Zoque.Forum
»
mouse over ile table backgroundunu değiştirmek
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
mouse over ile table backgroundunu değiştirmek
çok denedim ama mouse over ile tablonun backgroundunu değiştirmeyi yapamadım.
yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
teşekkürler
bu işe yarıyor. peki bunu CSS dosyası içine nasıl koyabilirim. ayrıca mouse üzerinden çekince eski rengine gelmesini nasıl sağlayabilirim. ayrıca bütün tablo renkleniyor. ben sadece üzerine gelinen hücre renklensin istiyorum. zoque'nin üstte bulunan kontrol panelim v.s. olduğu menü gibi yani. buraya göndermiş olduğun cevapta buldum aradığım şeyi. teşekkür tekrar ![]()
www.graphixel.com Mesaj doubt tarafından 01.03.2002 (13:38) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
<table border="0" cellpadding="10" cellspacing="0" width="100%" bgcolor="white">
<tr onmouseover="this.style.backgroundColor='#eff7ff'; " onmouseout="this.style.backgroundColor='#FFFFFF';" onclick="location.href='sey_iste.HTML';" style="cursor:hand;"> gibi de oluyor.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Aşağıdaki script daha kullanışlı çünkü kod kalabalığı yapmıyor. Yani hücrelerde onmouseover veya out gibi attribute ler tanımalamanıza gerek kalmıyor.
Bu script mouse ile üzerine gelince üzerine geldiği satırın rengini değiştiriyor. Kod:
<HTML> <HEAD> <META name=VI60_defaultClientScript content=JavaScript> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=windows-1254"> <META NAME="GENERATOR" Content="Microsoft Visual Studio 6.0"> <META NAME="AUTHOR" Content="Deniz Dursun (Scud)"> <TITLE></TITLE> <style> .hucre{background-color:#EAF2E6} .hucreon{background-color:#F8F8F8; cursor:hand} </style> <script language="JavaScript"> function renkdegis() { if (event.srcElement.parentElement.className == "hucre") { event.srcElement.parentElement.className = "hucreon"; } } document.onmouseover = renkdegis; function eskihal() { if (event.srcElement.parentElement.className == "hucreon") { event.srcElement.parentElement.className = "hucre"; } } document.onmouseout = eskihal; </script> </HEAD> <BODY> <table width="99%" border="0" cellspacing="1" cellpadding="4" align="center" bgcolor="#B9D3AB"> <tr bgcolor="#61804D"> <td> <font color="#FFFFFF"><b>Adı</b></font></td> <td> <font color="#FFFFFF"><b>Cinsiyeti</b></font></td> <td> <font color="#FFFFFF"><b>Doğum Tarihi</b></font></td> <td> <font color="#FFFFFF"><b>Başvuru Tarihi</b></font></td> </tr> <tr class=hucre> <td>Deniz Dursun</td> <td>Erkek</td> <td>1981</td> <td>2000</td> </tr> <tr class=hucre> <td>Abuzer Kadayıf</td> <td>Travesti</td> <td>1977</td> <td>2002</td> </tr> </table> </BODY> </HTML> Saygılar..
Take me back to my boat on the river and I won't cry out any more Mesaj Scud tarafından 01.03.2002 (17:16) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!