|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
GPRS ile internete bağlanmak ne kadar?
Geçen hafta bir ericsson T65 aldım. Amacım pek yakın bir zamanda GPRS ile -laptopumdan ya da desktoptan- internete bağlanmak. Bunun için TurkCell'in sitesinden GPRS ile ilgili tarifelere baktım. 10 Kb'ye 14000 TL. ücretlendiriliyor. Daha sonra ortalama veri transferimi göz kararı ölçmek için GPRS ile -telefon yardımıyla- webde dolandım. Bir iki sayfa açmamla yaklaşık 40 Kb veri transferi oldu. Bu durumda saatlik GPRS ücreti epey bir tutuyor. Merak ettiğim aranızda GPRS idüzenli olarak nete bağlanan var mı? Varsa ortalama aylık veya saatlik ne kadar para ödüyorsunuz? Ayrıca sanırım wap ile gprs arasında ücretlendirme uçurumu bir hayli fazla. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? PS: Eğer GPRS için Ericsson T65 almayı düşünüyorsanız size bir konuda uyarmam gerekiyor. Ericsson T65 için bilgisayara bağlama kablosu 40 Euro'ya ayrıca satılıyor. Aklınızda bulunsun. Ben pembe hayallerle aldım telefonu. Kutudan bırakın bir kabloyu bir CD bile çıkmadı. Bunun yanında Motorola'nın GPRS'li Timeport modelinde herşey -yazıım + kablo- beraber veriliyor. Dahası infrası da var.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Motorolanın bahsettiğin modelini alıyorsun 130 milyon yaklaşık herşey dahil.
Sonra bi telsim hat alıyosun. 10 milyon verip GPRS i açtırıyosun (bir sefere mahsus) Sonrada aylık 5 milyon sabit ücretle sınırsız şekilde internete bağlanıyosun. ciddiyim...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Motorola + Telsim ile Motorolanın sözkonusu modelinin kutusundan çıkan pc bağlantı kablosunu kullanarak bağlanıyosun 33,600 bağlantı gibi oluyor. 3 k ile download edilebiliyor.. bi cep telefonundan daha fazlası beklenemez. Ve bu bağlantı aylık 5 milyon sabit ücretle.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Rize
|
Ciddimisiniz?
Merhaba,
Of bu ne ya, konuyu ben mi yanlış anladım. Yani bir cep telefonunu belrtilen şekilde pc'ye bağlayıp internete bağlanabiliyoruz. Tamam burası iyi de benim merak ettiğim olay şu. Arkadaşlar dedi ki aylık 5 milyon sabit ücretle. Ben ayda çok yüksek miktarda telefon faturası ödüyorum. Mesajları okuyunca birden afalladım. Sadece ve sadece 5 milyon ödeyip aynı normal telefondan olduğu gibi internete bağlanabilmek... Bir rüyaysa beni uyandırın
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!