Zoque.Forum
»
GPRS ile internete bağlanmak ne kadar?
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Sakarya | İstanbul
|
Ya bu iş gerçekten böy le ise çok iyi en yakın zamanda ben telefonumu satıp adam gibi bişi alayım. Fakat bir sorum olacak. Bu GPRS özelliği olan telefonların fiyatları nedir? Veya en ucuzu piyasada hangisi. Tavsiye edilen hangisidir. Bilen arkadaşlar acaba konuya açabilir mi?
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Evet doğru.. 5 milyon sabit ücret diye ısrar ediyorum hâlâ...
Telefon olarak Motorola olanı alın (yukarda var). pc bağlantı ıvırı zıvırı + yazılımı falan paketinin içinde geliyo. Başka marka telefonlarda (tam bilmiyorum ama) bu ek parçaların ek ücret gerektirdiğini duydum... Not: Cem uzana çalışmıyorum (walla) :P
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
GPRS olayına bir arkadaşım yeni girdi ondan aldığım -daha doğrusu beraber dolanıp öğrendik- bilgileri yazayım.
Ücretlendirme: Telsim Şu anda bu hizmeti aylık 5 milyon sabit ücretle sınırsız olarak veriyor. Sabit ücret dışı ücretlendirmenin olmaması çok güzel fakat bağlantı hızı konusunda bilgim yok. Ayrıca bildiğim kadarıyla -emin değilim- GPRS hizmeti Telsim'in çektiği her yerde yok. Bir de ben Uzanları pek sağlam bulmuyorum. Şu an GPRS kullanımı çok yaygın olmadığından bu hizmeti ücretsiz veriyorlar. İlerde herhangi bir açıklama yapmadan pat diye yüksek bir tarifeyle ücretlendirilebilir bu hizmet. Bu konuda dikkatli olun derim. GPRS: http://www.telsim.com.tr/tarifeler/c...taryurtici.htm (ücretlendirme bilgileri için bu adres verilmiş ama şu an sayfa bas bas 404 file not found hatası veriyor.) Wap: http://www.telsim.com.tr/telsim/fatu...ici.htm#cepwap (bu da wap ücretleri ve aynı hatayı veriyor.) Turkcell Öğrendiğimiz kadarıyla GPRS hizmetinin en oturaklı verildiği şebeke sağlayıcı Turkcell. 10 Kb ye 14.000 TL. ile ücretlendiriliyor . Daha yeni zam geldi bundan birkaç gün önce 10 Kb’ı 6.000 TL. idi. Görüldüğü üzere maymun gözünü açmaya başladı. Bir anda bu %100 aşan zammın sebebi Sony Ericsson, Motorola gibi markaların GPRS’li modellerinin satışlarında bu ara bir patlama beklenmesi olabilir. Geçenlerde GPRS’i sormak için büyük bir Turkcell şubesine gittik. Orda tesadüfen GPRS’i düzenli olarak kullanan bir adamla ayak üstü sohbet etme fırsatı bulduk. Adam GPRS ile laptopundan bağlandığında saatte ortalama 2 Mb’lık veri transferi gerçekleştirdiğini söyledi. Bu durumda GPRS’in saati yaklaşık 2.800.000 TL. geliyor. –Bu konuyu asıl açma sebebim de bunun doğruluğunu öğrenmekti zaten.- Turkcell GPRSCell ile ilgili birşey daha var. GPRS kullanımı için tarife değiştirmenize veya bu hizmeti başlatmak için herhangi bir yere talimat vermenize gerek yok. Faturalı tüm Turkcell kullanıcıları hemen GPRS’li telefon alıp kullanmaya başlayabilir. Bir de Turkcell’in çektiği her yerde kullanılabiliyor. Gprs: http://www.turkcell.com.tr/gprsbilgi.html Wap: http://www.turkcell.com.tr/turkcellwap.html (aynı sayfadan telefonunuzun modeline göre GPRS, wap, SMS ayarlarınızı webden yapmanız için gerekli link var.) Aria Aria’nın sitesinde “Aria GPRS+ 1 Mayıs 2002 tarihine kadar ücretsizdir.” ibaresi var. Fakat bu tarihten sonrası için ücretlendirme konusu açıkça belirtilmemiş. Aria’nın GPRS’inin bir avantajı her şartta Turkcell ve Telsim’den –teorik olarak- hızlı olması. Gprs: http://www.aria.com.tr/gprsplus.html Wap: http://www.aria.com.tr/ariawap.html GPRS’li telefonlar Ericsson T65, T68, T39 Nokia 8310 Motorola T192, T280, V66 GPRS’li en ucuz telefon Motorola Timeport’lar. 1 hafta önce –yazının başında bahsettiğim- arkadşım 130.000.000 TL.’ye aldı. Gün geçtikçe yeni kampanyalar oluyor ve gittikçe fiatı düşüyor. Hepsiburda.com’da 116 milyon (http://www.hepsiburada.com/product_t...=telcepmott260 ). Benden şimdilik bu kadar.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu olayı bir ay önce öğrenseydim çok işime yaradı. Şimdi sabit tel başvurusu yapmış biriyim. Adapazarındayım.
