|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
location.href de History Problemi
Bir portal yapıyoruz. Bu portalda benim yaptığım efektli bir menu var. Bu menu de efekt "td" tagına ye verildiği için (efekt, renk değiştirme efekti. yani üzerine gelince hücre kabarıyor buton gibi oluyor) Linkler için "<a href" falan kullanmadım. <td onclick="location.href='sayfa.htm'" şeklinde verdim. Problemsiz çalışıyor. Yalnız bir problem çıktı. Bu location.href komutunda siteyi bir kere geziyorsunuz (bütün linkleri) O da bunları history olarak kaydediyor. Aynı linke ikinci defa tıklanması durumunda hiç bakmıyor bile hemen "cache" den yüklüyor sayfayı. Oysa "a" tagında böyle bir problem yok. Benim bu history problemini çözmem lazım. Çünkü adam bi linke ikinci defa girdiğinde (portal dinamik) portalın sahibi admin panelden yeni birşey eklediyse sayfaya yansıması lazım. Ama linki "a" tagı olarak verinde yansıyan değişiklik location.href de yansımıyor. Çünkü cache den geliyor. cache tutmaması için location.replace("sayfa.htm") gibi kullanmayı denedim ama bu sefer hiç history tutmuyor. Ziyaretçi browserindeki "geri" butonunu kullanamıyor. self.location="sayfa.htm" şeklinde de denedim ama o da location.href le aynı. Buraya kadar sıkılmadan okuduysanız teşekkür ederim ;). Ne yapabilirim? Fikirlerinizi bekliyorum...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Şöyle Bişey Yapılsa
PHP Code:
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Madem bilgi olsun bu ASP versiyonu
Response.Buffer = True Response.Expires = 0 Response.Expiresabsolute = Now() - 1 Response.AddHeader "pragma","no-cache" Response.AddHeader "cache-control","private" Response.CacheControl = "no-cache"
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Re: location.href de History Problemi
Alıntı:
Framesizse sayfa farketmez yani.
|
|