Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Ücretsiz ve Sınırsız

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 09.12.2001   #1 (permalink)

evrenkent's Avatar

Yer: İstanbul, TR
Görsel: 3
Ücretsiz ve Sınırsız

Bir arkadaşım domain ismi alan bir firma ücretsiz ve sınırsız hosting hizmeti verdiğini söyledi.

Bilgisi olan var mı?

Ve daha değişik alternatifler sunabilecek olan var mı?
evrenkent şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 09.12.2001   #2 (permalink)

soulburn's Avatar

Yer: istanbul
ya onu bilmiyorum da sınırsız hosting yoktur onu iyi biliyorum..Sen hiç sınırsız bi hdd gördünmü?

sınırsız hosting laflarına kanmayalım..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 09.12.2001   #3 (permalink)

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169
sinirsiz ve bedava hostinge herhalde tek alternatif, müsteriye bu hizmeti kullanmasi icin para vermek olur .

soulburn'un dedigi gibi sinirsiz ve bedava hosting olamaz. kendi sunucunda olsa yaptigin trafik, sunucunun kirasi icin para harciyorsun. bu tür hizmetleri verdigini iddia eden firmalardan da uzak durmani tavsiye ederim.
Old 10.12.2001   #4 (permalink)

evrenkent's Avatar

Arkadaşlar hatırlarsanız Böyle bir 'Arama Motoru' var mı? konu başlığı ile bir konu açmıştım. Ondan sonra bana www.sanalhoca.com adresinin sahibinden e-posta geldi. Onun sitesi ile benim düşüncemin ortak noktalarının olduğundan bahsetti. Ve bir de teklif önerdi. Düşüncemin uygalanışını kendi sitesinde denememi önerdi.

E-Postasında da;

> Merhabalar;
> Kendi hosting şirketim sınırsız web user tanımlamasına izin
> veriyor.Bu çok güzel birşey.Sonra anlatırım.Bunu kullanan pek
> yok sanırım.
Ama benim hayalettiğim.Farklı bilgisayarlardan
> bir site için publish yapmak için mükemmel.Şöyle adam gibi beş
> kişi oldukmu yada biraz daha fazla.Bu site patlar bence.Sanal
> hoca internette ders anlatımı.Her türlü ders ve hocalar anlatsın.
> Bilmiyorum iyi bir fikir gibi geliyo................

bunları yazdı .. Koyu cümlelerden dolayı size danışayım dedim.

Bilginize...
NOT: site sahibinede bunu danışacağım. Sizleri bilgilendiririm.
Old 10.12.2001   #5 (permalink)

Yer: İSTANBUL
sanalhoca

Selamlar...
Ya ben anlamadım...Bi arkadaşa mesaj attık.Oda olduğu gibi kopyalayıp buraya yapıştırmış....Bana bi garip geldi ama...Neyse...Ya sormak istediğini sorsunda site hakkındaki düşüncelerimi yapmak istediğimi olduğu gibi neden yapıştırıyor ki...
www.sanalhoca.com
Old 10.12.2001   #6 (permalink)

evrenkent's Avatar

Re: sanalhoca

Alıntı:
Gönderen: sanalhoca
Selamlar...
Ya ben anlamadım...Bi arkadaşa mesaj attık.Oda olduğu gibi kopyalayıp buraya yapıştırmış....Bana bi garip geldi ama...Neyse...Ya sormak istediğini sorsunda site hakkındaki düşüncelerimi yapmak istediğimi olduğu gibi neden yapıştırıyor ki...
www.sanalhoca.com
Birincisi, olduğu gibi sizin yazınızı yazmadım sadece ilgili yeri nota ekledim. Kaldı ki bunda ne sakınca var. Size mail attım ama adres hatalı deyip geri döndü. Niye illa kötüye çekiyorsunuz herşeyi. Yaptığınız site de temel unsurun "Bilgi Paylaşmak" olduğunu zannediyordum. Bende sizin bir bilginizi arkadaşlarla yaylaşmak istedim. Sizin burada olduğunuzu bilseydim size direk özel mesaj atardım.

Yazılarınızı alıntı yapmak suç mu?

