Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Bir Proje Dergi.....

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 06.08.2001   #1 (permalink)
yigit.aydin

Bir Proje Dergi.....

Arkadaşlar aklıma çok güzel bir fikir geldi.Neredeyse hepimiz internet hakkında bayağı bilgisi olan kişileriz değilmi?Ewet ozaman bir dergi çıkarmaya ne dersiniz.Türkiyede ilk online dergi bu dergide çeşitli yazarlar olucak tabiiki bu yazarlarda bizleriz.Herkez uzman olduğu konu hakkında bir yazı yazacak ve onu webtasarımcısı alıp siteye koyacak...Bence dergi her ayda bir çıkabilir mesela her ayın 15. gününde ya siz ne dersiniz...
Ayrıca dergide şu bölümlerin bulunması nasıl olur:
*grafik
*İnternet
*Programlama
PHP
Perl
Java script
vs
*program
*Donanım

benim şu anda aklıma bunlar geliyor..Sizlerinde bu konuda görüşleriniz benim için çok önemli....

Ayrıca böyle bir sitede insanlara bir zip paketi de sunalım ve bu zip paketinde o ayki dergi yer alsın....
Siteye ad olarakta Turk-Der i düşünüyorum sizce uygun mu?
Görüşlerinizi bekliyorum....

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.08.2001   #2 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12
Türkiye'deki ilk online dergi mi? Benim bildiğim çok online dergi var Türkiye'de. Ayrıca tasarım konusunda o kadar çok yararlı site varken bence pek ilgi görmez. Ve yine ayrıca çok iyi organize olmak gerek -ki bence en zoru bu-.

Bence olmaz... Umudunu kırmış gibi olmayayım ama...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 06.08.2001   #3 (permalink)
yigit.aydin

Nedenkine...???

Bence ilgiyi görmesi için iyi bir sebep var...İnsanlara dergiyi bilgisayarlarına indirme imkanı verip kolayca okuma olayını sağlıyoruz ayrıca web tasarım olayıda bence o kadar önemli değil...Çünkü bu bir dergi olacak ve bu dergi için bize gereken sadece içerik (tabiiki bence) insanların ilgisini de çekmek içinde biraz cracking olaylarına falan gireriz.Ayrıca internette Oyun yapımcılarıyla kontak kurup onlarıda dergiye yazı yazmaya ikna edebiliriz.Yani büyük düşünüp büyük işler elde etmek olayı...
Bence bayağı iyide organize olabiliriz diye düşünüyorum ben iş sadece düşünüp bu işin olup olamayacağını kara vermeye ve bu site hakkında fikirlerimizi ortaya koymaya kalıyor...
Zaten bu dergi işi kolay bir iş değil ama bir hit topladıkmıda insanlar derginin çıkmasını ayın 15'i bekler duruma gelebilirler.Yani iş her tür internet kullanıcısına yardımcı olmak.
Özetle benim düşüncem bu işi başarabiliriz ama iş iyi organize olmaya ve iyi iletişim kurmaya kalıyor.Ve tabiiki BÜYÜK DÜŞÜNÜP BÜYÜK İŞLER başarmaktır....

Umudunuzu yitirmemeniz dileğiyle....
Her türlü fikirlerinizi bekliyorum

Old 06.08.2001   #4 (permalink)

phoenix's Avatar

Yer: Ankara
bekleme hayata geçir

Eğer projeyi kafanda yerleştirmişsen ve başarılı olacağına inanıyorsan hiç durma. Kim ne derse desin.

Yazı yazacak birilerini de ikna edersin. Yani 15 günde bir yazı alabileceğin şahısları tespit et. Onları sıkıştır.

Sonuç olarak buradan bir kadronun toparlanmasını bekleme. O zor biraz. Ama hazırlayıp belli bir aşama ile insanların karşısına çıkarsan daha çabuk sonuç elde edersin.
phoenix şu an çevrimdışı  
Old 06.08.2001   #5 (permalink)

abacus's Avatar

Yer: Londra
Görsel: 7
kesinlikkle çok iyi organize etmek gerekir oky'nin dediği gibi
Alıntı:
Ayrıca dergide şu bölümlerin bulunması nasıl olur:
*grafik
*İnternet
*Programlama
PHP
Perl
Java script
vs
*program
*Donanım
bu bölümler bir çok sitede var kimisi sadece bir konu üzerinde evcilasp gibi kimiside söylediğin bütün konular üzerinde içerik barındırıyor gerçekci olmak gerekirse işin zor

kolay gelsin...
Old 07.08.2001   #6 (permalink)

DigiMan's Avatar

Yer: Kocaeli
Örneğin en son olarak designersvault diye bi site açıldı. Senin bahsettiğin şeyleri barındırıyor ve en önemlisi bu site var!

Oldukça uzun uğraşlar sonucunda hayata geçirilmiş bir proje olduğu belli. Ben şahsen somut olmayan bi olay için çaba harcıyacağıma, bu sitede aktif kullanıcı olmayı tercih ederim.
DigiMan şu an çevrimdışı  
Old 07.08.2001   #7 (permalink)

blackinwhite's Avatar

Yer: Istanbul, Türkiye
Böylesi bir dergiyi ilk çıkaranlar (benim bildiğim) Dinamit idi. ( dinamit.cjb.net)

Bir şeyi "periyodik olarak" devam ettirmek oldukça zordur, sanırım Dinamit te bu yüzden devam ettirilmiyor.
blackinwhite şu an çevrimdışı  
Old 07.08.2001   #8 (permalink)
yigit.aydin

Ben bu işi yapmaya koyuldum bile...Eğer bir gün siteyi faaliyete geçirirsem sizde üye olmaktan kaçınmayıp,dergimizin çıkış zamanını bekler halini alabilirsiniz hazırlıklı olun....
(Yalnız bir tek sorunum var derginin ismi ne olamlı sizce)

Old 07.08.2001   #9 (permalink)

soulburn's Avatar

Yer: istanbul
arkadaşım sen projeyi sonuna kadar getir,bahsettiğin katagorilerde doyurucu bi içerik yap,belirttiğin periyotlarda siteyi güncellemeyi kafana koy varsın olsun derginin ismi olmasın.Maksat türk internetine faydalı bir çalışma kazandırmak.İsim işin en kolay kısmı.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

dergi , proje

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 06:52.