Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » daha hızlı nasıl bağlanırım.

://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.11.2001   #1 (permalink)
alp

alp's Avatar

Yer: Ankara
daha hızlı nasıl bağlanırım.

Benim bilgisayarım p200 mmx 32 mb ram 33.6 modem vs...

Gördüğünüz gibi oldukça zavallı bir yapı. 4 yıllıktır kendisi ve ilk maaşımı kazanana kadarda daha iyisi olmayacak

Merak ediyorum internet bağlantımı nasıl hızlandırabilirim. Tabii ki 56 modem bir seçenek ama daha hızlı nasıl olur bu konfigürasyonla.
Mesela kablo modemi kaldırır mı bu alet.

Bir de t1 falan var. inanın ne olduğunu bilmiyorum bununla ilgili bilgiyi nereden bulabilirm. ya da bilen var mı?

Teşekkürler.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.11.2001   #2 (permalink)

Kudak's Avatar

Yer: izmir
makinayı yükselticek kadar paran yoksa o bağlantılara zaten yetmez..
hızlı bir servis sağlayıcı ve doğru ayarlar her zaman iyidir. internette ben eski makinam ki senin bu konf. daha kötüydü daha hızlı olurdum ki şuan p3 700,192 ram vs vs var..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.11.2001   #3 (permalink)

uzaytek's Avatar

Bu aradığın bilgileri servis sağlıyacıları arayarak edinebilirsin istersen önce ttnet'in sayfasına bir bak.

Kablo için kablo modem gerekiyor sanırım emin değilim.

Eğer şimdilik donanıma para yatıramıyorsan bazı programlar var dergilerde görmüşsündür interneti hızlandırdıklarını iddia ediyorlar. Ben kullanmadım ama istersen bir dene belki bir yararı olur ben niye denemedim ki?
uzaytek şu an çevrimdışı  
Old 29.11.2001   #4 (permalink)

soulburn's Avatar

Yer: istanbul
hmm evet bu t1 hakkında detaylı türkçe bilgiyi nerden alabilirim? herhalde yapmak istesem ki eve olmaz tahminimce benim makina kaldırır olsa gerek (amd 1000 - 512mb ram )
Old 29.11.2001   #5 (permalink)

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169
bu bilgisayarindan cok bütcene bagli bir olay

dsl,t1,t3... gibi terimler bant genisliklerini ifade eden tanimlar. t1 2mbit/S, t3 45 mbit/S bir baglantiya denk geliyor. devaminda oc3, oc12... geliyordu yanlis hatirlamiyorsam.

alp benim aklima gelen tek secenek girdigin sitenin icerigini biliyorsun, grafiklerin gösterilmesini iptal etmen olacak. forum icin kisisel ayarlarindan ( http://www.zoque.com/vbulletin/membe...on=editoptions ) bu secenekleri iptal edebilirsin:

Mesajlarda kullanicilara ait imzalarin görüntülenmesi
Mesajlarda kullanicilara ait avatar'lari görüntülenmesi
Mesajlara eklenen grafiklerin görüntülenmesi

proxy üzerinden baglanmakda belki etki edebilir.
Old 29.11.2001   #6 (permalink)
alp

alp's Avatar

Arkadaşlar teşekkür ederim.

Şu kablo modemi sorucam. Her halde hızlı bilgi girişini yorumlayacak hızlı bir bilgisayar olması lazım ama minimum konf. gereklerini biliyor musunuz. Ne bileyim ram mi daha önemli işlemcimi.

Benim ayranım kabardı bu olaya çünkü ben bir sinema hastasıyım. Napster gibi bir program buldum download.com da KAZAR diye. Dosya paylaşım programı ama her şeyi kapsıyor. Sadece mp3 değil. Benim Ankarada bir türlü orjinalini bulamadığım Baba (Godfather) serileri var mesela paylaşımda. Ama 700 mb dosyayı indirmem her halde bir hafta falan sürer. Kablo modemle bu iş daha çabuk olsa gerek.
Old 29.11.2001   #7 (permalink)

Kudak's Avatar

Slm şöyle bir örnek vermek istiyorum. hacettepe üni. deki hatlarda normalde pentium 75 ler var en ilerisi 16 ram'li olan (lab. larda)
neyse biz kuzenle ordan o makinalarla saniyede 120kb alabiliyorduk. Aynı yerde kuzenin makinası ile pII 400,192ram.. 550kb/s gördük. sonuçta ram ve işlemci ikiside önemli birbirini tamamlamalı. Bir diğer önemli nokta kablonet ve adls.. kablonettiki ortalama bir hıza sahip olduğunda ayda 50 milyon gibi bir parayı kesintisiz gözden çıkarmalısın. (rakamı kafadan attım en son 30'du) neyse adls olarak modem daha pahalı ama bağlantı ücreti daha az diye biliyorum..
söylediğin program yanılmıyorsam kazar değil KaZaa.. umarım açıklayıcı olmuştur. En güzeli cd-w bulunan bir işyerine git (hattı hızlı olan) ordan indir indir cd'ye çek
Old 30.11.2001   #8 (permalink)
alp

alp's Avatar

kudak'a

evet ya yanlış yazmışım program kazaa.

Bir şey soracam. Ben hacettepede okuyorum. ve ara sıra merkez labaratuara giderim ve hiçte 120 kbs hız hatırlamıyorum. bilgisayarlar neredeyse ie yi açmaktan aciz ya nasıl oluyor.(güya bir de yeni yapıldı iki yıl önce)

Biraz kişisel oldu diğer arkadaşlardan özür dilerim.
kolay gelsin
Old 30.11.2001   #9 (permalink)

Yer: Istanbul
ilk etapta modemini değiştirmelisin. sonra RAMini artırmalısın. mademki makine alamıyorsun o zaman bunu daha iyi hale sokabilirsin.
en hesaplı çözüm şu gibi geldi bana;
Türkiyedeki hatlarda 56K V 90 ile bağlanabiliyorsunuz.
Modemini 56 K USR yaparsan ve RAM ini 64 yaparsan işini görür...(en azından makine alana kadar)

RAM maaliyeti ortalama 20$ gibi (sadece tahmin)
Modem fiyatı ise internal PCI lar 25-55$ gibi (model numarasına dikkat edin, 2884den şaşmayın OEMlere pek güvenmeyin. ama yinede ISA hepsinden iyidir ne kadar piyasada bulunmasada.)
External alırsan daha verimli olur ama tabii daha pahalı olur.

modem ve ram için ikinci el pazarlarını bira araştır istersen.
Old 30.11.2001   #10 (permalink)

Kudak's Avatar

alp;
ben kimya lab.ında cumartesi günü öğleden sonra gördüm bu hızı.. ama t3 çıkışlılarla olabiliyordu. en azından ben onları tercih ediyordum.. normal hatlarda cable vs 12-18kb arası değişiyordu hız. Hele birde flashget tarzı program açarsam ohoo ps6.0 full sürümü 13dk gibi bir sürede bitirmiştik... ne yazıkki bir screen shot yok şuan görebilmen için.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

baglanirim , nasil , hizli

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 12:37.