Bende bunu anlamadım...
Old 11.12.2001   #7 (permalink)

soulburn's Avatar

Yer: istanbul
sınırsız webuserla sınırsız web alanını birbiriyle karıştırmayalım.sınırsız webuser uygulaması olur ve firmasına göre değişir.kimi opsiyonel uygular kimi uygulamaz.

ama sınırsız web alanı olamaz.
Old 11.12.2001   #8 (permalink)

cemshid's Avatar

Yer: Istanbul,Turkiye
sınırsız web alanı dedikleri şey olsa bile sınırsız trafik izni olmaz.
size 1 terabyte alan verip 100 mb trafik izni verirler üstüne her GB başınada 20$ alırlar, direk çıkar o HD'lerin parası
cemshid şu an çevrimdışı  
Old 15.12.2001   #9 (permalink)

elik's Avatar

Yer: Rize
Hay yaşa Cemshid...

Merhaba,

Cemshid konuyu mükemmel özetlemiş. Kendisine sarılasım geliyor . Hazır vakit bulup mesaj bırakmışken konuya biraz da ben değineyim. Hala birçok değil çok çok kişi web'de site barındırdıklarında en önemli şeyin kendilerine ayrılan alanın olduğunu sanıyor. 50 mb, 100 mb neyse bu önemli değil. web'de ki en önemli şey Trafik'tir. Hiç kimse sınırsız trafik hakkı tanımıyor site sahiplerine. Hatırlıyorum da hazırladığımız bir eklenti 3 günde 1900 küsür kez download edilmiş ve eğer yanlış hatırlamıyorsam 5 GB'lık mı ne Trafik üretmişti, sadece o dosya. Durum böyle olunca da hosting firması hemen başımıza üşüştü. Şu anda bir sponsorla çalışıyoruz ve bize 1 GB gibi bir alan sağlıyor. Yani bu bazı arkadaşların değindiği türden sınırsız bir alan. Ama bizim onları seçmemizin nedeni alan değil Trafik. Bize Trafiğe karışmayın bu konuyu biz üstleneceğiz dediler. Türkiye'de çok kötü hosting firmaları olduğu gibi çok iyi hosting firmaları da var. Bahsettiğim çok iyi hosting firmalarından biri atıyorum sitenize başlangıçta yetebilecek bir alan 50 mb veya 100 mb veriyorlar. Ama siz yeterince bilgi sahibi değil ve şartlarda ki Trafik miktarını okumamışsanız yandınız. Çünkü adamlar aşılan Trafik Limiti için GB başına 5$ alıyorlar. Yani koskoca bir alanınız olmuş ama aynen bu bahsettiğim gibi bir Trafik Limitiniz varsa malesef yandınız. Çünkü eğer ola ki ziyaretçiniz artar ve gayet iyi bir düzere yükselirse malesef ay sonu sizin için pek iyi geçmeyebilir . Son kez söylemek isterim ki en önemli şey Alan değil Trafik Limiti'dir. İyi çalışmalar...
Old 15.12.2001   #10 (permalink)
Nedo

mrswich

Birkaç arkadaşımın yurt dışında büyük hosting şirketlerinde çalıştıklarını ve bunların bana verdikleri bilgileri aynen aktarıyorum;

- Bizler "no limit" diye adlandırdığımız hosting paketlerini sadece gösteriş amaçlı yaparız. Sınırsız gerçekten varmıdır? Evet vardır ancak böyle bir durumda kullanış amacına ve kullanım alanınagöre ay dan aya fiyat artırışı yaparız bu hak, sözleşmelerde kullanıcının okumayacağı küçük kısımlara sıkıştırılır.

- Bağzı durumlarda ise bu durum değişir. Eğer sözleşmede ekstra fiyat ekleyemeceğimiz yada ana parada değişiklik yapacağımız doğrultusunda bir madde onay görmemişse yada bu sözleşme böyle bir madde içermiyor ise belli limit lerde müşteri yi uyarırız. Limit aşıldığı durumda yada uyarılarımıza reel bir hareket ile cevap verilmiyor ise ilk olarak belli bir süre account u durdurur yada kaparız.

Konuya yeterince açıklık getirdiğimi umuyorum ...

Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

sinirsiz , ucretsiz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 07:05.