|
|
#1 (permalink) |
|
|
internet paylaşımı
selamlar, bu internet paylaşımı olayını çözemedim gittti. detaylı olarak biri anlatırsa sevinirim. paylaşıma açıyorum fakat diğer bilgisayarlarda internete girmiyor bir disket oluşturmasına rağmen ve bende bu disketi diğer istemcilerde çalıştırmama rağmen sayfaları açmıyor lütfen yardım |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
server olan makinede ağ paylaşımı yüklenmiş olacak. win98 se'de bu mevcut ancak birinci sürümse imkansız neyse. diğer makinaları bir şekilde tanıtman gerekiyor server'da..
daha sonra diğer makinalarda ie ayarları var. orda use lan connection gibi birşey olması lasım. yani lan'la ilgili bir bölüm olması gerekiyor. onu seçiceksin. daha sonra herşey tıkır tıkır açılır. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
diskete filan gerek yok, makinaların işletim sistemini, kurulu protokolleri filan söylersen ona göre maille ayrıntılı yardımcı olabilirim. scorcher@hotpop.com
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Aynı sorun bende de var..
Arkadaşlar...2 hafta önce Kablonet e abone olduk..Kablonet bağlantıyı iki bilgisayara paylaştırmak istiyoruz ama iki haftadır beceremedik..Sistemler birisi win 2000 professional diğeri win me..Bazı kaynaklardan iki bilgisayarı birbirine bağlamak ve internet paylaşımı için Hub almamıza gerek olmadığı bilgisini aldık..Bilmiyorum hepsini denedik olmadı..Bu konuda daha detaylı bilgi verebilecek bi arkadaş varsa lütfen bize ulaşsın..
sykmtrx@hotmail.com teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
2 bilgisayarı baglamak icin hub'a gerek yok, dogrudur. ama bu sayı artınca hub kullanılması gerekiyor.
Benim şimdi size bir sorum olacak. 2 bilgisayar networkten birbirlerini goruyor mu ? server durumdaki bilgisayar hangi işletim sistemini kullanıyor ??? sorulara cevap verirsen ayrıntılı bir bicimde yardımcı olabilirim. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
@saykomaTRix, 2 bilgisayarı ethernet kartıyla bağlaman mümkün elbette. yalnız bu iş için bilgisayarlarda ekstradan bir ethernet kartı gerekecektir. kablonet ethernet kartı kullanıyorsa ondan bağımsız bir tane daha lazım. bilgisayarlar birbirlerini görüyorlar ama dikkat edilmesi gereken bir olay var. o da ethernet kablosu standart değil çapraz bağlanması gerekiyormuş. bir pensesi var bildiğim kadarıyla, onu yapan kişi ona özel bağlaması gerekiyormuş, buna dikkat ediniz. gerisi standart tcp/ip ayarları. tabii becerememiştik biz yazın, o ayrı konu.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!