows NT version 4.0: http://www.microsoft.com/Downloads/R...eleaseID=30833 Windows 2000 Professional, server ve Advanced server: http://www.microsoft.com/Downloads/R...eleaseID=30800 Bu işlemler için adım adım açıklamalı anlatımı aşağıdaki adresten temin edebilirsiniz: www.digitalisland.net/codered Microsoft`un yamanın kurulumu ve açıklamaları ile ilgili bilgiyi aşağıdaki adresten temin edebilirsiniz: http://www.microsoft.com/technet/tre...n/MS01-033.asp Tehlikenin önemi sebebiyle bu duyurunun orjinali aşağıdaki kurumlar tarafından ortak olarak hazırlanmıştır: Microsoft The National Infrastructure Protection Center Federal Computer Incident Response Center (FedCIRC) Information Technology Association of America (ITAA) CERT Coordination Center SANS Institute internet Security Systems internet Security Alliance
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Geçtiğimiz hafta sonu Teal.net'in bütün sunucuları bu worm'dan dolayı down idi. Neyseki backupları ihmal etmemişler, yabancı firmalar böyle disiplinli çalışabiliyor
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!