Burada tel. hizmeti diye bir şey yok. Yani telsim ile nete girmek daha ucuza gelebilir? (yinede onlara güvenemiyorum).
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: sakarya
|
Bu formu okuduktan sonra Telsim, Aria, Turkcell, Aycell sitelerini gezdim. Telefon fiyatları aldım. Eğer hiçbir sorun çıkmazsa 1 gün içinde GPRS ile internete bağlanabilirsiniz.
Bende Adapazarlıyım ve burada gerçekten de telefon ilk icat edilği gibi kullanılıyor. Neyse ben internete GPRS ile bağlanıyorum işlemler aksamalar yüzünden 2 günde bitti. Her kademeyi tektek size anlatayım... İlk önce bir Motorola Timeport 260 model bir telefon alacaksınız. Ama telefonun faturası sizin üstünüze olması gerekli yoksa biraz sorun çıkabilir. Piyasa fiyatı : 130.000.000 TL en ucuz telefon bu GPRS destekleyen diğer telefonlar Siemens M45 Ericson T65, T69 , Nokia 6310, 8210 belki yanlış yazmış olabilirim sizde araştırarak alın ama bunlardan en ucuzu 220.000.000 TL civarındaki Siemens M45 Hem küçük hem güzel tavsiye ederim ama yanıda bilgisayar kablosu yok. Motorola T260 paketinde Şarj aleti, bilgisayar bağlantı kablosu, 2adet Cd .... En uygun hat hangisi derseniz yukarıdaki verilen fiyatlar doğru ve çok pahalıya geliyor telsim bu ücreti aylık 5 milyon olarak alıyor. Telsim hat almak için nüfus kağıdı ve fotokopsi, Şahsa veya 1. dereceden akrabasının üzerine (Baba, Anne, Kardeş "Kendi Nüfus kağıdı fotokopisinin üstüne imza atması gerekir") su, elektrik veya sabit telefon faturası "Turkcell ve digiturk faturası kabul edilmiyor". Telsim Hat ücreti 3 milyona alabiliyorsunuz. Telsim normal hattı kapattırmak çok zor olduğundan Telsim kontörlü hatta geçip hiç kontör almayarak kurtulabilirsiniz. Hattınızı aldıktan sonra müşteri hizmetlerini arayarak gprs özelliğini açtırmanız gerekiyor. Hattın açılması 3-4 saat gprs 'in açılması ise 1-2 saat sürüyor Gprs açıldığında telefonunuzun saat yazan yeride gprs yazısı beliriyor. Müşteri hizmetleri 0212 448 52 12 ve 0212 448 52 13 .. Önemli bir uyarı daha Telsim gprs ilk faturada aktive bedeli 10.000.000 TL ve aylık sabit ücret olrakta 5.000.000 alıyor. Bundan başka para ödemiyorsunuz. Daha da Önemli bir uyarı Gprs 1 Temmuz tarihine kadar aylık 5.000.000 Tl sabit ücretle sağlanacak bu tarihten sonra diğer gsm operatörleri gibi Data transferine göre ücret alacak. Ama üzülmeyim Aycell 2 ay icerisinde tüm türkiye çapında yayılmayı hedefliyor eğer olursa Aycell Açtırma bedeli, Sabit ücret ve Gprs ücretsiz olarak abopnelerine sağlıyor... Gprs ayarlarını gene müşteri hizmetlerini aryarak halledebilirsiniz. Bilgisayara gprs wizard programını kurun programı açın ve müşteri hizmetlerini arayın ayarlar en fazla 1-2 dakika sürüyor ve o an Gprs ile nettesiniz. Gprs performansı saniyede 3-5 Kb olarak değişiyor. ortalama 1 saatte 3 Mb indirebiliyorsunuz. Tek sorunu web sayfalarını indirmeleri kesseniz bile normalden biraz yavaş açması.. Her türlü soruyu mailime filan atabilirsiniz herkese kolay gelsin.... Galileo_script@yahoo.com 0535 521 60 48 ------------------------ SAü Makina Resim Konstrüksiyon Teknikerlik Öğrencisi GalileoScr -------------------------
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
Sakaryalı arkaaşlara yol tarifi
Biraz ukalaca oldu başlık kusura bakmayın hızlıcana yazıyorum.
