Zoque.Forum
»
button ve frame refresh...
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
button ve frame refresh...
herhangi bir frame'de yer alan bir düğmeye basıldığında 3 frame'in birden refresh olması gerekiyor. bilgi olarak, bu refresh olacak frame'leri oluşturan sayfanın kendisi de bir frame.
daha anlaşılır olması için, ana sayfa; <frameset cols="*,779,*" rows="*" border="0" framespacing="0" frameborder="NO"> <frame src="leftframe.ASP" name="leftframe" noresize scrolling="NO" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="NO"> <frameset rows="99,326,*" cols="*" border="0" framespacing="0" frameborder="NO"> <frame src="header.ASP" name="header" noresize scrolling="NO" frameborder="NO" marginwidth="0" marginheight="0"> <frame src="main.ASP" name="content" scrolling="NO" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="NO" noresize> <frame src="bottom.ASP" name="bottom" scrolling="NO" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="NO" noresize> </frameset> <frame src="rightframe.ASP" name="rightframe" scrolling="NO" marginwidth="0" marginheight="0" noresize frameborder="NO"> </frameset> main.ASP ise; <frameset cols="256,535" rows="*" border="0" framespacing="0" frameborder="NO"> <frameset rows="170,*" cols="*" border="0" framespacing="0" frameborder="NO"> <frame src="member.ASP" name="member" scrolling="NO" marginwidth="0" marginheight="0" noresize frameborder="NO"> <frame src="sales.ASP" name="shop" scrolling="NO" marginwidth="0" marginheight="0" noresize frameborder="NO"> </frameset> <frame src="inside.ASP" name="inside" noresize scrolling="NO" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="NO"> </frameset> kodlarından oluşuyor. örnek olarak, inside.ASP içerisindeki bir button'a tıklandığında member.ASP değilse bile sales.ASP'nin aynı anda refresh edilmesi gerekiyor. nasıl?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
çözümü buldum.
// bilgi: <HTML> <head> <script type="text/JavaScript"> function changeurl() { parent.shop.location.href="sales.ASP" } </script> </head> <body> <form> <input type="button" value="Change url" onclick="changeurl()"> </form> </body> </HTML> artık gerisini söylemeyeyimn ![]()
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: AMASYA
|
Re: button ve frame refresh...
Arkadaşlar ben Dreamweaver da frame çalışması yapmak istiyorum. " default.ASP" ye sizin yukarıdaki kodları yazdım ama Dreamweaver modifiye ediyor birkaç tane HTML sayfa oluşturuyor ve browsere gönderdiğinde de browser default ASP yi kaydetmek istiyor . Bu sorun nerden kaynaklanıyor, nasıl çözebilirim. Bana çok acil gerekli cevabınız merakla bekliyorum.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!