|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Antalya/Turkey
|
Aklımda bir kaç soru var!
Sitemi tasarlarken bazı sorunlar çıkıyor. Ya ie browserinin bozukluğu ya da bazı tagların olmayışından geliyor (Ya da ben bulamıyorum). Sorularıma gelince; Soru 1: Şimdi bir sitede iki tane iframe var. Bunların adları sırayla "main1" ve "main2" olsun. Ben dışarıda bir linke tıkladığım zaman bu adres aynı anda hem "main1"de hem de "main2'"de çıkacak. Mesela "a.htm"ye tıklıyoruz. a.htm adresi "main1" ve "main2" de çıkacak? Soru2: Aynı linke tıklıyacam ve "main1"de a.htm çıkarken "main2"de b.htm adresi çıkacak. Soru3: Sabit bir layer nasıl yapabilirim. Yani kaydırma çubuğunu kullanırken layer zemine bitişik hareket etmeyecek, olduğu yerde kalacak? Soru4: Neden layerin içerisinde iframe kullandığımda layer üzerindeki JavaScript kodlarım işlemiyor? Soru5: Bir linke iki JavaScript functionu birden nasıl atayabilirim. (örnek a href="bilmemne.htm onmauseover= pencereac () , onmauseover=layerkapat() ) Soru6: Bu memleketin hali ne olcek?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Soru 1.
PHP Code:
PHP Code:
![]() Soru 4. iframe nerede kullanirsan kullan JavaScript 'ide ayni iframe icinde kullanman gerekir. Soru 5. PHP Code:
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Merhabalar,
Soru 3: Hazırladığın katman (layer) zaten hareket etmez. <div> etiketi ile yarattıysan tabii ki. Diğerleri konusunda emin değilim tam olarak. Eğer gerekli stil (style) kodunu verdiysen hareket etmez. Çünkü soldan ve sağdan kaç piksel bırakılarak nereye yerleştireceğini belirtiyorsun. Bu nedenle sayfada aşağı indikçe bir oynama olmaz. Örnek kod: <div id="isim" style="position:absolute; left:15px; top:15px; width:100px; height:100px; z-index:1;>İçerik buraya</div>
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Antalya/Turkey
|
Sevgili Intel çok teşekkür ederim cevapların süper işime yaradı. Artık rahat uyuyabilirim
![]() Possion galiba sen sorumu yanlış anladın. Bir layerin sabit duracağını ben de biliyorum. Ama bu sabitlik backgrounda göre sabittir. Ben ekrana göre sabitlikten söz etmiştim. Yani backgrunda göre fixed olayı. Bu arada aklımdan çıkmayan bir kaç soru daha var. 1) Bir formda submit(gönder) tuşuna basınca istediğim targette çıkmasını istiyorum. Mesela "main1" iframesinde. 2) Bir formda submit tuşu yerine bu işi üstlenecek link yapabilirmiyim. Böylece istediğim iframede açılmasını sağlayabilir miyim? Herkese Teşekkürler!!
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
Iyi uykular ! Soru1. <form name="formismi" action="form.cgi" target="main1"> Soru2. <script language="JavaScript"> function submit() { document.formismi.submit } </script> <a href="#" onClick="submit()">link<a/> Kolay Gelsin..
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!