|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
.tr domain almak?
yaptığım aramada bazı eski mesajlara rastladım ama çözemedim. mesela 'metu.tr'dan bahsedilmiş ama ben o adrese giremiyorum. kısa kesersem: cyrus.tr diye bir adres almam mümkün mü? mümkünse nasıl alabilirim? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Aradığın adres : http://www.dns.metu.edu.tr/
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
tamam, ama o adreste cyrus.tr gibi bir domain ALAMAYACAĞIM yazıyor. ben de tam anlayamadım.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
com.tr, gen.tr, net.tr
odtu sayfasından sadece com.tr, gen.tr, net.tr gibi adresler alınabiliyor.
bildiğim kadarı ile .com gibi bir domain o .tr bir ara .tc isimli domainler vardı onun gibi bişi galiba. okuduğun kaynakları bize de göndersene .tr ile ilgili.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
.tr domainleri icin bir takim siniflandirmalar bulunuyor. kisisel siteler icin sadece gen.tr ya da nom.tr domainleri sunulmus. net.tr, com.tr, org.tr,k12.tr, edu.tr... okul, firma, kurulus ya da dernekler icin sunulan domainler. haliyle ikinci sirada belirttigim domainleri alabilmek icin bir takim belgelerin odtü'ye sunulmasi gerekiyor. istersen birde arama motorundan konu ile ilgili eski mesajlara ulasmaya calis.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
onları ben de biliyordum
sağol yinede.benim bahsettiğim ikici seviye domain almaktı. cyrus.tr gibi. siz sanırım 3. seviye (cyrus.gen.tr...) sandınız. şu mesajdan böyle çıkarmıştım: news:3c3aa687_1@news.anet.net.tr (sanırım forumda böyle link veremiyoruz, direk yazınca başına http koydu, nntp koyunca da benim outlook express'im hata verdi..) cemre |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
alan adları
istediğin şekilde bir alan adı [örnek: horozz.tr] alman mümkün değil. Ancak yonlendir.com ile görüşürsen sana bu şekilde bir yönlendirmeyi küçük bir ücre karşılığı yaparlar. Alan adları sınıflaması şu şekilde:
.bbs.tr BBS hizmeti veren kuruluşlar için alt alan. .com.tr Ticari kuruluşlar için alt alan. .edu.tr Eğitim kurum ve kuruluşları (Üniversite) için alt alan. .gen.tr Kişisel ve kurumsal başvurunun (genel) yapılabildiği ve ‘ilk gelen alır’, ‘alan adı - kuruluş ilişkisi aranmaz’ ilkeleri ile ad tahsisi yapılan alt alan. .gov.tr Devlet kurum ve kuruluşları için alt alan. .k12.tr Eğitim kurum ve kuruluşları (Orta Öğrenim) için alt alan. .mil.tr Askeri kurum ve kuruluşlar için alt alan. .net.tr internet servisi sunan kuruluşlar için alt alan. .nom.tr Bireylerin kullanımı için alt alan. .org.tr Diğer kuruluşlar için (Vakıf, Sivil Toplum Örgütleri vb.) alt alan. ... Kolay gelsin.. |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
.tr neden yok
basit biz standartlara sadık kalıyoruz
www.????.tr gibi bir domain name hos gelmiyor gerçi bunun örnekleri çok var mesela www.???.de ama ben bunu lüzumsuz ve çirkin buluyorum. bahsedilen o yoğun talep gerektiren konu farklı mesela herkes başvurursa isim gibi birşey açarız diyorlar www.???.isim.tr her ne kadar odtu bu konuda fazla katı davranıyor olsada bu tamamen serbestlikten iyidir diye düşünüyorum |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
bence kulağa kötü gelmiyor, standartlara uyan bir ülke de görmüyorum. neden fazladan 3 harf ekliyoruz ki? bu 2. seviye domain isimlerinin bir işlevini anlayamadım. kaç tane aynı isimli şirket, okul, iss var da onları ayırmamız gerekiyor?
yurtdışından domain alınmasının en önemli nedenleri .tr'daki katı kurallar ve pahalı fiyat. belki fazladan bir eklenti yapılması da bu nedenlerden biridir. cemre |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!