3310 telefonumu (ki kullanış olarak Nokia kraldır!) çark caddesinde Babos'un orada ayaküstü telefon satan bir arkadaşa tanıdık vasıtası ile 100 milton TL'ye sattım. Ve 130 Milyon TL'na Lider Elektrik (Dar Sokak'ta. İsmine Elektrik diye kanmayın bariz Telefoncudur. Telsim bayisidir.)'ten Bir Motorola T260 aldım. Efendiim. Hemen gerekli evraklarla bir hat alındı. Ve akşama 6 küsür gibi açıldı hat. Eve Labratuvardan geldikten sonra müşteri hizmetleri arandı. Daha sonra da 20-30 dakika sonra telefonda bir sağ alt köşe hareketi gerçekleşti. Ekranda CiPiaReS yazıyordu. Telsimde şifre ve kullanıcı adı gerekmiyor. DNS numralarının birisi kendilerinin verdiği ikincisi ise TTnet bağlantısından tanıdığım sonu 4.20 şeklinde olan IP. Kısaca ayar diye bir durum da gerekmiyor gibi... Arkadaşlar bir aydan biraz daha az vakit kaldı bu hizmet için. Fakat ben açıkçası Aycell tim türkiyeye yayılırsa oradan bir hat alıp senelik sınırsız GPRS'in tadına varmayı düşünüyorum. Sanırım bu forumdan bir bahsedilmişti. İki ay içinde de tüm Türkiyeye yayılmayı düşünüyorlarmış.. Bu durumda bu hattı konörlüye çevirip kenara atarak yeni bir hat almak problemimi çözecek. Adapazarı gibi bir yerde ADSL de olmayınca, yapılabilecek hızlı bir bağlantı tercihi gibi görünüyor GPRS.... HHAYIR! Yüzbinkere hayır. Muhakkak ki yanılıyoruz.... Telsimin WebBee den tanıdığım dandik bağlantısı burada da karşıma çıktı. Fakat bu problem telsimin problemi sanırım. Aycell'w gwçince kuşkusuz daha iyi olacak. Neyse yine de 60-70 milyon telefon parası ödemekten binkere iyidir diye düşünerek bu tür bir tercih yapmakta bir problem yok. Kısaca T260 yukarıda bahsettiğim yerde mevcuddur. Hattı da oradan alıp bir günde işinizi (evraklarınız hazırsa) halledebilirsiniz. Ben bir kaç yerde daha aynı telefondan gördüm. Fakat manken olabilir.. Aslında böyle giderse sürekli bağlantı tercihi iiçin GPRS'li bağlantı fiyatları önemli oranda düşürecek gibi geliyor bana. Herşeyi zaman gösterecek. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
Ben Telsim'in hızından memnun değilim.
hakanlı nereden bağlanıyorsun bilmiyorum ama ben Telsim'in bağlantısını hiç sevmedim. Sürekli sayfa açılamadı hataları gıcık ediyor beni. Sayfayı yavaş açması beni üzmez bir dereceye kadar ama açamaması çok sini bozucu...
İki-üç kere yinelemek gerekiyor bazen. Yani çok pencereli nette dolaşanlar için sinir bozucu. Açıkçası şüpheleniyorum. Bu GPRS sisteminden mi yoksa, dandikliğini bildiğimiz Telsim'den mi? |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
ben turkcell den bağlanıyorum. Hiç problem yaşamadım bir çok sayfaya aynı anda girebiliyorum.
modem hızı 115200 gösteriyor ama bilmiyorum belki daha büyük bir hızla bağlanıyordur galiba GPRS hızı 40kb/s olabiliyor deniyor. Yalnız T65 ile internete girerken tek kötü tarafı pc ekranı vericiden çok etkileniyor. Telefonu çok da uzakta tutamamki! pop-3 e-mailleirimi de telefondan kontrol edebiliyorum... Ericsson herhalde daha fazla yayınım yapıyor uzun konuştuğumda kulağım kızarıyor! önceki nokia 'mda öyle olmazdı... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!