|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Çaylak Webmaster
web tasarımını öğrenirken en çok zorlandığım şey kafamda tasarladığım siteyi ekrana tam olarak yansıtamamak oluyor. O yüzden şimdiye kadar bir çok tasarımım yarım kaldı. Bu da beni başka yollara itiyor maalesef. İnternette gördüğüm ve sitenin içeriğine uyacak siteleri belirleyip. Bu bulduğum sitelere benzer bir site yapıyorum. Kesinlikle hiç bir image çalmıyorum ama renkleri ve sitenin ana şekli o siteye çok benziyor. Acaba profesyonel bir webmaster olmadan önce böyle bir yönteme başvurmakta bir sakınca var mı? Her esinlenmede yeni şeyler öğreniyorum. Bunu hissedebilyorum ama içimde de vicdan azabı ve güven eksikliği oluşuyor. Şöyle benim diyelebileceğim tam bir site yapamadım. Sanırım kafamdakileri ekrana aktarabilmek için daha çok çalışmam gerekiyor. Düşüncelerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
kesinlikle hayır..
"esinlenmedim" diyen tasarımcı yoktur. diyen de yalancıdır, bu kadar da ağır konuşabilirim. çalmak olayın biraz ileriki bir boyutu, bir sitenin tasarımı alıp "kendin uygulayıp", yayına takmadığın sürece hiç bir problem yok. Öğrenmek için bunları yapmak gayet doğal olduğu gibi, sakıncasız da bence. Kendin de diyorsun zaten, birşeyler öğrendiğimin farkındayım diye, o zaman hiçbir problem yok. Kafandakileri ekrana aktarabilmek için daha çok site gez, insanların tasarımlarını nasıl uyguladıklarını incele, siteleri bir "fotoğraf karesi" olarak görme. Ondan sonra pratik yap, çok yap hemde. Bisiklete binmek gibi olduğunu göreceksin, yaptıkça "bunu nası yaparım" die düşünmiceksin bile, bisiklete binerken nasıl kullandığını düşünmediğin gibi. Ve bu süreç içerisinde, kendi stilinin oluşmaya başladığını, ve yapıtlarının orjinalliğini göreceksin. O zaman kafan da rahatlayacak, ve daha iyiye doğru gideceksin. Emek verip kafaya koyduktan sonra kimse tutamaz seni ![]() Başarılar. k
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
loco çok güzel bir açıklama yapmış..
bende orta derecede artık istediklerimi yapabiliyorum ve aynen bu yolları geçtim.. ha esinlenme nasıl mı oldu. açıp bakıp aynısı yapmadım elbette.. kafamda kalan şekliyle ve benim kafamda oluşturduğum şekilde birleştirerek.. ayrıca öğrendiğini hissetmek kadar hoş birşey yoktur.. gaza getirir insanı..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
8 ay öncesine göre hiç birşey bilmiyordum table bile yapamıyordum ama yılmadım kastım şimdi biraz da olsun iyi sayfa çıkarta biliyorum bende esinleniyorum ama çalmak asla gerçi ilk aylarda yayımlamadan sadece site mantığını çözmek için bir ton sayfa indirim frontpage açıp incelerdim.
Şimdi ise bir web sayfası firmasında çalışıyorum bunların hepsi 8 ay içinde oldu ve şimdi güzel güzel sayfalar yapıyorum örnek için bak istersenwww.meteinternet.com ( hala tasarım halinde ) www.tasimacilar.com (portal) Yılmadan çalışırsan böle olur 8 ayda başarılar. yılmadan çalış.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Bursa/Nilüfer
|
Aslında benimde böyle bir sorunum var mesela aklıma harika bir tasarım geliyor ama ertesi gün o tasarımı yapmaya çalıştığımda bir türlü beceremiyorum...Bu iş nasıl oluyor anlayamadım nerdeyse bütün gün uğraşıyorum fakat bir türlü istediğim şeyi başaramıyorum buda beni hevesimi kırıyor neredeyse 2 aydır web tasarımıyla uğraşıyorum fakat şu anda elimde 1 tane dahi hazır bir site yok aslına bakarsan içerik kolay fakat tasarım çok zor.....
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bence bu işin en önemli tarafı tasarımı her zaman önce beyinde bitirmek sonrası zaten Photoshop yardımıyla geliyor ama bunu içinde biraz zaman gerekiyor.
Kafayorup düşündükten sonra iyi şeyler çıkıyor. Bunu yakalayabiliyorsan gerisi çokta önemli değil bugün olmassa 2 ay sonra kafandakini hayata geçirirsin. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
arkadaşlar şimdi biraz garip gelebilir ama..
ben bu işe ilk olarak HTML ile başladım 98'de.. o zamanlar bi fpexpress furyası çıkıyordu.. neyse işe başlamıştım daha ilk günden sitem hazırdı.. link koymayı tabloları hatta frameleri çözmüştüm.. sonra 2000'e kadar psp ile yapardı herkes jpglerini giflerini.. sonraaaa noldu herkes ps kullanmaya başladı.. düşünün 3 sene içinde ne kadar şoke durumlar yaşadım.. ondan ona daldan dala misali.. şimdi aslında sizler çok şanslısınız.. çıkıp dışarıdan dw, tüm 3d porgramları, Photoshop veya fireworks veya corel draw gibi herşeyi bulabiliyorsunuz.. o zamanlar daha crackçilik veya warezcilikte yoktu.. varsada pek fazla kesim bilmiyordu.. işte böyle bir gelişme oldu türkiyede.. ilk başladığımda beni okuldan takmayan herkes şimdi yardım etmem için ellerinden geleni yapıyorlar..
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Merhaba
Dediğin olay önceleri banada olmuştu. 2 Yıllık webmasterım. İlk 1 yılım grafik eksikliğimden dolayı boşa gitti. Ama şimdi grafik öğrendim. Her gün çalıştım. Elimde güzel tasarımlarım var. Biri gelip site aç derse elimdeki taasarımları hemen piyasaya süreceğim. Bunu biraz da zamana ve öğreniş hızına bırak. Öğreniş hızın yavaşsa isteğin azalır. Ama hızını artırırsan 1 ay sonra grafikçi olabilirsin. Bende şu an grafik var ama bağlantı sorunu yaşıyorum. Şu an şu mesajı babamın iş yerinden gönderiyorum. Evimdeki internet bitti. Ve babam bana sabretmeyi öğretmek için internet almıyor. Her defasında şaka yapıp sende çalış kazan diyor... Nese fazla konuşamayacağım...
BU ARADA BEN 14 YAŞINDAYIM.... BANA ANKARA'DA BİR ORTAK LAZIM. GÜVENİLİR VE İYİ OLMALI. BİLEN VARSA YA DA BENLE ORTAK OLMAK İSTEYEN VARSA SÖLESİN. HÜSEYİN ABİ DİYE BİRİ VARDI. ZAHMACİ DESİGN... BEN ONUN ORTAĞI OLMAK İSTİYORUM. AMA BENİ ORTAKLIĞINA ALMIYOR. BURADAN ONA DA MSG GÖNDERMİŞ OLDUM. BENİ ORTAĞIN YAPSAN NE OLUR. SANA YÜK OLMAM... |
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!